Monday 28 February 2011

Body type: Hourglass!



   Sexul frumos este mereu in cautare de haine interesante, unice, deosebite, haine in tendinte sau pur si simplu haine care indiferent daca sunt de actualitate sau nu, sa le reprezinte si sa transmita un mesaj. Dar oricat de mult am bate in lung si-n lat orasul nu ne vom impodobi pe masura frumusetii noastre interioare daca nu suntem atente si la exterior... Nu de putine ori, am observat pe strada fete si femei care purtau haine nemaipomenite, haine de calitate dar care nu le stateau deloc bine. De ce? Ia ganditi-va putin, daca o persoana cu un bust voluminos poarta o bluza cu volane sau o bluza in dungi orizontale sau si mai rau foarte decoltata si cu un croi lat, bluza respectiva, oricat de frumoasa ar fi daca este purtata necorespunzator va capata un aspect ieftin, vulgar, penibil, ba chiar va face acel bust sa para de doua ori mai mare decat este in realitate. V-ati prins unde bat? Forma corpului!
   Acesta este subiectul de care vreau sa va vorbesc astazi. Voi aborda o noua tema pe care o voi dezvolta in mai multe postari caci este un subiect ce nu poate fi terminat in doar cateva randuri.
Inainte sa incep sa explic prima categorie vreau sa va incurajez sa va uitati foarte bine on oglinda, sa nu va mai imbracati in haine care nu va vin doar din dorinta de a parea indraznete, sexy, la moda sau pentru a parea ceea ce nu sunteti. Va amagiti iar asta se vede cu ochiul liber si nu va face deloc bine. De ce sa nu profitati de ceea ce aveti deja, de ce sa nu va impacati cu ideea ca acesta este corpul cu care v-a inzestrat natura si ca desi nu se incadreaza in standardele podiumurilor, acel imposibil de atins 90-60-90, voi sunteti unice, aveti fiecare dintre voi ceva aparte si puteti sa arati asta prin felul de a va imbraca corect.
   Asadar luati o hartie, ceva de scris si un instrument de masurat! Cu toate ca sunt sigura ca majoritatea cunoasteti zonele unde sa va masurati, cred ca cel mai bine ar fi sa va reamintesc. Nu de alta dar asa inlaturam orice dubiu sau nelamurire si apoi tot ce va mai ramane de facut este sa fiti sincere cu voi si sa retineti cateva principii de baza.

   Dezbracati-va si ramaneti doar in lenjerie intima, stati drepte si masurati-va in urmatoarele zone: piept, talie, solduri.
   Pentru a afla masura pieptului (nu va dati jos sutienul) trebuie sa porniti de la jumatatea bustului in zona cea mai proeminenta (A) fara sa uitati sa expirati in acest timp pentru o precizie cat mai mare.
   Urmeaza talia. Masurati la doi centimentri deasupra buricului (B) pentru a afla circumferinta taliei.
   Ultima masuratoare se va face in punctul in care soldurile sunt cel mai largi (C).



   Ce masuri v-au iesit? Ganditi-va ca daca nu sunteti cinstite in privinta raspunsului nu mintiti pe nimeni decat pe voi asa ca...
   Acele numere scrise pe hartie va vor spune care forme sunt mai proeminente, care sunt zonele problema dar si care sunt zonele de care va mandriti si astfel veti putea sa identificati forma corpului vostru.
   Exista urmatoarele tipuri de siluete: dreapta (straight body type), para (pear body type), lingura (spoon body type), clepsidra (hourglass body type), clepsidra dominant in partea de sus a corpului (top hourglass body type), tringhi intors (inverted triangle body type), ovala (oval body type), diamant (diamant body type).

   Nu va speriati! Este mai usor decat va inchipuiti! You`ll see!
   Astazi, cu permisiunea voastra va voi vorbi despre forma corporala cea mai invidiata: clepsidra.

   Daca apartineti acestei categorii insemna ca bustul si soldurile sunt bine echilibrate si aveti o talie frumos definita. Umerii usor rotunjiti se aliniaza placut cu soldurile. Talia este evidenta si se curbeaza gratios catre solduri. Mai mult ca sigur aveti un posterior rotund si un profil frumos, atat dintr-o parte cat si din fata. Partea de sus a corpului este bine proportionata in lungime fata de picioare care sunt si ele la fel de bine formate si proportionate. De sus pana jos, sunteti intruchiparea armoniei si echilibrului. Sunteti niste norocoase! Good for you!






   Cheia imbracarii unui trup tip clepsidra este sa imbraci proportional partea de sus si de jos a corpului in timp ce iti accentuezi talia. Curelele late peste camasi si rochii sunt o modalitate grozava sa iti scoti in evidenta talia. Poti crea un efect si mai curbat adaugand proportional un pic de volum in partea de sus si de jos a corpului, dar intotdeauna incearca sa mentii un echilibru avand in vedere ca este cel mai de pret bun al tau. Ai picioare grozave asa ca esti libera sa te joci cu lungimea fustelor.






