Saturday 2 June 2012

Review sapun pentru ten (cu turmeric)

    Dupa cum va spuneam si in postarea anterioara (click AICI), tenul meu are nevoie de o ingrijire mai buna, mai blanda pentru ca este unul sensibil si cu imperfectiuni. V-am enumerat cateva dintre problemele cu care ma lupt dar ceea ce nu v-am dezvaluit este tipul tenului meu, detaliu foarte important de altfel. Daca v-as spune ca nici eu nu stiu foarte bine m-ati crede? Mi-am facut o idee generala dar nu stiu sigur daca este diagnosticul corect sau daca imi scapa ceva, asa ca astept confirmarea sau infirmarea unui dermatolog. Banuiesc ca am un ten mixt si daca este sa vorbim foarte deschis despre asta, pana nu de mult traiam cu impresia ca este un ten cu tendinta spre gras. La o analiza mai atenta mi s-a schimbat parerea despre asta. Sa va explic. Seara ma culcam si ma trezeam cu anumite portiuni ale fetei lucioase desi nu imi dadeam cu crema in exces. In timpul zilei, aveam cateodata fata plina de grasime dar ceea ce nu luam eu in calcul erau cosmeticele folosite care pot influenta mai  mult sau mai putin nivelul de sebum al pielii. Pe de alta parte daca imi spalam fata si nu o hidratam, simteam o senzatie de discomfort, unele zone se uscau. Acest lucru m-a determinat sa ma razgandesc si sa trag concluzia ca tenul meu este mixt cu tendinta spre uscare. Nici nu mai stiu ce sa mai cred, oare am tenul uscat? 
   Am facut un test. Mi-am spalat fata, m-am dat cu crema pe toata fata, insistand in zonele unde stiam ca mi se usuca pielea si culmea este ca asta nu a condus la aparitia cosurilor, precum ma temeam. Ba dimpotriva, pielea mea s-a simtit mai bine si asta s-a vazut! Poate la aceasta imbunatatire a contribuit si un produs special pentru ten, pe care l-am folosit in utimul timp. 
    Iarna trecuta am dat comanda pe site-ul Breslo la un sapun natural, pe care l-am ales luand in considerare ideile pe care le aveam pe atunci despre tenul meu si necesitatile sale. Scopul meu a fost acela de a invinge cosurile  si de a echiliba secretia de sebum de la nivelul pielii, fara sa o usuc. Vroiam sa obtin un efect de matifiere si astfel de prevenire a cosurilor si a punctelor negre.

   Sapunul de care va spuneam, este un sapun care contine uleiuri saponificate de cocos, palmier, masline, unt de shea, ceara de albine, miere, polen, pudra de miere, pudra de turmenic.


   Este un sapun cu forma dreptunghiulara, gros cat doua degete jumatate si lung cat palma, avand cca 100 grame. Culoarea sa se apropie de culoarea cafelei cu lapte, avand peste tot mici puncte maronii, particule de polen.




 


   
   Cand am deschis coletul, primul lucru pe care l-am sesizat a fost parfumul puternic al acestuia, un parfum  interesant si delicios ca si cand as fi desfacut un pachet de biscuiti cu graham. Minunat! Pentru cei carora nu le plac produsele cosmetice parfumate, ci prefera ceva mai discret, am o veste buna: din ce am constatat, sapunul isi pierde incet, incet din intensitatea parfumului pe masura ce va spalati cu el.


   Ce spune producatorul:

   “Acest sapun este imbogatit cu miere, ceara de albine, polen, lasand pielea fina, catifelata si hidratata.
   Este un sapun foarte potrivit pentru copii sau persoane cu ten sensibil, pentru toate tipurile de ten, pentru fata si corp.
   Mierea este emolienta, cicatrizanta, antibacteriana, regenerativa, antiinflamatoare, improspateaza si intinereste, ofera suplete pielii.
   Ceara este puternic hidratanta, inmoaie si protejeaza pielea, creand un film protector si ajutand la retinerea umezelii.
   Polenul este un element nutritiv, continand o multime de vitamine si minerale benefice pielii, toti aminoacizii esentiali si multe altele.
   Pe langa toate aceste ingrediente, mai contine si pudra de turmeric, foarte buna pentru ten. Turmericul este o planta asiatica, inrudita cu ghimbirul. Indienii folosesc trumericul ca si condiment.
   Turmericul este antiseptic, mastile cu turmeric ajutand la restabilirea echilibrului pielii fetei, prevenind si tratand cosurile. Din pudra de trumeric se poate face masca faciala, care reda lumina si frumusetea tenului.”








