Sunday 20 March 2011

Body type: Inverted triangle


   Today is Sunday and after that comes Monday! The pain! The torture! :((
   Multi dintre cei care maine o iau de la capat cu serviciul sau cu scoala isi pregatesc de cu seara pachetul, mapa, geanta sau ghiozdanul. What about your outfits? Mergeti pe principiul “iau ce apuc” dimineata, pe fuga inainte de a iesi din casa, ori le aranjati dinainte, atenti la detalii, la asortarea nuantelor, imprimeurilor, a accesoriilor si a intregului look? I would guess that 50/50 right? Si eu mai faceam asa si era o corvoada sa incerc sa construiesc o tinuta in acele cateva minute inainte sa o zbughesc pe usa dar de cele mai multe ori mi le pregateam cu o seara in urma pentru ca mi se parea mai simplu si muuult mai eficienta treaba asta. So, vin in ajutorul doamnelor si domnisoarelor si postez din seria Body type. Este adevarat ca ma voi axa doar pe un segment al populatiei feminine, cele cu o silueta in forma de triunghi inversat sau inverted triangle, dar daca aveti dubii cu privire la tinuta potrivita si nu va incadrati in propunerile mele de astazi, oricand puteti cauta in arhiva sfaturi despre alte tipuri de conformatii ;)

   Let`s get down to business!

   Femeile cu silueta in forma unui triunghi inversat partea de sus a corpului mai mare decat cea de jos. Umerii sunt largi, bustul este amplu iar spatele lat. Soldurile sunt inguste si posteriorul este aproape plat. Talia este subtirica si exista tendinta spre ingrasare in zona burtii si a partii superioare a corpului. Picioarele frumoase si bine proportionate sunt cel mai mare atuu.


   Cheia imbracarii acestui tip de conformatie este echilibrarea umerilor, a pieptului si a spatelui care sunt late cu partea de jos a corpului care este mai ingusta pentru a creea o apropiere de silueta de clespidra. Acest efect se obtine alegand haine care ofera voluptate soldurilor si posteriorului, in acelasi timp creand o talie mai definita. Picioarele fiind grozave puteti sa alegeti diverse lungimi la fuste dar evitati modelele prea scurte, altfel veti da impresia ca partea de sus este prea mare.

   Camasile/bluzele cu decolteu adanc sau in V ingusteaza partea superioara a corpului.

   Bluzele cu guler tip sal adanc, in special in culori inchise, cu ceva in culori deschise pe dedesubt vor disrtage atentia de la umeri si vor creea un efect de ingustare.

   Cauta camasi/bluze cu detalii verticale in partea de sus. Asta iti va ingusta vizual umerii. Bluzele cu talia cambrata si evazate jos vor vor face ca solurile sa para mai curbate.


   Topurile cu decolteu un V adanc, care se leaga in fata, in jurul taliei. Daca sutn si un pic evazate jos vor da imresia de solduri mai rotunjite.

   Cauta sacouri cu decolteuri in V adanci, cu talia definita si evazate jos. Sacourile pana la oasele soldurilor sunt cele mai avantajoase.

   Fustele pline sau gen balerina rotunjesc jumatatea inferioara a corpului si echilibreaza partea mai larga a zonei superioare.

   Fustele croite in forma de A completeaza soldurile subtiri echilibrand partea de sus a corpului. Cauta modele de fuste cu detalii in jurul soldurilor sau in culori  si cu imprimeuri indraznete pentru a accentua efectul.

   Fusta-pantaloni sau pantalonii mai larguti cu buzunare iesite in relief in zona soldurilor ajuta la echilibrarea siluetei tale. Buzunarele cu clape pozitionate la spate creeaza impresia de volum posteriorului.

   Pantalonii cargo (adica stilul military) lungi sunt grozavi pentru genul tau de silueta. Cauta pantaloni cu buzunare indraznete, mari asezate in zona soldurilor pentru a echilibra jumatatea de sus a corpului.

   Rochii care se leaga in fata, care au un decolteu un V adanc, cu un croi larg ingusteaza umerii si iti contureaza talia conferind rotunjimi soldurilor.

   Rochiile cu un decolteu adanc in V,  ample jos si stramte in talie iti flateaza silueta.

   Rochiile cu decolteuri adanci in V, avand o linie plina sau tip balerina vor ingusta partea superioara a corpului creeand iluzia unor solduri voluptoase.

    Jachetele sau hainele tip safari stramte, care iti vin perfect pe corpul tau, cu buzunare mari in dreptul soldurilor, cu decolteu adanc in V si o talie discret definita ajuta la ingustarea partii de sus a corpului in timp ce dau volum partii de jos.



   Acum ca am terminat cu regulile pe ziua de azi, va urez o duminica placuta in continuare, relaxati-va, incarcati-va bateriile and make the best of it!


   Pe curand…

No comments:

Post a Comment