Sunday 20 July 2014

Review Deja Vu "Ailes des Cannelles" Soap



   Bunaaa! De cand am descoperit produsele naturale, mereu sunt in cautare de noutati pentru orice afectiune si ma bucur ca apar altele si altele, care mai de care mai atragatoare atat ca aspect dar mai ales ca efecte. Singurul dezavantaj este ca cele foarte cunoscute, cele incadrate in categoria bio, disponibile in magazinele luxoase sunt foarte scumpe asa ca apelez la varianta mai accesibila, producatorii descoperiti online. 
   De multa vreme nu imi mai curat fata decat cu sapunuri naturale sau care au cat mai putine ingredinete dubioase, pe care le achizitionez de pe Breslo pentru ca am de unde alege si pana acum am fost multumita. Recent, tot amanand momentul comandarii altuia, m-am trezit cu o bucata micuta de sapun cu care nu prea mai aveam ce sa fac, nu ma mai puteam spala ca lumea. Daca as fi facut o comanda, pana ar fi sosit coletul as fi fost nevoita sa ma spal cu un sapun normal, unul cu aroma sintetica si zero proprietati asa ca dorind sa evit acest lucru, mi-am amintit ca vazusem niste sapunuri la plafar. Nu stiam daca o sa gasesc ceva care sa mi se potriveasca dar am zis sa arunc un ochi si pe acolo. Chiar in apropierea blocului lui Silviu sunt doua magazine tip plafar, m-am gandit ca unul dintre ele trebuie sa aiba ceea ce cautam eu. Chiar in primul in care am intrat, am vazut ca oferta este limitata dar satisfacatoare, aveau cateva sapunuri pentru tipuri diferite de ten, cu ingrediente simple, naturale si la un pret foarte bun. Am decis ca macar o perioada o sa cumpar doar de acolo pentru ca pot intra in posesia sapunurilor imediat, nu trebuie sa mai astept, nu mai trec prin chinul de a sta la coada la posta si fac economie la banii de transport. Buna afacere!

   Pentru ca imi place sa fiu precauta (am vrut sa ma asigur ca nu voi mai pati sa raman iar fara sapun) dar si din curiozitate, nu am luat unul ci doua sapunuri, de la aceeasi firma, pe care eram nerabdatoare sa le testez avand in vedere ca nu miroseau a chimicale, aratau bine, organic, ca cele de pe Breslo. Pe cel pe care l-am folosit primul, l-am ales dintre toate variantele disponibile, datorita ingredientului principal: scortisoara, nu mai avusesem vreunul asemanator asa ca normal ca mi-a trezit interesul.


   Sapunurile celor de la Deja Vu sunt realizate manual, au o forma dreptunghiulara, ambalate in folie de plastic cu doua etichete fata-verso, pe spate avand trecute ingredientele. Sunt romanesti, ceea ce ma bucura si ma face sa fiu mandra ca inca mai producem lucruri de calitate!


   Sapunul cu scortisoara, de care va spuneam mai sus, se numeste Ailes des Cannelles si este parfumat, predomina prea iubitul si incintantul miros de scortisoara, iar producatorii spun ca este un sapun cu "proprietati antibacteriene, antiseptice, antiparatizare si analgezice, eliminand rapid bacteriile si impuritatile". 
 Cand am cosuri pe fata sau o zona inflamata de la stoarcerea lor, frec putin zona cu sapun si la putin timp simt si vad o imbunatatire. Producatorii mai spun ca este cremos si delicat. Nu as putea sa confirm aceste doua afirmatii pentru ca nu mi s-a parut ca este mai deosebit decat altele, nu am observat ceva diferit in materie de protectie a tenului, insa cu certitudine pot sa va asigur ca nu este agresiv.
 



   Contine: ulei de masline, ulei de palmier, ulei de cocos, unt de shea, ulei de galbenele, ulei esential de scotisoara si scortisoara. Apreciez faptul ca ingredientele sunt impartite in categorii pentru a le vedea si intelege mai bine, atat in limba romana dar si in limba engleza, pentru straini.


   Cantitativ, o bucata de sapun este suficient de mare pentru a tine destul timp, anume 90 g dar depinde si pentru ce il folosesti si cum il pastrezi. Eu pastrez sapunurile departe de chiuveta, intr-o savoniera fara capac, pentru a intra in contact cu aerul si a avea cum sa se usuce pana la urmatoarea intrebuintare. 



