Friday 18 March 2011

Mother nature and a book


   Alaltaieri seara, facand curat prin dormitor, am dat de o carte de care uitasem si imediat m-am gandit ca ar fi o idee buna sa o recitesc. Veti afla mai jos despre ce este vorba si sper ca va vor fi de folos informatiile care urmeaza.
   Pentru ca ultima postare a fost despre produse naturale, o sa raman in acelasi registru si o sa scriu despre homeopatie.
   De cativa ani domina moda bio. Poate va veti simti revoltati de ceea ce am afirmat, corectandu-ma si spunandu-mi ca nu este tocmai exprimarea cea mai buna dar daca este sa ne uitam putin in jurul nostru, cati pot afirma cu mana pe inima ca sunt pro bio, pro natural din pura convingere?! Haideti sa recunoastem ca a devenit deja o alta modalitate de a fi in trend cu vremurile, de a ne mandri ca suntem mai buni, ca respectam natura si ca avem grija de noi insine. Fals! Sunt atatea persoane care pana acum nici nu vroiau sa auda de produse pe baza de plante pentru ca li se parea mai accesibil sa foloseasca ceva obisnuit sau aveau mai multa incredere in remediile alopate. Dar dintr-odata buuum! O explozie de produse bio!
   Nu stiu daca ma intelegeti unde vreau sa bat dar daca aveti un pic de rabdare voi detalia. Ceea ce ma enerveaza la culme este faptul ca “naturalul” exista dintotdeauna,dragii mei iar oamenii batrani sau oamenii simpli se foloseau de plante si leacuri naturiste de cand se stiu ei. Asadar, nu putem spune acum ca vai ce mare descoperire. De unde preocuparea aceasta pentru homeopatie, pentru cosmetice fara ingrediente artificiale? Aaaaa…care va  zica, intr-un final, am deschis si noi ochii si am realizat ca desi incercam sa fugim de unde am pornit, tot acolo este mai bine sa ne intoarcem?! Hm! Mama natura este foarte bogata in tot dar absolut TOT ce ne trebuie pentru a duce o viata sanatoasa si implinita dar noi, am preferat sa “avansam”, sa ne inconjuram de confort, de tehnologie, de improvizatii, de tot ce e fals si lipsit de adevar. 

    
   Oamenii habar nu au ce inseamna sa traiasca cu adevarat! Avem impresia ca luand nu stiu ce creme scumpe de la firme cu produse naturale din afara sau ca mergand in nu stiu ce spa-uri renumite asa respectam natura si astfel suntem cinstiti si curati fizic. Gresit! Doar curatarea sufletului ne va aduce beneficii, caci doar gandind pozitiv, facand ceva bun si traind dupa principii crestine, avand morala drept umbra, vom avea parte de ceea ce este cu adevarat o viata pura. Schimbarea este in noi! De aici porneste totul! Daca azi vei gandi diferit de cum ai gandit pana acum 5 minute asta sigur va creea un lant de alte ganduri, intamplari, fapte limpezi. Poate va suna a clisee dar chiar cred ca putem influenta lumea care ne inconjoara iar inceputul este simplu: noi insine! Haideti sa fim naturali din interior si sa ne gandim cu adevarat la natura, la drepturile animalelor, la a manca mai sanatos si corespunzator varstei si necesitatilor organismului. Haideti sa nu ne limitam numai la cosmetice, masaje, obiecte decorative, accesorii s. a. din aceasta zona a naturalului, caci asta nu va schimba cu nimic realitatea ca pomiii sunt taiati inutil, ca zonele verzi sunt pline de mizerie, ca animalele dispar…
   Concluzia mea este ca ar ajuta daca in loc sa ne laudam ca suntem vegetarieni sau ca noi consumam doar bio sau ca in baie nu avem decat produse naturiste ar fi mai bine daca am schimba mentalitatea si atunci nu doar aceste chestii materiale s-ar imbunatati ci si restul. Atunci cand gandesti clar, vezi mai bine, de parca ai avea o lupa invizibila, prin care ai privi totul. Haideti sa avem nu doar un corp sanatos, ci si un suflet sanatos, pro bio!


