Saturday 5 February 2011

A woman`s signature!

                                                             



Rujurile! Un moft pentru unii, un rasfat pentru altii, o "necesitate" pentru mine! Poate va intrebati de ce… Imediat va explic dar inainte de toate as vrea sa scriu o mica istorie a acestei inventii excelente care este veche de 5.000 de ani.
In acele timpuri se zdrobeau pietre semipretioase si femeile isi dadeau cu ele pe buze.
In Egiptul antic femeile foloseau un colorant violet-rosu provenit din iod si brom, care ducea la aparitia unor boli, de aici si povestile despre “sarutul mortal”… O alta substanta populara era si henna iar pentru stralucire se foloseau solzii pestilor.
In sec al XVI-lea, regina Elizabeth I a introdus moda fetei albe si a buzelor rosii ca sangele. Pe atunci rujul era facut din ceara de albine si plante. Cu toate acestea se credea ca fetele albe ca creta erau fapta diabolica iar femeile care seduceau barbatii datorita machiajului lor erau vrajitoare.
Dupa cel de al II-lea razboi mondial rujul a revenit in forta datorita industriei filmului. In perioada anilor 1930, Hazel Bishop a introdus rujul care rezista la transfer.
Ahaaaa! Asadar acest om este cel caruia trebuie neaparat sa ii ridicam noi femeile moderne o statuie in semn de multumire! :))
In aceasta perioada rujurile contineau ceara, emolienti, pigmenti si diverse uleiuri. Ceara ajuta ca rujul sa isi pastreze forma insa in zilele noastre alte ingrediente principale sunt si uleiul de masline, uleiul mineral, uleiul de ricin, untul de cacao, petrolatum si lanolina. De asemenea pentru hidratare sunt folosite si vitamina E, aloe vera, aminoacizi, creme solare si colagen. Pentru culoare se foloseste o varietate de coloranti si pigmenti.    In anii 1990 a fost introdus pe piata si creionul pentru conturarea buzelor astfel ca dupa aceea cele doua produse cosmetice, rujul si creionul, au fost numite duo-ul pentru buze (“the lip-duo”).


   Nu stiu daca va vor imbogati cultura aceste informatii dar mie personal mi s-au parut interesante si  pe alocuri un pic ciudatele :-p
   Am o datorie la voi. Ramasese sa va explic de ce rujul este o necesitate. Din doua motive mari si late: 1) buzele mele nu au o culoare naturala deosebita (sa zicem un roz sanatos si frumos) si cred ca par cam sterse iar 2) am buze mici si subtiri. Desi trebuie sa recunosc ca mi-a trecut prin cap sa imi fac o mica interventie… Am renuntat imediat pentru ca nu am fonduri suficiente ca sa apelez la un specialist foarte, foarte, foarte bun si sa nu am parte de surprize-surprize neplacute dupa ce ies din cabinet. Asa ca incerc sa insel nitel ochiul si trisez, depasesc putin conturul meu natural si mai mereu folosesc si creion pentru o definire a lor mai buna.  
   Rujurile mele preferate sunt cele in nuante de mov si rosu. Stiu ca rosul nu se recomanda unor buze subtiri dar what the hack…eu sunt mai altfel :)) a se intelege nu mai buna ci mai ticnita deci I`m living la vida loca :)) Nu ii pot rezista! So…asta e…Orice ar fi nu renunt la slabiciunea mea, rujul rosu!

   And now I present to you my lipsticks and lipglosses:





   That`s all folks! Sper sa va fi placut si sa va fi fost de folos cumva.

   Pe curand…


2 comments:

  1. imi place tare mult cum scrii.. si intr-adevar rujul devine treptat o necesitate.. :P

    ReplyDelete
  2. Cherry Queen,

    Iti multumesc!

    Rujul si corectorul pentru cearcane pentru stima mea sunt esentiale :)

    Te pup!

    ReplyDelete