Friday, 23 August 2013

Sparkling turquoise

   Hello guys! What`s up? Am mancat un iaurt greceeeeesc! Mmmmmmm! Ador iaurtul grecesc dar fiind bogat in grasimi, atentez la el destul de rar plus ca este si scump :( Voua va place?
   Ca tot vorbim despre mancare, maine vreau sa prepar piure de morcovi cu piept de pui alaturi. Sper sa iasa bun, macar comestibil daca nu gustos :)) Adesea ma trezesc contempland la ideea gatitului nu din motive strict practice, ca sa nu mor de foame ci din pura placere.  Am descoperit ca imi place foarte mult domeniul culinar, urmaresc emisiuni, citesc retete, fac diverse experimente, unele nu prea reusite dar din asta invat si pe mai departe stiu ce am de facut. Nu sunt genul de fata cu mentalitate traditionala cum ca femeia trebuie sa stea la cratita sau trebuie sa stie neaparat sa gateasca si cu toate acestea cand prepar ceva o fac cu drag. Imi da un sentiment de multumire si cu atat mai mare este bucuria si mandria cand cel care gusta imi da ok-ul. Nu stiu daca am mai spus asta aici dar tanjesc la niste cursuri sau macar imi doresc sa imi pot permite sa cumpar cat mai variat si sa incerc mai des tot felul de retete. Nici nu ma asteptam sa fiu atrasa de asa ceva, bunica mea m-a tinut departe de bucatarie, de fapt nici nu m-a lasat sa fac nimic cat am locuit cu ea, adica pana la varsta de 15 ani. Apoi cand m-am mutat la ai mei am fost cumva protejata si acolo, mama ma ruga doar sa o asist si in caz ca avea nevoie de cate un mic ajutor sa i-l ofer. Tata nu a avut pretentia sa devin gospodina deci nu am fost influentata in acest sens de nimeni din familia mea. Cumva este pacat ca s-a intmplat astfel si ca nu am prins mai multe "scheme"culinare fiindca acum la varsta mea pot spune ca nu stiu sa gatesc ci doar sa mai prepar una alta, cat sa ma hranesc. Insa vreau sa invat si vreau sa depasesc limitele gospodinelor de la noi, in primul rand pentru ca merita sa iti extinzi orizonturile si in al doilea rand, recunosc, din ambitie. Exista cateva persoane care tot ma fac sa cred ca nu sunt good enough si nu sunt fata buna daca nu stiu sa gatesc. Ba mai mult, imi dau de inteles ca eu nu as putea vreodata sa le invat pe ele ceva. Well, we`ll see about that! ;) Mie imi plac provocarile!


   Dragelor, pentru ca noi suntem fete moderne, de fapt fete normale, care nu se viseaza toata ziua in sort de bucatarie sau cu pamatuful in maini, vreau sa va arat o oja care se potriveste perfect cu anotimpul inca prezent. Este o oja accesibila, de efect si se vede minunat daca lunile trecute ne-am bronzat.














   Am gasit-o din intamplare, nici nu intentionam sa cumpar oja in acea zi. Nu mai tin minte toate culorile de la acel stand dar stiu sigur ca mai era un rosu si un albastru.
   Ca o balanta adevarata, am zabovit nitel iniante de a alege aceasta oja pentru ca nu stiam care imi place mai mult. Eram nerabdatoare sa o aplic insa am fost dezamagita cand am constatat ca nu este opaca si este foarte apoasa. Am rezolvat problema cu o oja alba aplicata pe sub ea. De asemenea ma deranjeaza ca sunt mult prea multe particule si sclipici si daca aplici cateva straturi se vor aseza cam ciudat. Chiar si asa tot imi place la nebunie rezultatul final! 

   Oja Medusa Isabella nr. 02
   Oja Golden Rose Jolly Jewels nr. 111 


   Va pupacesc!

   Pe curand...
  


8 comments:

  1. Draguta manichiura. Pentru unii viata e doar o competitie ori sa arunce venin.'
    Iti dau un pont pentru pireul de morcov, daca adaugi putin iaurt grecesc sau smantana va fi mai cremos, eu adaug si nucsoara macinata. In caz ca ai mai mancat cannelloni sau lasagna ii stii aroma din sosul béchamel.

    Ieri am gatit ceva spontan: carnita de pui trasa la tigaie cu dulceata de afine si legume sotate. Preparate in etape.
    O sa scriu pe blog.
    pupici

    About women and not only Blog

    ReplyDelete
  2. Si mie imi place mult de tot sa gatesc. Pana la varsta de25 de ani nu m-am atins de vreo oala. Dar dupa am descoperit cat imi place.
    Cat despre oja, este super. Imi place mult si forma unghiilor. Te pup.

    ReplyDelete
  3. Foarte fain arata. Am si eu una rosie, am aplicat-o odata si de atunci nu ma ma tenteaza deloc:)) Mi se agatau in par particulel de sclipici, iar de indepartarea ei nu iti zic nimic ca o sa vezi pe propria piele:). Te pup!

    ReplyDelete
  4. Cat de frumooos, arata minunat, imi place mult de tot rezultatul. Sclipiciul pe unghiute e slabiciunea mea! :P

    ReplyDelete
  5. Mihaela Pojogu,

    Pana la urma nu am mai facut piure ci morcovi zdrobiti cu unt si piper si au iesit foarte buni asa dar multumesc pentru idee.

    Am mancat astfel de combinatie de carne cu dulceata insa nu am gatit-o niciodata.Chiar ar trebui sa incerc si eu.

    Te pup!

    ReplyDelete
  6. Ramona,

    Mi-ai mai povestit tu despre asta si m-am simtit mai bine sa aflu ca nu sunt singura :)

    Merci frumos!

    Te pup!

    ReplyDelete
  7. Dia,

    Aaa pai stiu deja cum este cand o indepartezi fiindca aceasta manichiura nu este recenta,am facut pozele mai demult si abia acum am gasit ca e potrivit sa le postez.

    Eu am folosit metoda foliei de aluminiu si am scapat de toate particulele usor iar apoi am hidratat bine unghiile.

    Te pup!

    ReplyDelete
  8. Simona,

    Multumesc frumos!Si eu il ador!

    Te pup!

    ReplyDelete