   Parerea mea:

   Curata pielea foarte bine, ofera suplete si o netezeste dar dupa ce trec cateva minute tenul incepe sa ma stranga un pic si daca nu folosesc crema, incep sa se observe mici cojite pe acele zone uscate de pe fata.
Eu l-am pastrat numai pentru curatarea tenului si desi l-am folosit saptamanal, m-a tinut foarte mult. Precizez ca nu mi-am spalat fata in fiecare zi cu el insa a fost folosit destul de des astfel ca il mai am si acum. Prima oara cand m-am spalat cu el a fost pe data de 10 februarie si cum suntem la inceputul lui iunie, eu zic ca durabilitatea este mai mult decat satisfacatoare.
   Daca aveam cosuri pe fata, in momentul cand ma spalam cu el, simteam o usoara usturime dar nicidecum deranjanta, ci mai degraba linistitoare pentru ca astfel am avut dovada clara ca isi face treaba cu brio si le vine de hac. Dupa ce ma stergeam cu prosopul si ma uitam in oglinda, vedeam o fata curata care radia a prospetime si luminozitate.
   Din pacate, cosurile au continuat sa ma supere dar nu pentru ca nu si-ar fi facut efectul sapunul, ci din cauza produselor cosmetice: fond de ten, pudra si mai ales din cauza degetelelor mele neastamparate care parca fara sa tina cont de logica, tineau mortis sa umble la acele zone problematice, mentinand vii cosuletele.

   Pe un ten mixt cu tendinta acneica cred ca da roade si mai bine si nu mai apare acea senzatie usoara de uscaciune.
   Cu toate acestea, a fost o adevarata placere sa il testez si il recomand celor care s-au saturat de produsele prea agresive si inutile pe care le intalnim peste tot.

   Pretul acestui sapun este de 9 lei. Il gasiti pe Breslo, in magazinul mihaelamir. De asemenea puteti arunca un ochi si pe blog-ul producatorului AleCosmetics, care de altfel se regaseste si in blogroll-ul meu din dreapta paginii.

   Pe curand...

14 comments:

  1. Si eu folosesc sapun pentru fata, al meu este cu propolis, sunt foarte multumita de el.
    Produse cu tumernic nu am folosit niciodata, mi-ar placea o masca de fata pentru a o aplica din cand in cand... :)
    Ia sa ma uit si eu pe Breslo sa vad ce bunatati mai sunt acolo...
    Pupici!

    ReplyDelete
  2. Sapunurile naturale sunt preferatele mele :) Arata tare bine acesta . Sa il folosesti cu placere . Pup!

    ReplyDelete
  3. acum m-am uitat pe breslo la produsele ei,mi-au facut cu ochiul un balsam de buze,sarea de baie si un sapunel.in curand imi voi cumpara si eu!:)

    ReplyDelete
  4. Simona,

    Cu propolis nu am incercat.Cred cu tarie in produsele naturale si vreau sa ma orientez mai mult spre ele.Sapunurile din comert usuca mult pielea si nu aduc nici un beneficiu desi reclamele spun altceva....

    Sper ca ai sa gasesti ceva care sa iti placa.
    Te pup!

    ReplyDelete
  5. It`s Friday Somewhere,

    Multumesc1Ma bucur ca iti place!
    Pentru mine conta inainte doar cum miros sapunurile,acum am realizat ca de fapt ingredientele si efectele lor ar trebui sa fie factorii decisivi in cumpararea lor.

    Sper ca din ce in ce mai multe persoane sa aleaga naturalul!