   Accentueaza-ti talia adaugand o curea la topuri normale care se extind la sau chiar sunt peste solduri (topuri tube, topuri tricotate, topuri fara maneci etc).




    Topurile care se leaga in fata iti accentueaza talia si subliniaza silueta de clepsidra.




   Cauta camasi cu detalii, cu material care se aduna in zona taliei care sa accentueze forma de clepsidra.



   Poarta camasi cambrate structurate in zona umerilor, cu pense in talie care se muleaza pe forma naturala a corpului tau. Fereste-te de stilul drept.




   Topuri cu decolteuri largi, adanci in V care adauga volum bustului si umerilor, cu taietura empire sub sani si stranse, cu o talie confortabila cambrata creeaza un efect dramatic de clepsidra cand sunt asortate cu ceva voluminos in partea de jos a corpului.


   Poarta sacouri croite pentru formele tale si care au talia facuta la interior.
   Alege sacouri care ajung pana la osul soldurilor si adauga o curea care sa iti sublinieze si mai mult silueta de clepsidra.


   Fustele creion care se muleaza pe formele tale iti flateaza silueta. Fustele creion un pic evazate in partea de jos echlibreaza foare frumos topuri si sacouri mai pline.


   Alege blugi sau pantaloni drepti si lungi care sa iti vina un pic peste pantofi, cu o talie ridicata. Blugii care se lasa pe corp direct de unde incepe partea cea mai lata a soldurilor sunt intotdeauna foarte potriviti desi niste blugi cambrati care sunt usor evazati sunt de asemenea potriviti cu conditia ca latimea acelei zone evazate sa nu depaseasca latimea soldurilor. Adauga buzunare cu clapete sau alte artificii pentru a echilibra camasile cu umeri largi sau bust incarcat.


   Pantalonii cu talie lata sunt foarte potriviti pentru tipul tau de corp. Pantalonii cu talie ridicata sau usor evazati sunt intotdeauna o alegere buna pentru o silueta clepsidra.


   Fustele plisate sau cu un croi larg sunt potrivite atunci cand sunt asortate cu un top care adauga volum bustului si umerilor, accentuandu-ti in acelasi timp talia. Acest ansamblu creeaza un efect de clepsidra foarte dramatic.


   Rochiile pe corp care sunt fara maneci, fara bretele sau cu maneci simple mulate creeaza un aspect sexy de clepsidra in special cand sunt asortate cu o curea lata care accentueaza talia. 


   Rochiile in forma de A sau cu un croi bogat, lasate pe umeri  si facute pe talie sa stranse cu o curea subliniaza silueta de clepsidra evidentiindu-ti umerii si picioarele.


   Rochiile cu maneci pline (manecile ca niste aripi, manecile in stil printesa etc), cu un croi larg sau in form de A si talia cambrata creeaza un efect dramatic de clepsidra.


   Rochiile cu volane, drapaje, dantela, ornamente diverse in zona bustului, cu o talie lata cambrata si croiul amplu dau impresia de talie mica si iti subliniaza silueta de clepsidra.

   Doamnelor, domnisoarelor, sper ca v-au fost de folos aceste informatii si ca veti urma sfaturile de mai sus. 
   Tineti minte un lucru: nu greutatea este cea care conteaza, ci masura si forma hainelor!

   Pe curand...

7 comments:

  1. Ma bucur tare mult sa aflu asta!O duminica frumoasa!

    ReplyDelete
  2. Foarte tare postarea...profesionist facuta...prea putin utila caci numai clepsidra nu sunt:)), oricum suntem in diferite forme asa ca se gaseste cine sa profite de sfaturi:)

    ReplyDelete
  3. Clepsidra este un model de frumusete si multe lucruri sunt facute dupa acest tipar dar de fapt femeile sunt diferie, unice si nu se pot compara intre ele.Este o conformatie interesanta dar eu nu vad oamenii dupa silueta,ci dupa personalitate asa ca mai bine o conformatie mai plinuta sau cu defecte decat una aparent perfecta dar fara culoare,fara stil,fara "acel ceva".
    Fii mandra de corpul tau,Dia!

    ReplyDelete
  4. Today, I went to the beach front with my children.

    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter
    and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her
    ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

    She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!


    Here is my website: forex trade signals

    ReplyDelete
  5. This site was... how do I say it? Relevant!! Finally I have
    found something that helped me. Thanks!

    Also visit my web blog - click here
    My web site > Www.hairpeers.com

    ReplyDelete
  6. It's actually a great and helpful piece of information. I'm satisfied
    that you just shared this helpful info with us. Please keep us informed like
    this. Thanks for sharing.

    Also visit my web site ... cheapest wine

    ReplyDelete