Wednesday 27 June 2012

Review Kallos Shampoo (Ro only)

   Exista dovada vie ca sunt produse accesibile financiar si bune calitativ. Unul dintre branduri ar fi Kallos. Cele mai renumite produse ale lor sunt mastile de par. Am si eu o astfel de masca dar nu despre asta vreau sa va povestesc azi.
   V-am mai spus ca nu reusesc sa scap de matreata si ca am incercat sa gasesc acel sampon miraculos care sa o alunge de pe scalpul meu si in acelasi timp sa imi lase parul lucios si hidratat. Nu stiu daca este posibil asa ceva pentru ca de obicei sampoanele antimatreata din comert iti cam usuca parul. Am zis sa fac o ultima incercare, asa ca de indata ce am ochit samponul de la Kallos, nici nu am mai stat pe ganduri si l-am achizitionat.

   Dupa ce aproape ca l-am terminat, ma pot pronunta in sfarsit in privinta lui. Sa incepem asadar review-ul prin a mentiona detaliul cel mai important si anume denumirea sa: Fortifying Anti-Dandruff Shampoo for normal and greasy hair.


   Ce spun producatorii:

" Produsul ingrijeste pielea capului, elimina matreata si impiedica reaparitia acesteia. Datorita componentelor naturale efectul de intarire se manifesta pe toata lungimea parului. Interiorul firului de par devine mai viguros, suprafata mai stralucitoare. Utilizati samponul cu regularitate pentru un efect de durata."

   Parerea mea:

   Daca va spun ca acest sampon are in compozitia sa renumitul si foarte daunatorul SLES sau Sodium Laureth Sulfate, mai e nevoie sa adaug ceva? Aaa, poate ca fiind al doilea ingredient de pe lista deducem ca este folosit intr-o cantitate foarte mare si ca domina compozitia? Sau ca mai sunt si alte ingrediente, mai codase in lista e adevarat, dar care sunt cel putin la fel de ciudate? Mda.


   Hai sa detaliez putin desi cred ca citind randurile de mai sus ati aflat tot ce trebuia sa stiti despre acest produs.
   Consistenta este asemanatoare cu cea a unui gel, este transparent si miroase a citrice, ceea ce am apreciat, desi deja a doua zi nu se mai simte. Se poate doza foarte usor si precis cantitatea de sampon care iese din tub pentru ca are o pompita, care are si un sistem de blocare pentru ca in cazul in care calatoresti si se pune presiune din greseala pe acea pompita, sa nu iasa nimic si astfel sa nu te trezesti cu surpriza la deschiderea bagajului. Ceea ce nu imi place este faptul ca recipientul este alb si nu pot sa vad cat produs a ramas inauntru.
   Cantitatea este de 500 ml deci este de ajuns pentru o perioada lunga de timp.
   Cand l-am folosit prima data si am observat ca nu face multa spuma am fost tentata sa cred ca nu este atat de agresiv cu parul dar dupa ce m-am clatit, mi-am schimbat imediat parerea. Parul meu era uscat iar scalpul nu l-am simtit mai ingrijit asa cum sustin producatorii. Cu toate acestea, recunosc ca am observat o reducere a matretii si cred ca daca as continua sa il folosesc, in timp ar disparea de tot. Chiar si asa nu ii prieste parului meu pentru ca varfurile sunt tot ca o capita de fan, mancarimile persista iar firul de par nu este deloc mai rezistent, cazand la fel ca si inainte. La stralucire nu stiu ce sa spun pentru ca mie una mi se pare ca aspectul este acelasi, o stralucire normala, dar per total un aspect tern, de par deterioarat. Cand se mai ingrasa parul sau daca il aranjez, atunci da, se observa o oarecare stralucire si parca ar capata un aspect mai sanatos dar este doar o aparenta.

   Nu ma asteptam sa ma dezamageasca dar uite ca se mai intampla ca un brand sa nu exceleze in tot. Cu toate acestea la capitolul masti lucrurile stau altfel si cred ca voi face un scurt review singurei masti de par de la ei pe care o am momentan.

   Nu stiu daca produsul ar face minuni in cazul altui tip de par si scalp insa pe termen lung cred ca ar aduce efecte nu tocmai pozitive. Pana la urma, nu conteaza ce tip de piele, scalp, par ai, un ingredient periculos ramane un ingredient periculos si spun asta evident referindu-ma la SLES.

   Nu il voi mai achizitiona. Il termin si apoi incep testarea unui sampon pe care ard de nerabdare sa il folosesc si sa va spun si voua concluziile, care sper sa fie unele bune.



