Saturday 12 March 2011

Body type: Spoon!

   Sa nu credeti ca am uitat complet de blog din cauza ca nu am mai postat nimic. Adevarul este ca am fost putin ocupata si nici nu am avut dispozitia necesara pentru a mai scrie ceva. But now I`m back! Nu pot sa zic ca am revenit cu forte noi pentru ca se pare ca raceala pe care am prins-o la inmormantarea tatalui meu, nu vrea sa plece de la mine :p Am trecut prin faza de durere si usturime in gat, am ajuns in cea de tuse, acum sunt un pic ragusita, tusesc in continuare si am nasul infundat. Cred ca o sa imi mai tina compania raceala asta afurisita inca vreo saptamana. Am inceput sa iau Fluidol astazi si sper sa isi faca efectul in decursul acestor zile, caci dureaza de ceva timp si deja m-am saturat! :( Cand credeam ca ma fac mai bine, a inceput alta etapa :((  Aaaah well, macar nu am facut febra! Asta mai lipsea! Urasc senzatia de moleseala cand ai peste temperatura normala si nu poti face nimic decat sa zaci in pat.

   Asta seara insa mi-am facut curaj si m-am hotarat sa continui seria conformatiilor.
   Haideti sa vorbim despre silueta in forma de lingura! Da, da! Ati citit bine! Lingura! Putina rabdare si in cele ce urmeaza va voi explica mai pe indelete.

   Avand forma corpului ca o lingura (cunoscuta si sub denumirea de figura 8), soldurile sunt mai mari decat bustul si aveti o talie destul de definita. Soldurile au aspect de “raft” si sunteti predispuse la a va ingrasa in zona burtii. Desi ati putea lua in greutate in partea de sus a coapselor si a bratelor, partea de jos a picioarelor si a bratelor sunt bine proportionate si sunt cele mai mari atuuri ale voastre.

   Cheia imbracarii unei conformatii de lingura este sa atrageti atentia asupra partii de sus a corpului, mascand burta si soldurile pentru un aspect mai echilibrat si pentru a creea iluzia de silueta de clepsidra. Picioarele sunt punctual vostru forte asa ca sunteti libere sa va jucati cu lungimea fustelor si sa le aratati!

   Bluzele cu talie empire (taiate sub sani), decolteuri largi si cu maneci pline ajuta la echilibrarea umerilor in raport cu partea de jos a corpului in timp ce va fi scoasa in evidenta cea mai mica parte a corpului. Materialul ar trebui sa curga pe corp sub linia taliei.

   Sacourile cu umeri structurati, cu guler lat si talia stramtata la interior, care au o linie usor departata de corp incepand cu zona de sub talie, creeaza efectul de clepsidra. Sacourile ar trebui sa iti ajunga pana la oasele soldurilor.

   Alege bluze cu decolteuri largi, cu maneci pline si materiale cu drapaje, care au o banda in partea de jos a taliei. Acest tip de bluza va ascunde umflaturile burtii atragand atentia catre umerii tai minunati si catre osatura din zona gulerului. Varianta fara bretele a acestui tip de bluza este de asemenea avantajoasa.

   Top-urile fara bretele sau lasate pe umeri cu o talie empire, facute dintr-un material care acopera corpul sub talie vor atrage atentia catre umeri si vor masca umflaturile, in timp ce vor evidential partea cea mai ingusta a trunchiului.

   Alege top-uri care se leaga in zona bustului si cu o talie empire care iti vor accentua bustul si vor scoate in evidenta cea mai mica parte a trunchiului. Materialul ar trebui sa acopere corpul avand o croiala care sa nu stea mulata  pe zona de sub talie.

   Alege camasi cu maneci pline si detalii in jurul bustului pentru a echilibra partea de jos a corpului. Talia stramtata cu clini creeaza silueta de clepsidra.

   Majoritatea fustelor arata bine pe tine cand sunt asortate cu un top care sa te avantajeze. In special fustele in forma de A, care adauga un minim de volum in jumatatea de jos a corpului tau arata bine. Evita fuste cu ornamente care adauga volum soldurilor. Lungimea fustelor ramane la alegerea ta caci dupa cum spuneam, ai niste picioare grozave!

   Majoritatea fustelor sunt bune pentru tine atunci cand sunt combinate cu un top care te avantajeaza. Fustele drepte care cad pe corp de pe partea cea mai lata a soldurilor sunt in mod special potrivite atunci cand sunt alaturate unei bluze care iti mascheaza burta si iti scoate in evidenta umerii. Cusaturile verticale micsoreaza optic si te fac mai interesanta. Alege orice lungime.

   Alege pantaloni sau blugi cu talia ridicata, care iti vin peste pantofi si care cad drept incepand cu partea cea mai lata a soldurilor. Mergi pe culori inchise si buzunare simple la spate.

   Poarta pantaloni simpli, in culori inchise, cu talia ridicata, fara sau cu buzunare mici. Alege croieli lejere care cad peste partea cea mai lata a soldurilor.

   Alege rochii cu drapaje in partea de sus care camufleaza burta, cu banda in talie si care cad pe corp incepand cu cea mai lata parte a soldurilor.

   Rochiile lasate pe umeri sau fara bretele, cu talia empire, in forma de A, vor scoate in evidenta umerii si vor ascunde burta.

   Rochiile care sunt legate in partea de sus, cu talia empire si cu croiala in forma de A sau mai vaporoasa, care iti acopera corpul, va atrage atentia catre bust, scotamd in evidenta partea cea mai ingusta a trunchiului tau.

   Alege rochii cu maneci pline (de printesa, ca niste aripi etc), cu talie empire, cu croiala in forma de A, care iti acopera silueta, echilibrand partea de sus si partea de jos a corpului, puand accentul pe partea cea mai ingusta a trunchiului.

   Si ia uite cum am mai terminat noi o postare! V-am zis eu ca trece repede timpul! Daaaamn!
  Week end placut cu clipe minunate!

   Pe curand...

4 comments:

  1. Foarte interesant! Imi place:X Eu am corpul astfel, si este foarte dificil de echilibrat tinutele, insa sfaturile tale prind:)

    ReplyDelete
  2. Thanks for the positive feedback!Asemenea comentarii ma ajuta si imi dau incredere.

    ReplyDelete
  3. :) In sfarsit m-am gasit...cred...la masuri 75, 63 si 89 pot sa zic ca is aici? (asta presupunand ca m-am masurat corect):))

    ReplyDelete
  4. Dia,conform acestor masuri ai doua optiuni,daca te ingrasi la burta atunci esti lingura dar daca te ingrasi la fund si fese atunci esti para.

    ReplyDelete