Tuesday 1 March 2011

Luna femeilor




   Teoretic spring is here dar daca e sa ne luam dupa fulgii de zapada care cad si dupa aceste -5 grade care sunt la ora aceasta afara (atunci cand am compus aceasta postare)… let`s just say ca primavara intarzie nitel ;)
   Dragelor, este 1 martie, prima zi a anotimpului trezirii la viata a naturii, prima zi a unui nou inceput, o zi, sper eu, senina pentru voi si cei la care tineti.


   Tot astazi se dau martisoare, flori, cadouri, se fac declaratii, lumea incearca sa iasa din amorteala iernii si sa inceapa un capitol fresh, plin de energie si vioiciune.
   Doamnelor, domnisoarelor, ce ne place cel mai mult si mai mult sa primim astazi? Flori!!!
   Pe mine cel putin ma cucereste oricine imi da o floare caci pentru mine florile simbolizeaza apreciere, respect, afectiune, admiratie, iubire, romantism.
   Dupa cum spuneam si alta data, trandafirii sunt florile mele preferate dar primavara si indeosebi in luna femeilor (da,da,for me toata luna este a femeilor) ma impresioneaza florile specifice acestei perioade: narcise, lacramioare, panselute, violete, hortensia, lalele, nuferi, maci, begonie, frezie, zambile, margarete s.a.m. d.


   Sfatul meu pentru voi, fetelor dar mai ales pentru voi, baieti, este sa daruiti asemenea flori si sa nu va lasati tentati de trandafiri, orhidee sau alte specii de flori pe care le intalniti mai mereu in timpul anului. Sunt atatea tipuri de flori de primavera incat ar fi pacat sa nu umpleti vazele cuiva cu ele. Iar daca tot dorim sa intram cu totul in spiritul proaspat si vesel nu uitati de sfiosul si delicatul ghiocel, vestitorul primaverii. E musai sa daruiti macar unul!


   In afara plantelor si a florilor pe care imi place sa le asez pe mese, pe pervaz, pe comoda sau oriunde mi se pare potrivit, ador sa decorez locuinta sau daca cei din asa nu sunt de acord, camera in care stau, cu mici chestii care sa imi aminteasca de sosirea anotimpului suav si dulce. Anul trecut am pus o ghirlanda cu flori din pasla pe un perete, o floare mai mare dintr-un material cauciucat pe alt perete, o floare din lemn pe birou, fluturasi decupati din diverse reviste sau materiale publicitare pe pereti, pe imprimanta si multe albinute, fluturasi si gargarite din lemn pe usa,pe birou, pe tv, pe perete, cam peste tot. Camera semana un pic cu un coltisor dintr-o gradina. 


   Bineinteles ca nu am neglijat nici aromaterapia, nici lumanarile sau alte decoratiuni. Am cautat sa fac in asa fel incat sa fie cat mai dragut si cat de cat am reusit. Fiindca de obicei in aceasta luna primesc flori, nu ma limitam numai la a le aseza cumintele intr-o vaza,le mai taiam si le puneam intr-un bol cu apa, sa pluteasca, faceam diverse aranjamente, doar doar o capata viata de zi cu zi un gust mai aromat si dulce.
   Voi cum intampinati primavara?
   Si pentru ca in afara de flori simtim nevoie sa luam si mici atentii pentru persoanele de sex feminine din viata noastra, am ales si eu cateva exemple de cadouri care sunt pe placul meu si sper ca si al vostru. 

                                                                          
                                         Seturi

                                                                         
                                         Coliere

                                             Inele                                                              


                                                                   
                                                                                               Pandantive

                                                                        
                                        Bentite

                                                                                                   
                                          Brose 

                                        
                                          Cercei                                                           

                                                                                        
                                         Bratari                                                        


   Cadourile mari, prea costisitoare sau fitoase, sau ceva de ultima tehnologie mi se par inadecvate pentru aceasta ocazie, cand cel mai frumos ar fi sa oferim daruri simbolice care sa aduca zambetul pe buze si bucuria in suflet.
   Pentru a completa adaugati la aceste cadouri si o felicitare. Va conta foarte mult! De ce oare nu prea se mai dau felicitari? Stiu ca cele virtuale sunt mai practice pentru cei care nu au timp se se intalneasca dar pentru restul nu este nici o scuza. C`mon people! Imaginati-va cum ar fi sa primiti chiar voi o felicitare de la cineva drag cand nici nu va asteptati. Primul lucru pe care il observati este imaginea superba sau haioasa dar cand o deschideti si cititi acele randuri va umpleti de emotie si implinire. Nu este nimic mai frumos decat sa vezi ca cineva a depus efortul de a scrie ceva pentru tine, nu este nimic mai frumos decat sa recunosti stilul original in care cineva iti spune in scris urari de bine, uneori ramane impregnat in carton parfumul acelei persoane. Este atat de intim si minunat incat nu-i deloc bine sa lasam traditia sa piara.


   Alaturi de acea felicitare puteti pune intr-un plic un martisor pe gustul celei careia vreti sa ii faceti o surpriza.


   Nu va lasati dusi de val, nu cumparati ceva chicios dar nici ceva foarte valoros, mai bine puneti accentul pe semnificatia cadoului, eventual il puteti face chiar cu propriile maini ca sa fiti implicat 100% si astfel veti darui si o parte din voi odata cu acel lucru, caci va fi va avea your personal touch. Daca credeti ca nu aveti timp pentru mestesuguri de acest gen sau pur si simplu nu va pricepeti, atunci luati ceva si personalizati-l. Oricum ar fi, cumparati ceva gandindu-va ce ati vrea sa transmiteti cu acest cadou si atunci sigur nu veti da gres. Daruiti cu sufletul si reusita este garantata!

                                       

   Pe curand…


P. S: I almost forgot… Snurul rosu cu alb legati-l la mana (daca sunteti intr-o relatie acest rol ii revine partenerului) si tineti-l pana in ultima zi a lunii martie cand il veti desface (sau vi-l va desface partenerul) si il veti prinde de creanga unui copac. Anyway I know I will do that like every year ;) Nu este o superstitie pentru mine, ci un obicei pe care imi face deosebita placere sa il respect.


No comments:

Post a Comment