    Nu uitati de GIVEAWAY! Ultima data de inscriere este 4 iulie! Bafta! 

   LATER EDIT: Doua persoane mi-au atras atentia in privinta unui detaliu incorect scris de mine in postare. Este vorba despre ingredientul Sodium Laureth Sulfate pe care eu l-am abreviat SLS in loc de SLES. Imi cer scuze! Am corectat in postare. Stiam ca sunt doua denumiri asemanatoare si le-am incurcat fara sa imi dau seama de aceea va multumesc pentru ca mi-ati aratat acest lucru pentru ca nu vreau sa va dezinformez. Cu toate acestea, sustin in continuare ca efectele acelui ingredient nu sunt doar cele asteptate, adica de a curata. Atat SLS cat si SLES sunt ingrediente care agreseaza.
SLES sau Sodium Laureth Sulfate este considerat sigur folosit in produsele cosmetice DAR cu cat concentratia este mai mare cu atat creste gradul de iritare, fiind un iritant similar cu alti detergenti. S-au facut teste pe animale si oameni iar SLES a provocat iritatii ale ochilor si pielii.

   Pe curand...

21 comments:

  1. eu folosesc balsam de par de la ei...e bunicel,in sensul ca imi lasa parul usor de pieptanat(o mare pb pentru mine!),dar parul nu ramane stralucitor,asa cum te astepti...acum macar stii ca ai incercat,mai cauta

    ReplyDelete
  2. Buna, Ela!
    In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru comentariile foarte dragute la adresa postarilor mele de pe blog,sa stii ca ma bucur de fiecare data cand reusesc sa devin o sursa de inspiratie pentru cineva:)
    La randul meu,ti-am rasfoit blogu-ul si vreau sa te incurajez sa te specializezi pe review-uri de produse, te pricepi la astea si iti iese bine.Consider foarte utile aceste tip-uri de materiale,am facut si eu cateva pe blog, insa mai rar,recunosc.
    Iti doresc mult succes si o zi frumoasa!

    Silvia,
    http://rock-and-roses.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  3. O singura data am avut matreata o perioada relativ mai lunga, schimbasem vreo 2 sampoane si s-a vazut.. asa ca de vreo 2 luni folosesc Head&Shoulders, am scapat de matreata super repede, si am continuat sa il folsesc (nu stiu daca e un produs doar pentru cazuri de matreata sau il poti considera un sampon normal).. momentan e pe terminate.. dileme dileme, nu stiu daca sa incerc altul, si daca da, care anume, sau "sa-mi vad de treaba" si sa continui cu el.. asa, de kiki, m-ar tenta un Elseve, cred ca o sa ma avant, si in cel mai rau caz, il prea sotu' :)
    In schimb am masca si balsam de la Kallos, sunt ok.

    ReplyDelete
  4. Mai vroiam sa scriu ceva.. habar nu am ce e ala SLS, deduc din ce ai scris mai sus ca nu e de bine oricum :) Dar ma gandesc ca o data ce e inclus intre ingrediente, e ok totusi sa folosesti samponul, ca doar nici ei nu pun pe piata cu buna stiinta produse care pot face rau intr-o masura extrem de mare..(spun intr-o masura extrem de mare, pt. ca presupun ca toate chimicalele din sampoane si vopsele pana la urma nu sunt ok, folosite in exces), de cand ma stiu, n-am auzit pe nimeni sa pateasca ceva din cauza unui sampon, cu o singura exceptie, citisem un articol cu o tipa care pretindea ca a avut ceva reactii de la un sampon Pantene, nu in Romania..

    ReplyDelete
  5. imi pare rau sa adu ca are atatea chimicale, eu il folosesc de vreo 2 ani buni si am avut rezultate extraordinare cu el in combinatie cu placenta tot de la ei. Mie una imi prieste de minune...dar eu il folosesc pe cel cu buline portocalii. e pt volum

    ReplyDelete
  6. Nici la mine n-a avut efect samponul asta. Si m-am lacomit si am cumparat flacon mare... Ca sa nu-l arunc, am inceput sa-l folosesc la spalarea bluzelor de matase =))

    ReplyDelete
  7. Eu am folosit de la kallos doar masca cu lapte, sau ceva de genul, si imi tare place:D Sper sa gasesti solutia salvatoare pentru scaplul tau:*

    ReplyDelete
  8. In afara de mastile lor nu am mai incercat nimic de la ei.
    Din cate stiam eu sodium laureth sulfate (SLES)nu este acelasi lucru cu sodium lauryl sulfate (SLS. Primul este mult mai bland: http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/1391/sodium-laureth-sulfate.aspx. Si mie mi-a luat ceva timp sa inteleg diferenta dintre ei insa am descoperit dictionarul de mai sus si totul a devenit mult mai simplu.
    Imi pare rau ca nu te-ai inteles cu samponul asta. Multe fete sunt multumite de samponul selsun impotriva materetii insa eu nu am problema asta asa ca nu pot sa-ti zic daca e bun sau nu.

