Tuesday 8 February 2011

Would you like a cup of tea?



   Astazi voi avea o postare calduta, aromata numai buna pentru informarea celor ce citesc ;)
   Nu numai englezii beau ceai nu? Sigur ca nu! Sunt multi romani care au inteles ca ceaiurile aduc beneficii infinite de la relaxare si pana la tratarea anumitor afectiuni.
   Exista atatea tipuri de ceaiuri la dispozitia noastra numai sa vrem sa le cumparam si sa le savuram in tihna ori intr-o companie placuta si drag noua.
   Ceaiul aduce oamenii impreuna, intregeste o intalnire, facand-o mai romantica sau mai destinsa, iar in zilele friguroase de iarna ce poate fi mai delicios si mai binevenit decat un ceai caldut care sa ne incalzeasca trupul si sufletul?!
   Mie personal mi se par extraordinare ceaiurile iar preferatul meu este cel de tei, pe locul doi situandu-se cel verde iar pe al treilea ceaiul de fructe cu scortisoara. Miam! Am o regula cand beau aceasta “licoare magica”: niciodata nu adaug zahar! Mi se pare ca stric tot. Ideea savurarii ceaiului este de a bea un lichid natural care sa faca bine organismului si stim cu totii ca zaharul face mai mult rau decat bine. In schimb pun o lingurita sau doua de miere dar numai cand se raceste ceaiul, altfel mierea isi pierde proprietatile.


   Desi consum si ceai la plicuri, sunt pro ceaiuri sub forma de planta! Cine a baut vreodata, spre exemplu, ceai de menta la plic si apoi planta a sesizat pe loc diferenta uriasa intre cele doua. Aroma este de 3 ori mai intensa, ceaiul este mai concentrat si astfel efectele sale se resimt mult mai bine.


   In ultima poza este un dispozitiv unde se introduce planta sau fructele si se scunfunda in ceainic sau direct in cana insa are un minus, daca frunzele sunt prea micute se strecoara printre acele gaurele asa ca va sfatuiesc mai bine sa luati un dispozitiv cu gaurele miiiiici sau ceva gen sita. It works better, trust me!

   Asa cum exista traditia si ritualurile de servire a ceiurilor, la fel exista si anumite reguli care ne invata cum sa bem ceaiul asa incat sa profitam din plin de calitatile sale, ”fara efecte secundare”, dupa cum urmeaza:

   1) Nu consumati ceai pe stomacul gol!

  Consumarea ceaiului pe stomacul gol, mai ales daca ceaiul este foarte fierbinte sau foarte rece poate schimba temperatura in stomacul si splina dvs, fiind posibile astfel efecte adverse nedorite.



   2) Nu consumati ceaiuri prea puternice!

   Ceaiurile foarte puternice, cu un continut mare de cafeina si tanin va pot afecta negativ provocandu-va insomnii si migrene.



   3) Nu fierbeti ceaiul prea mult timp!

   Atunci cand fierbeti prea mult ceaiul polifenolii si uleiurile continute de ceai intra in procesul de oxidare, facand astfel ceaiul mai putin transparent, reducand din aroma si efectele terapeutice. De asemenea prin fierberea indelungata se pot pierde multe vitamine continute de ceai.


   4) Nu consumati ceaiuri inainte mesei!

   Consumul de ceai inainte de masa va poate reduce apetitul si ingreuna digestia. Este recomandat sa nu consumati ceaiuri cu cel putin 30 minute inainte de masa.



   5) Nu consumati ceai pentru a va ajuta sa inghititi medicamente!

   Cele mai multe ceaiuri au continut ridicat de tanin care efecteaza in mod negativ digerarea medicamentului.


   6) Nu consumati decat ceai proaspat facut!

   Ceaiul facut cu o zi in urma isi pierde valoarea nutritiva si beneficile pe care le aduce sanatatii. Mai mult, ceaiul lasat mai mult timp este mediul propice de dezvoltare a unor bacterii. Ceaiul “invechit” se poate folosi pentru tratamente externe.


   Acum ca v-am precizat si cum trebuie baut, o sa va recomand si unde anume sa il beti ;;)
   In capitala cunosc doua locatii "testate" si am fost impresionata de ce am gasit acolo. Acestea sunt Carturesti si Triangle D`Or.





   La Carturesti aveti la dispozitie un salon unde puteti sa stati la masa iar alaturi este libraria cu o sumedenie de carti, dictionare. Aveti posibilitatea de a achizitiona ceaiuri, dulciuri si accesorii de servire a ceaiului. Imi place pentru ca este un loc unde fitele nu au ce cauta, unde nu se aduna tot felul de persoane care sa faca scandal. Muzica este perfecta pentru purtarea unei conversatii iar produsele lor sunt tare gustoase!
Incercati ceaiul de scortisoara cu lapte si miere! Mmmmmmmmmmm!!!


                                            http://librarie.carturesti.ro/



   Am pastrat ce-i mai bun pentru la urma!


   Acum 2 ani am gasit Triangle D`Or si am revenit acolo cu o deosebita placere!
   Cei care te servesc vorbesc frumos, se misca repede si te trateaza ca pe un client, nu ca pe un cersetor, cum am observat ca se face in alte parti.
   Acolo am descoperit ceaiul Fleur de Buddha. Se aduce un ceainic si se pune un mugure in apa fierbinte. In cateva clipe mugurele va inflori sub privirea ta. Superb!


   Nu au numai ceaiuri ci si cafea, cocktailuri, milkshakes, bauturi alcoolice, soft drinks.
   Alaturi de ceainarie au si un magazine cu ceaiuri, bomboane, fursecuri si multe altele.
   Merita vizitat!


   Pe site puteti sa vedeti lista cu oferte, sa cititi blog-ul sau sa cititi cate ceva despre cultura ceaiului.

                                          http://www.triangledor.ro/ro/

   Sper sa va placa si sa mergeti cat de curand.

   Nu uitati sa beti neaparat un ceai pe zi si sa aveti parte de multa liniste!
   Pe curand…


4 comments:

  1. Hmm....mi-ai facut ofta de ceai...tre sa incerc si eu cu miere:)

    ReplyDelete
  2. Dia,sa incerci pentru ca este ca un dar ceresc!

    ReplyDelete
  3. mi-a placut foarte tare clipul.. este uimitor.. :)

    ReplyDelete
  4. Cherry Queen,

    Ma bucur! :) E bun ceaiul si este o cantitate mare cat sa te saturi.

    Te pup!

    ReplyDelete