Saturday 5 March 2011

Body type: Oval!

   Iata-ne ajunse la cel de-al patrulea tip de silueta. Va invit sa cititi astazi despre forma ovala!


   Femeile cu trupul oval au bustul mare, solduri inguste si un mijloc plinut. Aveti tendinta sa va ingrasati in zona stomacului, a spatelui si a partii de sus a corpului. Talia nu este definita si este cea mai lata parte a siluetei. De asemenea aveti gatul gros si mai scurt si fata rotunda. Fesele sunt oarecum plate iar picioarele sunt subtiri. Picioarele bine proportionate sunt cel mai bun atuu.


   Cheia imbracarii unei siluete ovale este mascarea mijlocului si creearea unei talii mai definite. Asta se poate obtine purtand haine care sa adauge forme si voluptate in partea de jos a corpului si topuri care sa reduca talia. Aveti picioare incredibile asa ca simtiti-va libere sa va jucati cu lungimea fustelor, dar nu alegeti ceva prea scurt, altfel veti face in asa fel incat look-ul va parea si mai plinut.

   Hainele cu decolteu patrat sau ca o lingurita, inchise cu nasturi pana jos, care sunt stramtate in talie si evazate jos, vor ajuta la creearea unei talii. Cusaturile de clepsidra vor accentua formele.

   Hainele cu decolteurile lasate pe umeri sau adanci si afundate, stramtate si evazate in zona soldurilor, creeaza o talie. Adauga o curea lata, inchisa la culoare.

   Sacouri safari inchise cu o curea, cu buzunare proeminente in zona soldurilor si cu decolteu adanc si larg adauga curbe soldurilor si micsoreaza burta. Daca bustul este mult mai mare decat soldurile nu adaugati buzunare in zona pieptului.

   Sacourile adaptate la croitor, cu gulere late, cu talia stramtata la interior si evazata in partea de jos. Primul nasture ar trebuie sa fie dedesubtul bustului iar sacoul ar trebui sa fie pana la oasele soldurilor.

   Alege topuri tunica adaptate la croitor care sunt stramtate la interior in zona taliei. Tunicile cu decolteuri largi sau afundate si detalii in jurul gatului sunt cele mai avantajoase.

   Poarta topuri care se leaga in fata, cu decolteuri adanci in V si maneci simple. Topurile ar trebue sa fie legate in zona taliei tale.

   Fustele mai pline si mai vaporoase care au o linie curgatoare vor ajuta la completarea soldurilor.

   Blugii ridicati pe talie, cu cracii largi, cu buzunare proeminente in spate si in fata ajuta sa echilibreze burta si adauga forme partii inferioare a corpului. Pantalonii largi, incarcati sunt de asemenea flatanti pentru forma corpului tau.

   Pantalonii largi, cu o linie curgatoare sunt foarte flatanti pentru tine. Fustele-pantaloni largi, cu buzunare in spate si/sau in lateral vor adauga curbe soldurilor tale.

   Fustele drepte evazate in partea de jos arata bine pe corpul tau cand sunt asortate cu un top sau un sacou care iti accentueaza soldurile.

   Rochiile care se leaga in fata, cu decolteu adanc in V si cu croi plin ajuta la simularea unei talii, adaugand voluptate soldurilor.

   Rochii lasate pe umeri sau cu decoleturi largi, in forma de A, creeaza impresia de talie.

   Rochiile in stil de veston, care se inchid cu o curea creeaza iluzia unei siluete de clepsidra. Nasturii dispusi vertical alungesc corpul si distrag atentia catre interior.

   Rochiile cu drapaje in partea de sus, cu maneci largi, cu un croi mai plin si mai vaporos, care au o banda sau o curea in talie ajuta la creearea unui look de clepsidra.


   In incheiere va urez un sfarsit de saptamana dinamic, cu  iesiri  cu partenerii, cu prietenii, cu familia sau unul relaxant, cu cine va doriti sau chiar singuri (sometimes all you need is some quality time by yourself) in fata semineului, in fata televizorului, in fata calculatorului, cu o gustare sanatoasa si apetisanta intr-o mana si un ceai caldut in cealalta! Simtiti-va bine oricum ati alege sa o faceti!

   Acestea fiind spuse, propun un toast: la cat mai multe sfaturi si trucuri vestimentare! Cheers!

   Pe curand...



2 comments:

  1. Vai de persoanele cu aceasta forma , sper sa nu sune foarte ciudat dar in viziunea mea e o forma de corp tare ciudata.

    ReplyDelete
  2. Este intr-adevar problematica dar atata timp cat exista atatea trucuri si modalitati de a ne imbunatati look-ul, oricine se poate simti bine in pielea sa!Totul este sa vrem si sa urmam cateva reguli pentru ca apoi devine atat de usor.

    ReplyDelete