Friday 28 February 2014

My favorite teas

   Salutari! Daca m-ati urmarit de la inceput probabil ca deja v-ati facut o idee despre mine si stiti ca sunt o persoana destul de obisnuita, nu am un stil de viata extravagant desi recunosc ca poate mi-ar prinde bine sa ies mai des din rutina si sa ma distrez. Viata mea sociala nu a fost niciodata una plina, poate cu exceptia facultatii cand mai frecventam cateva cluburi dar nici atunci nu ma puteam considera o prezenta activa la evenimente. Nu imi place sa fiu in lumina reflectoarelor pentru ca ma intimidez destul de repede iar daca as fi cred ca nu m-as pricepe sa mentin atmosfera. Cand ieseam cu gasca pe undeva, trecea un timp pana sa ma incalzesc si sa ma las dusa de val dar si cand o faceam ma simteam nemaipomenit! Dansam pana in zori :) 
   Bautura nu a fost niciodata my thing dar ma mai lasam convinsa cand venea vorba despre ceva dulceag, fara insa ca vreodata sa intrec masura. Apoi in 2006 am decis sa renunt definitiv si pana anul trecut mi-am tinut promisiunea facuta fata de mine insami de a nu gusta nici un strop de alcool, nici macar de Anul Nou. Cu chiu cu vai am acceptat ideea de a bea cate un paharel de vin rosu pentru a mai ridica tensiunea care ajungea uneori si la valoarea 9! Acel paharel il beau incet, savurez si astfel nici nu risc sa simt nici cea mai mica urma de ameteala caci detest simptomele  care vin odata cu ajungerea alcoolului in organism. In afara de vin, altceva refuz sa beau si imi este foarte bine asa.
   Daca de alcool nu se pune problema, sucuri din comert cu atat mai putin nu agreez. Mi se par oribile, nu ca gust ci ca efect. Si asa eu beam rar sucuri si acelea erau doar neacidulate. Renuntarea la orice fel de suc din comert a coincis cu perioada cand am renuntat la alcool. A fost in principal din motive de sanatate si de asemenea de autodisciplina.
   Probabil o sa va intrebati cu ce ma hidratez sau ce placere imi permit. Ei bine, apa, pe care ar trebui sa o consum intr-o cantitate mai mare (mai am de lucru la asta), sucuri facute de mine din fructe, neindulcite deloc, nici macar cu miere si nu in ultimul rand ceaiuri. Ador ceaiurile, le-as bea mereu, indiferent ca e vara sau iarna, sunt gustoase si benefice pentru diferite afectiuni. Nu de putine ori am cautat sa obtin efectul lor relaxant iar aici ma refer la ceaiurile care linistesc si imbunatatesc calitatea somnului sau in alte situatii efectul lor revigorant, de exemplu ceaiurile verzi sunt un inlocuitor bun al cafelei.
   O sa va prezint cateva dintre ceaiurile pe care le-am incercat in ultimul timp si astept sa imi lasati si voi cateva sugestii, mereu caut sortimente noi si delicioase.




   Teekane Fruit Love




   
   Ingrediente: hibiscus, macese, mar, coaja de portocala, aroma de zmeura, aroma de vanilie, soc.

   Acesta a sarit din prima sorbitura in topul preferintelor mele. Este suficient de aromat si poate fi baut si atunci cand ti se face pofta de ceva bun, un suc sau chiar un desert dar vrei o alternativa usoara si sanatoasa. Imi place ca se simte gustul de vanilie pregnant, lucru pe care nu credeam ca o sa il apreciez atat de mult pe cat o fac dar este o combinatie interesanta cu gustul fructat.





   Teekane Fruit Kiss



   Ingrediente: hibiscus, mar, macese, coaja de portocala, aroma de cirese, aroma de capsune, soc, capsune, cirese.


   Si acest ceai este bun si parca este un pic mai acrisor decat cel de mai sus.




   Celmar Fruit Harmony cu gust de grapefruit si mango





   Ingrediente: mar, calicul de Hibiscus sabdariffa, frunze de mur, macese, coaja de grapefruit, mango, arome.





   
   In general ceaiurile de fructe sunt extraodinare in oricare combinatie ar fi incercate deci si acesta m-a multumit. Ca si cel de mai devreme, intensitatea poate fi schimbata prin adaugarea unui plic in plus.
   


   Celmar Fruit harmony cu gust de fructe tropicale




   Ingrediente: calicul de Hibiscus sabdariffa, mar, frunze de mur, radacina de cicoare, macese, coaja de portocale, coaja de lamaie, arome, ananas.