   Sper ca ati avut interesul sa cititi aceasta introducere lunga pentru ca abia acum incepem sa intram in paine.
In cartea de care va vorbeam mai sus, autoarea raspunde la multe intrebari frecvente care se rdidica in jurul acestui subiect al homeopatiei.
   Unii dintre voi probabil ca stiti deja cu ce se mananca si poate ca informatiile va sunt cunoscute dar sunt sigura ca sunt destui care desi au auzit despre asta, nu prea inteleg foarte bine despre ce este vorba.
   Fara sa o mai lungesc, o sa pun mai jos cateva intrebari si raspunsurile lor.

   “CE ESTE HOMEOPATIA?

   Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care in doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, in doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda. Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza in care este folosita substanta. […] Sunt multiple exemple din tratamentul popular, in care se aplica principiul homeopat: ex. in cazul unei degeraturi, locul respectiv se freaca cu gheata…

   CARE SUNT DEOSEBIRILE INTRE HOMEOPATIE SI MEDICINA CLASICA, SCOLASTICA (SAU ALOPATIA)?

   Homeopatia face parte din familia terapiilor care realizeaza un tratament al persoanei suferinde si nu a bolii, considerate separate. Homeopatia nu trateaza ulcerul sau hipertensiunea arteriala. Este o metoda care poate trata numai persoana X care are ulcer sau persoana Y care are hipertensiune arteriala. De aceea, pentru acelasi tip de suferinta, de exemplu pentru o gastrita, fiecare va primi alt remediu homeopat. In medicina traditionala, pentru dureri de stomac tuturor pacientilor li se recomanda aceleasi medicamente. Homeopatia are la dispozitie 100-200 remedii diferite care pot fi folosite pentru tratamentul unei dureri de stomac, fiecare remediu putand fi prescris in dilutii diferite (deci avand intensitati diferite ale activitatii).
   Ambele metode de tratament, homeopatia si alopatia, utilizeaza aceleasi tipuri de substante (de cele mai multe ori). Deosebirile sunt reprezentate de:
     -modalitatea de diagnosticare (dupa o consultatie obisnuita se primeste un diagnostic de boala, dupa o consultatie homeopata se primeste un diagnostic de remediu potrivit pentru persoana care are boala)
     -modul in care se face prescriptia (reteta homeopata consta de cele mai multe ori intr-un singur remediu sau o singura doza de remediu)
     -doza de substanta folosita (chiar daca se folosesc aceleasi substante, modalitatea de preparare a remediilor homeopate este speciala si proprie acestei stiinte)
   Deosebirea fundamentala intre cele doua metode de tratament consta in faptul ca homeopatia este o metoda observationala si descriptiva, in care cel mai important proces il reprezinta observarea pacientului. Alopatia este o metoda analitica si explicativa, care analizeaza simptomele pacientului, pentru descoperirea lantului cauzal.”

   Acestea sunt doar doua dintre intrebarile puse cel mai des dar voi continua sa scriu si in alte postari pentru ca este important ca lumea sa aiba acces la informatie, sa li se arate avantajele si sa cunoasca foarte bine originile si secretele acestui domeniu.

   Vin acum cu o intarire a ideilor de la inceputul postarii si va rog sa reflectati la ceea ce inseamna sa traim frumos, sanatos.
   Va spuneam ca sunt deranjata de valva modei bio pentru ca unii oameni chiar sunt ipocriti si sustin ca sunt adeptii naturalului numai si numai pentru a-si face reclama buna, pentru a fi in pas cu lumea, pentru a avea faima si recunoastere. Asemenea atitudine imi provoaca scarba! Natura nu este o tendinta, nu este o haina pe care o imbraci pentru ca a fost propusa de niste creatori de moda. Natura este un univers de viata pe care ori il simtim, ori nu! E alb sau negru, aici nu exista loc de gri… Asadar ori invatam sa intelegem ce ne poate da ea, cum o putem proteja si pastra, ori mai bine stam la locul nostru, fara sa ne mai zbatem sa castigam ceva si de pe urma ei…

   Simtiti natura, bucurati-va de ea din suflet, nu doar din vorbe!


   Pe curand…

No comments:

Post a Comment