    Te pup si eu!

    ReplyDelete
  6. Cupcake,

    Da,sunt foarte faine!Ai de unde alege!Fie de la acest producator,fie de la altul,oferta este foarte mare pe acel site si sunt atatea care te imbie sa le iei!

    Te pup si sper sa alegi ceva potrivit nevoilor tale si de care sa fi multumita!

    ReplyDelete
  7. mie mi se pare ca un sapun, de orice fel ar fi, usuca fata, cel putin asa pare sa se intample in cazul meu, motiv pt. care de ani de zile aleg sa folosesc alte produse pt. curatat / spalat..

    ReplyDelete
  8. ia sa va documentati voi putin si sa luati in seama si produsele Avene. am o brosura luata dintr-o farmacie, stiam de aceste produse, folosisem apa termala de la ei. eu chiar pot sa stau la povesti despre tenul cu probleme, stiu exact ce inseamna, din pacate si tot din pacate stiu ce inseamna dermatologii... mai renuntati la cosmetice ieftine, la fonduri de ten, sunteti fete tinereeeee! am o ciuda pe voi, ceva de groaza! :) na! va cert! pe Gabi prima! aveti rabdare cu tenul, lasa-ti-l sa respire, mai alegeti din cand in cand produse fara parfum, pana si parfumul ala ii poate face rau.
    pt consiliere si consultatii apelati cu incredere la mine! :))) glumesc!
    aveti grija de voi, girls! :)

    ReplyDelete
  9. @Daniela Gurău - daca imi permiti, nu cred ca (virgula) cosmeticele scumpe sunt mai sanatoase decat cele ieftine, chimicale se gasesc in egala masura in toate..

    in alta ordine de idei, eu fac parte din categoria mentionata de tine, cea care isi lasa tenul sa respire din cand in cand si alege produse naturiste pe cat posibil, dar nu cred ca poti cere asta unor fete mai tinere (vb. de 17-18-19 etc ani, eu avand 30), cand e atata concurenta pe bloguri (sau in viata reala).. a nu se intelege ca sunt impotriva machiajului, dimpotriva.. dar.. cu masura :)

    ReplyDelete
  10. El mundo en colores,

    Nu stiu sapunurile naturale cum sunt dar cele normale,din comert,toate usuca pielea.Cele Dove sunt un pic mai ok dar degeaba ca tot au porcarii prin ele.

    ReplyDelete
  11. Daniela,

    Acest brand e bun din cate am inteles,nu am produse de la ei.

    Cosmeticele ieftine sunt de acord ca cele pe care le pui pe ten ar trebui sa dispara din trusele noastre de machiaj insa sunt persoane care nu isi permit.
    Eu pana acum 2 ani nu foloseam fond de ten pentru ca imi era teama sa nu imi incarce porii dar acum parca m-am cam obisnuit cu el si il folosesc de fiecare data cand ies undeva.
    Ar trebui sa ma intorc la vechiul meu ritual:concealer,putina pudra ca sa fixeze si blush.
    Cand am cosuri sau pete e musai sa imi dau cu fond de ten pentru ca altfel nici nu vreau sa ies din casa,ma simt ciudat.
    Momentan tenul e mai ok,se pare ca a dat rezultate un produs pentru cosuri pe care il folosesc de vreo 2 saptamani.
    Dar sa vedem pe viitor...

    Te pup!

    ReplyDelete
  12. El mundo en colores,

    Eu cred ca oricat ai sfatui o persoana sa faca ceva,daca ea nu va intelege ceea ce ii spui si nu va porni de la ea,tot nu va face ca tine.
    Deci cel mai bine este sa isi trateze acneea,sa fie mai atente cu ingrijirea si cand se vor simti ele mai sigure pe aspectul lor fizic,abia atunci poate ca se vor incumeta sa se lase expuse...

    Eu una daca nu am mari probleme pe ten si sunt multumita de cum arata fata,imi machiez ochii si buzele si restul las natural.

    Te pup!

    ReplyDelete
  13. Solutii pentru cosuri,

    Multumesc frumos!

    ReplyDelete