Thursday 31 October 2013

Review Borax Soap



   Salutari! Happy Halloween celor care sarbatoresc astazi iar celor care nu sarbatoresc, Happy Thursday! :) In fiecare an, in preajma acestei festivitati, imi amintesc de gimnaziu. Clasele I – IV le-am facut la o scoala generala ca multi dintre voi dar urmatoarele clase am studiat in cadrul unui liceu. Am dat 3 examene, la limba romana, la matematica si la limba engleza, pe care, evident, le-am luat. Surprinzator, la matematica (materia pe care am urat-o dintotdeauna) am obtinut punctaj maxim. Nu o sa uit niciodata asta. Chiar cred ca ar fi meritat sa fi luat acel rezultat si sa il fi pus intr-o rama : ) Cerintele de la liceu erau foarte diferite de cele de a scoala generala, profesorii mai buni si la fel si elevii, desi erau si cateva specimene mai alaturi cu drumul :p Acolo am avut sansa sa cunosc o profesoara minunata, din America, profesoara de engleza, care din pacate nu a stat decat un an si jumatate, sau doi cu noi. Ce m-am intristat la aflarea acestei vesti, cat de rau mi-a parut ca nu voi mai avea ore cu ea! Metodele de predare erau atat de distractive si interesante! Si acum imi amintesc greseala de la un test, in loc de “e” scrisesem “a” iar ea m-a corectat si mi-a explicat. Am castigat la tombola tinuta in timpului unei ore un pachet cu carti cu personajele Looney Tunes. Doamne ce bucurie pe capul meu! Si acum le mai am si imi sunt atat de dragi! Tot datorita ei am avut parte de petreceri de Halloween. Prima mea experienta de acest gen a fost in clasa a V- a. M-am costumat ca o pisica neagra si am defilat cu dovleacul alaturi de colegii de clasa. Ce fain a fost! Am si o poza cu aceasta costumatie, alaturi de o buna prietena, Cristina si de draga mea profesoara. O sa o pastrez in inima mereu pe frumoasa Miss Catherine… Poate intr-o zi ne vom revedea…


   Astazi va aduc un review la un sapun. De ceva vreme nu mai folosesc orice fel de sapun pentru a-mi curata fata, nu mai cumpar nimic din comert. Inainte ma spalam cu orice sapun nimeream: Fa, Dove, Palmolive s.a.m.d. Am inceput sa fac sapun in casa iar apoi am comandat online.
    In luna septembrie, cand am fost la nasii mei, la Techirghiol, am luat dupa mine restul de sapun natural pe care il mai aveam, in speranta ca voi gasi altul si acolo. Mare mi-a fost mirarea si dezamagirea cand am descoperit ca este foarte greu sa gasesti sapun natural 100%. Am umblat prin toate farmaciile atat din Techirghiol, cat si din Eforie Nord si peste tot am gasit sapunuri care contineau si ingrediente naturale dar in proportie mica. Asa ca am facut un compromis si am cumparat unul care nu este 100% natural insa are doar 4 ingrediente, in comparatie cu restul care aveau foarte multe, unele dintre ele fiind chiar dubioase.

   Sapunul ales de mine este romanesc, produs de firma Ortos. A costat numai 6. 5 lei si se fabrica intr-o cantitate decenta, 100 g. Este alb, miroase placut si se recomanda tenurilor sensibile, acneice si uscate. Expira in 2 ani.



    Contine ulei de palmier, glicerina, parfum si borax. Atat! Eu zic ca pentru un sapun din comert este excelent!


   L-am folosit din septembrie si inca mai am destul din el. Ma spal de doua ori pe zi, dimineata inainte de a ma machia si seara, dupa ce ma demachiez. Nu am avut nici o reactie ciudata, nu mi-a uscat tenul mai mult decat o fac sapunurile in general, ba chiar cred ca m-a ajutat putintel sa mai tin in frau aparitia cosurilor. Dupa ce ma spal cu el, fie imi dau cu ulei de galbenele, fie imi dau cu Acneogel pe locurile problematice si pe restul fetei ma dau cu ulei ca sa nu se faca acele cojite specifice tenului sensibil si deshidratat.




   Din experienta mea cu el de pana acum, i-as da o nota buna fiindca nu ma asteptam sa fie cine stie ce. Sunt chiar multumita si sper sa il gasesc si in Bucuresti pentru ca intentionez sa il recumpar.


    Voi cunoasteti firma Ortos? Aveti ceva de la ei? Daca da, cum vi se par produsele lor?


   V-am pupat!

   Pe curand...

8 comments:

  1. Habar nu aveam de firma respectiva, dar eu oricum am ramas in urma cu brandurile romanesti. Cu sapun (de orice fel) nu m-am mai spalat demult pe fata, sunt ferm convinsa ca mi-ar usca tenul si mai mult, asa ca folosesc cleansing lotions, pe cat posibil bio. Peste 2 zile ajung in Romania si o sa dau o raita prin Plafare, cu siguranta o sa gasesc "bunatati" diverse.

    ReplyDelete
  2. Nu am mai auzit de aceasta firma...cat despre Haloween, eu nu il sarbatoresc niciodata...

    ReplyDelete
  3. Michaela,

    Plafarele sunt cufere cu comori!

    Te pup!

    ReplyDelete
  4. Ramona,

    Eu sarbatoresc fiindca e distractiv si noi nu avem o astfel de sarbatoare.Pentru copii cred ca este grozav,mai ales pentru cei din strainatate.

    Te pup!

    ReplyDelete
  5. Salut, un comment cam întârziat, dar mi se pare important să-ți spun că ingredientele sunt totuși un fals. Cum legea mai demult nu îi obliga la a trece toate ingredientele pe ambalaj, au fost omise intenționat. Poate dacă cumperi astăzi unul ai să observi denumirile care le găsești pe detergenți, de exemplu. Din păcate...

    ReplyDelete
  6. Anonim,

    Am mai auzit despre acest lucru si mi se pare inacceptabil ca se intampla asa ceva si ca nimeni nu poate face nimic.Nici nu mai stiu ce si in ce sa mai cred...

    Multumesc pentru comentariu!

    ReplyDelete
  7. Sapunul este exceptional, eu am ten uscat, nu se compara cu niciun sapun de fitze, lasa un ten catifelat si improspatat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Delia,

      Dovada ca nu tot ce e ieftin e prost.

      Multumesc pentru parere!

      Delete