Friday 16 August 2013

Christening and outdoor after party

   Buna ziua! Va mai amintiti de botezul la care am fost vara aceasta? In sfarsit a venit randul pozelor. Silviu s-a ocupat de filmat iar eu de poze. Din pacate nu am decat pozele pe care le-am facut cu aparatul nostru si  nici nu am reusit sa fac poze cu tinuta in contextul respectiv dar am fotografiat-o separat, acasa.

    Pe la ora pranzului am ajuns la biserica unde ne-am reunit cu totii, noi doi, parintii lui Silviu si cativa membri ai familiei mamei lui Matei. Intarzierea pregatirilor ne-a oferit un bun prilej de a face cunostinta cu nasii micutului, doi tineri frumosi, care mai botezasera alti bebelusi pana atunci si desi stiau tot ce va urma, aveau emotii. Nasul a tinut piticul iar nasa s-a ocupat de lumanare si a rezistat pana la final chiar daca era destul de grea.
   Au urmat crezul, scufundarea, miruirea, trecerea prin altar si prima impartasanie. Scufundarea o detest, o vad inutila, o simpla udare a corpului si capului copilului folosind putina apa in maini mi se pare mai potrivita si mai putin traumatizanta pentru bietul pui. Ca sa nu mai vorbim ca nu implica nici un risc de inec. Mi s-a facut extrem de mila cand a inceput sa planga de mama focului, sa suspine si sa tremure. Nu mi-as supune niciodata copilul la asa ceva, indiferent de ce zic unii si altii, as cere preotului sa procedeze cum am explicat mai sus si daca rudele sau insusi preotul nu ar fi de acord, atunci asta este, ar trebui sa se complaca. Ma indoiesc ca Iisus a fost scufundat cum facem noi cu bebelusii nostri... Pana la urma botezarea cu apa este un gest simbolic si indiferent ca este scufundat sau nu, daca apa sfintita il atinge este suficient pentru a-l considera crestinat. Cred ca aceasta este una dintre conceptiile care trebuie corectate dar mai dureaza...

   Dupa ce a fost imbracat intr-un costumas alb, am mai facut cateva poze si ne-am suit toti in masini pentru a ne duce catre vila bunicului lui Matei, undeva in afara Bucurestiului. Fratele lui Silviu si sotia lui s-au gandit sa organizeze ceva in curte, sa facem un gratarel, cateva dulciuri, tortul si muzica. Muzica nu a fost pe gustul meu, muuuuuuulte manele si cateva melodii populare iar din cand in cand, au mai introdus cate melodii normale, aduse de mine, bineinteles :)) In fine, fiecare face cum doreste insa partea aceasta chiar nu mi-a placut deloc. Noroc ca era dragut acolo si ca am gasit cu cine sa stau de vorba si sa mai ignor sunetele :p
   A fost o zi calda, nu am stat prea mult la soare pentru ca totul s-a desfasurat intre acele ore periculoase, cand expunerea este riscanta. Aproape ca am trait in balansoarul de acolo si daca puteam l-as fi luat cu mine acasa.

   Jumatate dintre participanti si-au schimbat tinutele. Eu ales o fusta foarte scurta, un maieu si o pereche de sandale stil slapi. Foarte binevenita a doua tinuta! M-am putut relaxa ca lumea fara tocurile purtate la biserica.









































































   Prima tinuta:

   Rochie - Nu mai am eticheta
   Cercei - Avon
   Bratara - No name
   Pantofi - Laik & laik

   A doua tinuta:

   Maieu - Ruj & Line
   Cercei - No name
   Fusta - Jacqueline Riu
   Sandale - Fashion

  
   Sa aveti o zi cu noroc!

   Pe curand...

 

10 comments:

  1. Ce frumos este bebeul. Imi place foarte mult a doua tinuta. Te pup.

    ReplyDelete
  2. ce scumpete de bebel.. :D:D si tortul e atat de simpatiiiic.. :D
    :*:*

    ReplyDelete
  3. Eu am o problema cu acele costumase de botez, am mai vazut la o cunostinta pe FB acum un an, are fetita, avea biata copila un costumas alb absolut oribil, parca era o bunicuta in miniatura, cu un costumas de 2 ori mai mare decat ea si o palarie imensa "scortoasa", mi s-a parut o combinatie tragica de-a dreptul! Nu stiu cine si unde le fabrica, dar mai ales nu inteleg de ce nu ii poti da copilului o imbracaminte festiva normala si demna de varsta lui de cateva luni, o rochita, un pantalonas normal, frumos.. ma rog.. fiecare cum crede..

    ReplyDelete
  4. Puiul mic de om are niste ochi.. exact ca mama lui, superbi!
    Sa stii ca si mie mi-ar placea sa schimbe modul de scufundare, pana la gat mi se pare suficient si sa-l ude putin pe cap.
    Mi-au placut ambele tinute.
    xo

    ReplyDelete
  5. Ati fost foarte frumosi iar bebe e un dulce :*

    ReplyDelete
  6. Ramona,

    Da,seamana cu mamica lui.

    Merci!M-am simtit mai bine in cel de al doilea outfit desi fusta mi-a creat nitel probleme fiind asa de scurta.

    Te pup!

    ReplyDelete
  7. Cherry Queen,

    :) Si pe mine m-a amuzat tortul.

    Te pup!

    ReplyDelete
  8. Michaela,

    Aaaa...Bine ca ai zis ca aproape uitasem de acest aspect oribil.Daaa si imbracamintea uneori este exagerata.

    Te pup!

    ReplyDelete
  9. Mihaela Pojogu,

    Ambii parinti au ochi superbi.De fapt cam toata familia :)

    Ah ce usurare ca si tie iti displace obiceiul scufundarii.

    Multumesc!

    Te pup!

    ReplyDelete