    ReplyDelete
  9. Renumitul si foarte daunatorul Sodium laureth sulfate? Asa ai citit tu in revistele "de beauty"?:)) Sodium lauryl sulfate este un iritant ceva mai puternic, sodium laureth suflate din samponul tau, n-are nicio problema. Am vazut ca multe va scandalizati pe net bazandu-va pe niste mituri, fara sa aveti habar ce vorbiti.
    Citeste articolul asta: http://pasagera.ro/sodium-lauryl-sulfate-sls-si-sodium-laureth-sulfate-sles.html
    Citez "Sodium Laureth Sulfate (SLES) poate fi obţinut din nucă de cocoş, este considerat un agent de curăţare eficient cu o acţiune blândă. Deşi seamănă cu numele, SLES nu este acelaşi lucru cu SLS."

    ReplyDelete
  10. Hm! Ma mir...Eu am multe produse de la Kallos, care-s foarte bune...

    ReplyDelete
  11. ..da, de regula si eu am patit acest lucru. La sampoanele care curata scalpul, usuca firul.
    Si totusi ma gandesc ca aici trebuie sa intre in discutie si balsamul/mastile.
    Te pup!

    ReplyDelete
  12. Ana Naghi,

    Balsam nu am incercat insa mastile le stiu si mi se pare eficiente.Chiar azi mi-am pus o masca si acum parul este fin.

    Te pup!

    ReplyDelete
  13. Silvia Postolatiev,

    Placerea a fost de partea mea!Ai un blog minunat si ma bucur nespus ca am de unde sa ma inspir!

    O sa increc sa fac mai multe review-uri,chiar am observat ca sunt apreciate si cautate.

    Multumesc pentru vizita si pentru sfat!

    Te pup!

    ReplyDelete
  14. El mundo en colores,

    Nu ma pricep,numai un dermatolog ar putea sa stie sigur despre ce este vorba dar din ce observat pana acum,am dedus ca scalpul meu este uscat.Asadar indepartarea matretii cu un sampon normal afecteaza scalpul,uscandu-l si mai mult.
    De aceea am hotarat sa incerc si altceva care sper sa rezolve problema.

    Intr-adevar SLS si SLES sunt daunatoare si chiar afecteaza daca le folosesti pe perioade lungi.Nu iti provoaca moartea,asta ar fi un efect extrem,insa iti pot cauza unele neplaceri.

    Te pup!

    ReplyDelete
  15. Oana Alexandra Stroici,

    Nu cunosc ingredientele din cel pentru volum asa ca nu pot sa ma pronunt.Poate ca acela este mai bun,mai bland.

    Te pup!

    ReplyDelete
  16. Miki,

    Deci lipsa eficientei nu a fost observata doar de mine.Ma gandeam eu ca este asa avand in vedere experienta mea cu el.

    Bine ca i-ai gasit o alta intrebuintare! :))

    Te pup!

    ReplyDelete
  17. Dia,

    Masca este grozava!O ador!
    Si eu sper.Merci!

    Te pup!

    ReplyDelete
  18. AlinaGav,

    Asa este!Multumesc pentru atentionare,voi modifica.Din neatentie am scris gresit insa ceea ce am spus acolo ca este daunator este corect.

    Te pup!

    ReplyDelete
  19. Anonim,

    Iti multumescpentru ca m-ai corectat,am incurcat prescurtarile insa ceea ce am scris despre efectele sale ramane in picioare.Atat SLS cat si SLES sunt iritante.

    Accept sa fiu contrazisa,corectata,atentionata si intotdeauna voi clarifica si indrepta unde va fi cazul.Asadar ironia si atitudinea la care ai recurs nu isi aveau rostul.

    ReplyDelete
  20. Calin Andreea Daniela,

    Am auzit si eu pareri foarte bune despre produsele lor insa acesta mie nu mi-a rezolvat problema.

    ReplyDelete
  21. Miha.ela,

    Samponul cred ca ar trebui sa ofere ingrijirea necesara si sa fie bland cu scalpul si parul iar mastile si balsamurile sa fie optionale,sa ofere o ingrijire si hidratare suplimentare.

    Te pup!

    ReplyDelete