   Am constatat ca imi lasa fata curata, usuca putin dar asta mi se intampla la orice sapun pe care l-am folosit pana acum, ceea ce ma obliga sa ma ung la scurt timp cu o crema sau un ulei natural. Partile in care domina scortisoara actioneaza ca un fel de scrub foarte, foarte fin, cu care frec lateralele nasului, buzele, fruntea sau oricare alta zona care cere o atentie mai mare si o curatare mai intense. 




   Este un sapun bun, care cred ca s-ar intelege bine cu orice tip de ten. Il recomand pentru ingredientele sale cat si pentru pretul mic, 6 lei.

    Ma bucur ca am descoperit aceasta firma romaneasca, au produse de calitate si cel mai important naturale si la preturi pentru orice buzunar.
   Daca doriti sa incercati si voi ceva de la ei, ii puteti gasi fie in plafare, in magazinele naturiste, fie puteti comanda online, pe site-ul lor, acolo aveti la dispozitie toata gama de sapunuri: pentru fata, corp si par, recomandari, promotii si multe altele. Pentru a accesa site-ul dati click AICI. 
   Pe site este afisata de asemenea o lista cu locurile exacte unde ii puteti gasi, cateva dintre ele fiind Farmaciile Dona, Farmaciile Sensiblu dar si magazinele partenere din capitala si din restul tarii.

 Sediu Deja Vu*


Strada Trilului Nr. 65

030401, Sector 3, Bucuresti

Program 09.00 – 17.00

 

*Adresa sediului este de asemenea si adresa la care se face ridicarea comenzilor online.




   Eu una sustin marcile romanesti, mai ales pe cele care aleg sa investeasca mai putin in marketing si mai mult in ingrediente sau componentele produselor. Sustin Deja Vu.

   Inchei cu un fragment extras de pe site, care mi-a placut foarte mult:


   "Déjà Vu pentru ca natura e de cand lumea, o poveste fara de sfarsit si fara de-nceput. O poveste pe care ne-au spus-o batranii nostri, iar lor le-a fost spusa de batranii lor. La randul nostru, noi o vom spune mai departe. Caci leaganul sanatatii omului a fost dintotdeauna natura."


   Review-ul acesta reflecta parerile personale ale mele si nu este realizat in scopul comercial. Postarea nu este sponsorizata.
 

   Pe curand...

8 comments:

  1. Eu nu ma mai spal cu sapun pe fata de ani de zile, de fapt foarte rar am apelat la sapun pt. ten.. prefer ceva mai cremos, un ulei, o lotiune.

    ReplyDelete
  2. Nu conosc acest produs, nici eu nu prea ma spal cu sapun pe fata, uneori folosesc ceva de acest gen si mai dau si pe fata.

    ReplyDelete
  3. Mila,

    Nu am mai incercat cu lotiuni din facultate dar daca o voi face din nou,de data aceasta voi alege ceva natural.

    Te pup!

    ReplyDelete
  4. Ramy,

    Eu am ramas la sapunuri pentru ca simt ca imi curata fata bine si tin mult.

    Te pup!

    ReplyDelete
  5. Si eu ador sapunurile, insa nu le pot folosi pe fata, imi usuca teribil tenul. La inceput credeam ca e normal si aplicam apoi o crema hidratanta, insa de cand am descoperit gelurile pentru spalat tenul, nu m-am mai intors la sapun. Daca gasesti gelul potrivit pentru tine, nu vei mai simti senzatia aia de piele care tine. Sunt o gramada de variante, si mai ieftine si ma scumpe. Eu incerc sa le caut pe cele din prima categorie si am gasit cateva foarte bune. Sapunurile le pastrez acuma numai pentru maini sau corp, iar dupa utilizare neaparat aplic o crema.

    ReplyDelete
  6. Alexandra,

    O sa incerc si gelurile dar as vrea ceva tot natural si vorba ta,ieftine ca astea sunt posibilitatile.

    Te pup!

    ReplyDelete
  7. Gasesti o gramada de variante printre marcile noastre romanesti, parca gerovital e laudat in acest sens. Si nu-s scumpe, nici eu nu ma arunc la scumpituri, mai bine cumpar fetei ceva. :D

    ReplyDelete
  8. Alexandra,

    Da,in ziua de azi nu ai cum sa nu gasesti variante pentru orice buzunar si gust.

    ReplyDelete