Saturday 27 August 2011

Uleiul de ricin, elixir pentru piele!


   Am tot auzit despre acest ulei care ar face bine dar recunosc ca inca nu stiu prea multe despre efectele sale asa ca atunci cand am gasit un articol tocmai despre el, m-am gandit ca am o sansa de a extrage noi cunostiinte si de a le impartasi cu voi. In cele ce urmeaza va invit la o lectie despre calitatile minunate ale uleiului de ricin. Lectura placuta!

   “Uitat in ultima perioada, uleiul de ricin este, se pare, unul dintre primele medicamente – in sensul ca asupra plantei a fost aplocat un tratament care sa-i potenteze calitatile – ale omenirii. Prima extractie a uleiului de ricin s-a petrecut acum mai bine de 6.000 de ani, in Egiptul antic.

   Asa cum il stim de obicei

   In cazul constipatiilor usoare, uleiul de ricin este salvarea: o lingura pe zi, dimineata. Dar functioneaza si in constipatiile cornice, chiar si in cazul bolnavilor imobilizati la pat sau al persoanelor sedentare. Cura dureaza doua saptamanai, urmate de alte dpua saptamani de pauza, dupa care se reia. Se inghit 3 – 4 linguri pe zi , pe stomacul gol. Si mai stim despre uleiul de ricin ca este efficient impotriva viermilor intestinali: doua linguri pe zi, dimineata, pe stomacul gol, timp de sapte zile.


   Asa cum il stim mai putin

   Uleiul de ricin intinereste, curate, regenereaza, cand este vorba dspre piele.

  • Alunitele, de pilda, dispar de parka n-ar fi existat daca, timp de 2 – 3 luni, le ungi in fiecare zi cu ulei de ricin.
  • Negii se retrag din fata compreselor cu ulei de ricin: aplicate in fiecare zi, timp de o jumatate de ora, pe zona cu pricina.
  • Petele colorate de pe piele pricinuite de afectiunile hepatice dispar in cateva saptamani daca frictionezi in fiecare zi zona cu ulei de ricin, cam un sfert de ora.


   In loc de farduri


  • Anticearcan: amesteci ulei de ricin cu putin ulei de cocos si masezi usor zona de sub ochi pana se absoarbe in piele. Aplici acest tratament zilnic.
  • Gloss: ungi buzele in fiecare seara cu un amestec de ulei de ricin si ulei de migdale. Minune, buzele isi vor recapata culoarea de la 18 ani! Si, cu siguranta, te vei gandi de doua ori inainte de a simti nevoia de ruj.
  • “Crema” hidratanta: nu e chiar crema, dar e mai eficienta. Aplici in fiecare seara, inainte de culcare, ulei de ricin pe maini si unghii, masand bine, mai ales in zona cuticulelor. Iti pui apoi niste manusi. Dimineata, speli cu sapun moale si clatesti din belsug. Vei fi surprinsa placut de effect: in acelasi timp, maini frumoase si manichiura ingrijita.
  • “Rimel”: nu e vorba chiar de rimel – ma rog, mascara-, ci de o metoda infailibila de a avea gene mai lungi si mai dese: evident cu ajutorul uleiului de ricin. Aplici pe gene in fiecare seara, inainte de culcare, cu o pensula fina, ulei de ricin, iar a doua zi de dimineata, speli cu grija. Nici nu o sa treaca o luna pana vei vedea rezultatele. Absolut uimitoare! Poti folosi, ca sa-ti fie mai usor, chiar o periuta de mascara, una nefolosita.”

   Stiam de multi ani ca uleiul de ricin este bun in caz de constipatii, ca ajuta la hidratarea mainilor iar pentru cresterea si ingrijirea genelor aflasem din reviste. De curand am vazut rezultatele pe care le-a obtinut o fata.  Intr-adevar ramai foarte placut impresionata! Ce gene avea! Ai fi zis ca sunt false!
   Pe mine m-a convins asa ca ma gandesc foarte serios ca ar fi timpul sa investesc in cateva sticlute cu ulei de ricin.

   Sper sa va fie de folos acest articol!

   Pe curand…

 P.S: Acestea sunt doar cateva dintre minunatiile pe care le poate face acest ulei magic. El este bun si pentru par, pentru ten, pentru muuulte altele.



2 comments:

  1. Eu il folosesc pentru par si este de laudat dar nu stiam ca este bun si pentru ten;))

    ReplyDelete
  2. Se foloseste in multe masti ;)
    Multumesc pentru comentariu,Anicka Maya!

    ReplyDelete