Sunday 11 January 2015

Review Sephora 10 hr wear perfection foundation


    Buna dimineata! Anul trecut am decis sa merg la Sephora in cautarea unui nou fond de ten mai bun. Zis si facut! Eram pusa pe fapte mari asa ca am cerut ajutorul uneia dintre fetele care lucreaza in magazin, nu vroiam sa ies de acolo fara sa iau ceva. I-am spus ceea ce imi doresc de la fondul de ten, o acoperire cat mai buna si am rugat-o sa ma ajute sa aleg o nuanta care sa mi se potriveasca pentru ca eu nu prea reusesc de una singura. A scos putin produs din tester si l-a pus pe mana mea. I-am spus ca stiu ca nu acolo se incearca fondul de ten, ci pe gat in laterale, raspunsul domnisoarei a fost ca "e acelasi lucru”. Probabil ca asa fusese invatata insa daca se interesa putin singurica ar fi aflat destul de repede felul corect de a testa. Trecem peste. Mi-a mai aratat parca vreo doua nuante: una care se vedea ca este prea deschisa pentru mine si inca una care era mai inchisa si cu subton diferit de al meu. Nu inteleg de ce a trebuit sa experimenteze, credeam ca sunt mai bine pregatite cele care lucreaza intr-un astfel de magazin prestigios. 
   O intreb daca are acoperire mare, pentru ca eu asta cautam, in special, nu prea ma interesa altceva, vroiam doar sa stiu ca va face fata imperfectiunilor: pete, cearcane, cosuri, roaseata, capilare sparte si alte minunatii. Din nou m-a dezamagit cand mi-a spus ca nu are o acoperire prea mare, este spre medie. Grozav! Atunci de ce mi-l mai recomanzi pe acesta? In fine, am zis sa o las asa ca deja ma deranjase nitel atmosfera din acel loc, atitudinea cam neprofesionalista si batjocoritoare a unor colege, inclusiv a domnisoarei la care apelasem. Am stat un pic pe ganduri, am pus in balanta optiunile si pana la urma am acceptat sa raman la acesta, si sa ii dau o sansa, poate ca va reusi sa ma surprinda placut.

   Fondul de ten se numeste 10 hr wear perfection foundation, se comercializeaza intr-un recipient din sticla mata, transparenta, ceea ce este un lucru foarte bun pentru ca puteti sa vedeti de la bun inceput nuanta din interior. 

  

   Sticluta de 25 ml (cam micuta cantitatea) este prevazuta cu o pompita lucioasa, de culoare neagra dar aveti grija cand vreti sa scoateti produsul pentru ca daca apasati cu putere veti ramane cu destul produs in plus, dupa ce scoateti cantitatea dorita, va mai iesi inca pe atat. 



   La prima utilizare, am observat ca este o nuanta un pic diferita de nuanta tenului, probabil ca alta nuanta nu aveau disponibila, care sa fie cat mai apropiata de culoarea mea dar chiar si asa tot nu imi place acest lucru. Imediat apoi, cu deosebita dezamagire, am vazut ca nu acopera nici pe departe asa cum ar trebui, nici macar mediu. L-am lasat nesetat cu nici o pudra pentru a-i testa rezistenta in timp dar si efectul asupra pielii. Dupa vreo ora, o ora si ceva simteam fata grasa, iar oglinda cruda mi-a confirmat asta. Ca sa fiu cat mai fair play, am incercat si varianta cu pudra deasupra dar tot degeaba, dupa ceva timp incepea sa luceasca. Un alt minus este ca desi se intinde usor la aplicare, mi se pare ca la fel de usor se si transfera.
   Comparand cu un fond de ten mai ieftin, acesta face o treaba jalnica! Sincera sa fiu, mi-a parut rau ca l-am cumparat si sigur nu voi repeta greseala. Il folosesc in continuare, mai mult atunci cand vreau sa uniformizez tenul, il folosesc si pe post de corector pentru cearcane (ca prim strat) si desi nu are un aspect artificial, aceasta calitate nu ma va face sa mi-l doresc pe viitor. Dupa ce se termina voi porni in cautarea altuia mai ieftin dar de trei ori mai bun sau a unuia la acelasi pret (in jur de 60 - 70 lei) dar care chiar isi merita banii.


   Ati folosit acest fond de ten? Cum vi s-a parut? Scrieti minusuri si plusuri, in comentarii, va rog, pentru ca cele care intra pe acest blog sa obtina cat mai multe amanunte si sa afle si experientele altor utilizatoare. Va multumesc!

   Sper ca v-a fost de folos acest review. 


   Pe curand...

12 comments:

  1. Noi nu avem Sephora aici.. mie imi sunt bune cele de la Bourjois 123 Perfection or so.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila,

      Bourjois zici? Bun! Multam fain ca mi-ai spus! O sa incerc si eu.

      Te puuup!

      Delete
  2. Offf, si eu caut un fond de ten ideal...de fapt l-am gasit, dar acum nu mai am acces la el, e marca proprie a unui magazin belgian. Acum folosesc Colour Adapt de la Max Factor, insa nu-mi mai place asa ca la inceput.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexandra,

      As vrea eu unul cu acoperire mare dar costaaaa... Eu de obicei daca gasesc ceva care imi place ii raman fidela dar iata ca fond de ten inca nu am gasit care sa indeplineasca cerintele mele.

      Spuneai de cel de la Max Factor ca te-a dezamagit.Poate au schimbat formula.Producatorii mai fac asta uneori,nu inteleg de ce fiindca desi poate o fi mai ieftin cu noile formule pierd pe termen lung.Adica iei odata, vezi ca e schimbat ca e mai prost si apoi renunti la el.Deci...tot in dezavantajul lor este dar ce sa le faci!

      Te pup!

      Delete
  3. Eu nu am încercat decât un fard Sephora, dar nu mi-a plăcut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramona,

      Am mai auzit pareri negative despre fardurile lor si produsele lor in general.Mie una imi plac cateva farduri de acolo si cateva pensule dar preturile mi se par cam mari.

      Te pup!

      Delete
  4. Acum o saptamana mi l-am luat si eu. Mare greșeală am facut ca nu m-am interesat si nu am citit niscavai review-uri înainte sa mi-l cumpăr.
    De ce spun asta? Pai, in primul rand acest produs promite ceva ce nu e capabil sa îndeplinească. Are acoperire mica desi se dorește a fi una mare. E prea uleios. Urăsc sa imi strălucească fata astfel. Si chiar daca fixez cu pudra ( inca una de calitate -Chanel) tot arata ca naiba. In fine, simt ca am ceara pe fata. E prima si ultima data cand il voi mai cumpăra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evelina,

      I feel the same. Am incercat unele fonduri de ten ieftine care fac o treaba mult mai buna so what the hell?

      Merci pentru parere.

      Delete
  5. Bună. Îl am și eu pentru tenul gras însă simt ca îmi incarca fata și nu acoperă mult plus ca se face pe fata ca făina. Nu îl recomand.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Todarca Mihaela,

      Buna!
      Dupa ce am citit parerile voastre m-am linistit. Chiar eram curioasa daca doar pentru mine nu a functionat, ma gandeam ca poate totusi sunt eu pretentioasa.
      Multumesc pentru comentariu.

      Delete
  6. Mat ≠ strălucitor, străveziu, transparent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci pentru comentariu.Te mai astept!

      Delete