      Un ceai nu atat de concentrat ca cele de la firma Teekane, cu toate ca si Celmar are ceaiuri foarte gustoase. Cred ca a fost gandit sa nu fie mai fin si sa ni se ofere libertatea de a alege daca dorim un gust mai intens sau nu folosind unul sau doua pliculete.
   Acesta l-as bea vara chiar si rece.








    Ceai de fructe cu rom





   Acest ceai nu stiu exact de contine pentru ca este varsat si l-am luat din sectiunea cu ceaiuri, cafea si condimente din Real. M-a atras mirosul deosebit iar gustul nu mi-a inselat asteptarile. L-as recomenda oricui ii place romul si vrea sa isi desfete simturile. L-as reachizitiona cu siguranta.


   Ar mai fi si alte ceaiuri pe care le beau cu placere dar despre asta in alta postare.

   Va pup!

   Pe curand...
  

10 comments:

  1. Nici eu nu beau sucurile din comerț. .. Alcool am redus, ma limitez doar când ieșim la cină. Dar nici ceaiurile nu prea mă încânta. .. cel mult unul de tei, sunătoare sau mușețel. Cel mai des beau apa și dimineața un suc de fructe făcut de mine. Și fac acasă destul de des limonada.

    ReplyDelete
  2. Clar acum vreau sa il incerc si eu pe cel cu vanilie si zmeura ! Imi plac la nebunie ceaiurile <3

    ReplyDelete
  3. eu acum savurez un ceai de catina dar nu mai stiu de la ce firma este si nici ce contine exact. dar e tare aromat si imi place chiar si naindulcit. un alt ceai pe gustul meu este si unul cu mar si scortisoara, dar nici acesta nu stiu de la ce firma este. Stiu doar ca nu e la pliculete, ci varsat si folosesc un infuzor pentru el. :D
    pupici!

    ReplyDelete
  4. Si eu am 2-3 sortimente de ceai in casa, dar cand beau ceai, o fac doar pt. gust, ca sa beau si altceva decat apa, sau diverse alte sucuri. Insa niciodata nu mi s-a parut ca si-au facut efectul, atunci cand ceaiul respectiv a fost targetat spre un somn linistit, de exemplu, sau detox.. n-am simtit absolut nimic diferit fata de zilele sau noptile cand ori nu beam ceai, ori alegeam ceva diferit (nu alcool, of course). Si am ceaiuri organice, alese cu grija cand vine vorba de ingrediente.

    ReplyDelete
  5. Ramona,

    Chiar!De limonada am uitat sa mentionez,imi place mult sa beau vara dar si in restul anului.

    Eu cred ca orice consumat cu masura este ok,cu mici exceptii care trebuie eliminate de tot.

    Te pup!

    ReplyDelete
  6. Incognito Fashion,

    :) Eu l-am primit de la mama si din cate vad pe cutie nu scrie decat in engleza,deloc in romana deci nu stiu de unde l-a luat dar sper sa mai gasesc si eu in vreun magazin.

    Te puuup!

    ReplyDelete
  7. Cherry Queen,

    Catina este extraordinara,foarte sanatoasa.Noi folosim cu miere si o luam dozat din cand in cand.

    Parca am incercat si ceai de catina si cred ca mi-a placut.Adica daca este acrisor imi place de obicei :)

    Iar combinatia de mar cu scortisoara este una dintre favoritele mele.Miam!Mi-ai facut poftaaaa!

    Te pup!

    ReplyDelete
  8. Mila,

    Incearca ceai de lavanda,este linistitor si cred ca o sa simti diferenta.

    In general,ca orice "tratament" naturist,ceaiurile isi fac efectul in timp,dupa un consum regulat.

    Te pup!

    ReplyDelete
  9. Ceaiul de tei intotdeauna ma calmeaza, conteaza si cat de concentrat se prepara. Ai observant ca mai toate ceaiurile prezentate de tine contin hibiscus? Ei chiar daca nu sunt de la aceleasi firme ca si compozitie se aseamana cu ceaiurile pe care le beau si eu.
    Nu numai ca suntem amandoua balante, dar tare mult ne asemanam citind despre exteriorizare, dans, interactiunea cu oamenii, chiar si moderarea cu alcoolul.
    Pup!

    ReplyDelete
  10. Mihaela Pojogu,

    Si pe mine ma ajuta ceaiu lde tei plus ca are si un gust bun,usor dulceag.Barem parfumul florilor de tei este fenomenal!Am zis ca daca o sa am vreodata o casa la curte sigur o sa imi plantez un tei!

    Ma bucur tare ca ai gasit puncte in comun cu mine!Asta poate insemna ca ne-am intelege bine si in viata de zi cu zi.

    Te pup!

    ReplyDelete