Tuesday 17 September 2013

My week in photos (73)

   Salutari din Bucuresti :( Yes, I`m back and I don`t like it at all! Dar ma bucur ca imi pot vedea copilasii, mama si bunica. O evadare din rutina face bine creierului si sufletului dar uneori dorul de fiintele dragi ne face sa spunem "gata". Am fost tentata sa mai raman, as fi putut face asta foarte usor dar inima nu m-a lasat sa duc pana la capat gandul egoist. Sunt recunoscatoare pentru vacanta de doua saptamani, chiar daca nu a fost una perfecta, macar am avut sansa de a simti nisipul sub talpi, de a inota in mare si de a culege scoici si melci. Desi poate ca este greu de crezut pentru multi dintre noi, sunt oameni care nu au avut parte de asa ceva niciodata... Si atunci cum sa nu pretuiesc clipele dragute, cum sa nu spun ca este mai mult decat suficient?! 
   Recunosc ca am avut retineri mari inainte de a ma hotari sa plecam spre Techirghiol fiindca nu vroiam sa mai am de-a face cu acele lucruri deranjante care inca sunt pe litoralul nostru si de asemenea stiu ca asta m-a si facut sa ratez zilele acelea foarte insorite din mijlocul verii. Dar nu-i nimic. Sunt multumita ca m-am razgandit, ca pofta mi-a revenit si ca pana la urma ne-am dus acolo! I enjoyed so many things! Apusul corai, turquoizul marii, plimbarile linistite pe inserate, rosiile dulci din gradina nasilor, animalutele frumoase din locurile vizitate, glumele nemaipomenite ale nasilor, povestirile pline de haz si talc, papanasii facuti in casa cu dulceata facuta in casa si smantana naturala. Ah! Cate si mai cate! Lucruri mici care conteaza... Viata trebuie considerata un puzzle, construita din bucatele care la momentul potrivit incep sa se potriveasca intre ele si sa iti ofere imaginea de ansamblu. Cate prostii umbresc bucuriile vietii, cate momente imature ne orbesc, cate vorbe inutile ne fac sa pierdem muzica din jurul nostru. Toate acestea sunt concluziile unui om care a facut destule greseli, un om care mai are multe de invatat de la alti oameni, care mai are de strabatut o cale lunga pana la atingerea echilibrului dorit, un om care incepe sa observe din ce in ce mai atent cum functioneaza universul. In curand implinesc 28 si cred ca este timpul sa ma privesc din alt unghi, poate sa fiu mai sincera cu mine si mai hotarata. Sufletul insa imi va ramane de copil si nu imi pare rau. Nu vreau sa mai gasesc scuze, asta sunt eu. Vacanta nu aduce numai distractie, ci si schimbari de mentalitate. Mici, ce-i drept dar care in timp se pot cimenta intr-una mare, radicala, pozitiva. Cu Dumnezeu inainte!



   Luni / Monday


   Ro: Am descarcat poze si video-uri si am editat cate ceva si evident ca s-a facut foarte tarziu, ca de obicei.

   En: I downloaded photos and videos and I edited something and obviously it got very late, as always.



   Marti / Tuesday


   Ro: Un dar pentru nasa mea. I-a placut foarte mult!

   En: A gift for my godmother. She loved it!



   Miercuri / Wednesday (2)



   Ro: Oare cine suparase marea?

   En: Wonder who upset the sea?





   Ro: Silviu se juca cu pisica unei prietene a nasilor. Pisicul negru era cam gelos.

   En: Silviu playing with one of my godparents` cat. The black cat was kind of gelous.



   Joi / Thursday (2)



   Ro: Ne simteam bine!

   En: We were having a good time!





   Ro: Ca un zeu, iesind din mare! :D

   En: Like a god, coming out of the sea! :D



   Vineri / Friday (3)



   Ro: Am vizitat mormantului parintelui Arsenie Papacioc.

   En: We visited the tomb of  father Arsenie Papacioc.





   En: Cautand printre scoici folisjnd lanterna de la telefonul mobil :)

   En: Searching among the shells using the phone`s flashlight :)





   En: Va mai amintiti de acest catelus? L-ati vazut si in ultima postare My week in photos. Acum l-am revazut si dupa cum vedeti ne-am imprietenit. L-am mangaiat, am facut cate poze cu el si dupa ce m-am asezat pe sezlong s-a apropiat si s-a asezat pe nisip langa mine si putin mai tarziu s-a urcat singurel la mine in brate si a stat acolo pana m-am ridicat  :)

   En: Do you remember this puppy? You saw him in my last My week in photos post. We met again and as you can see we became friends. I pet him, I took some pictures with him and after I sat down on the lounge chair he came closer and sat on the sand near me and later he climbed into my lap and stayed there until I stood up :)



   Sambata / Saturday (3)



   Ro: Biserica noua din Techirghiol. Inca nu este gata.

   En: The new church in Techirghiol. It`s still not done.





   Ro: Nasa incerca sa pozeze :p

   En: My godmother was trying to pose :p



  

   Ro : Sarbatoream cu totii relatia noastra.

   En: We were all celebrating our relationship.



   Duminica / Sunday (2)



   Ro: In curtea manastirii din Techirghiol.

   En: In the courtyard of the monastery in Techirghiol.





   Ro: Ultima zi pe plaja. Silviu punea nisip intr-un bidon ca sa il luam acasa.

   En: Last day at the beach. Silviu was putting sand in a water bottle to take home.



   Saptamana voastra cum a fost?

   Pe curand...

4 comments:

  1. Lumea moare de foame, da' romanu' construieste biserici la greu.. anyway, cand mai postezi niste clipuri? Ca te-ai lasat pe tanjeala.. :P

    ReplyDelete
  2. Ce frumos ai vorbit in prima parte a postarii.
    Mi-a atras atentia acel catelus, saracul de el cauta caldura si afectiune. Mi-e mila de el. Nu l-as fi lasat sa stea la mine in poala, eu ma atasez repede si apoi plang daca nu pot sa-l am acasa.

    Foarte frumosi voi, ati trecut la urmatorul pas al relatiei sau..? :D Faci 28, ar trebui sa te gandesti serios la next level ;)). Eu ca babele.

    ReplyDelete
  3. Michaela,

    Ai si tu dreptatea ta!Cam exagereaza si cu bisericile si cu mallurile si cu multe alte chestii in exces.Sunt credincioasa dar nu cred ca avem nevoie de atatea biserici.E si asta o afacere nu?...Cu toate acestea nu pot nega ca sunt frumoase dar nu cred ca este nevoie sa fie la tot pasul,ca doar nu e greu sa ajunga omul si mai departe de casa daca vrea sincer sa participe la slujbe.

    Am filmat in tot timpul cat am fost plecata dar nu am avut cand sa le editez sa le pun pe Youtube.

    Te pup!

    ReplyDelete
  4. Federova,

    Multumesc frumos,am scris din ce am trait.

    Si mie mi se face mila si chiar in acea seara imi venea sa il iau cu mine dar din pacate am deja 4 cateluse si chiar si asa este dificil.
    Daca as putea as face mii de adaposturi pentru animale:caini,pisici,soareci,lei,orice.Numai sa nu mai fie cazuri triste de animale agresate sau fara mancare.

    Nex level... Hm!Noi inca nu am experimentat locuitul in doi si nici nu avem finante destule pentru a merge mai departe.Oricum avem ganduri si daca se vor aranja treburile si ne vm rezolva neintelegerile,vom trece si la asta.

    Apropos de varsta,degeaba fac 28 ca ma simt de 17! :)

    Te pup!

    ReplyDelete