Sunday 19 February 2012

Hai sa ciocnim!

   Pana saptamana trecuta a fost o mare nebunie siropoasa si comerciala despre Valentine`s Day. A piece of crap if you ask me! Nu sariti, let me explain. In primul rand iubirea nu are nevoie de o zi pe an in care sa apara asa subit, ea este pes too, 24 din 24, all year long. Nu vi se pare un pic penibil ca doar pe 14 februarie ne grabim sa facem cadouri, facem rezervari pentru cine romantice, facem surprize, oferim flori, iesim la intalniri? Mie da. De ce nu suntem iubaresti si spontani si in restul timpului ha?
   In al doilea rand, de cate ori trebuie sa mai repetam (cine? eu si oamenii care cred in ce urmeaza sa va spun in continuare): AVEM SI NOI O SARBATOARE A DRAGOSTEI: DRAGOBETEEEEEEEE!!!!!  Wake the fuck up, people! Sunteti romani! NU dati cu sutul in fundul traditiilor noastre ca nu ajungeti nicaieri! Daca va imbracati in roz, va impopotonati cu tot soiul de brizbrizuri, va machiati very sensual , romantic, flirty and all that shit(valabil pentru muieri) sau daca va luati camasi scumpe, va faceti freza cu tone de gel, mai trageti de fiare la sala inca 8 ore pe zi, daca va duceti pana la celalalt capat al pamantuli ca sa aranjati nu stiu ce pentru your loved one, asta nu inseamna ca sunteti mai buni decat restul populatiei care nu face asta! Mmmmhhhmm! Stiu ca o sa primesc comentarii pline de rautati apropos de ce am scris pana acum dar sincer... nu ma intereseaza! Eu stiu ca am dreptate si daca nu sunteti de acord atunci pur si simplu va situati in alta categorie decat mine deci nu avem de ce sa ne mai intersectam in acest spatiu virtual si daca ma gandesc mai bine, nici in altul... We just don`t belong together :)))) Cam ironica astazi nu? So what?! Este parerea mea si cui nu ii convine sa faca ce a facut pana acum, ba chiar sa ma ignore, ok! De ce atata inversunare? Pai... M-am saturat sa vad peste tot sfaturi despre ce sa faci de Valentine`s, articole despre cum sa iti impresionezi masculul sau femela in aceasta zi, propuneri de machiaje numai pentru aceasta zi, idei de a decora casa cu aceasta ocazie, idei de dulciuri, parfumuri cu preturi care nu isi au rostul s.a.m.d. Magazinele sunt pline cu baloane, inimioare, jucarii de plus, promotii, mesaje inscriptionate pana si pe hartia igienica, concursuri,  florariile vand muuult dar muuult iar fraierii cumpara si iar cumpara. De ce? Doar pentru ca asa se face! Ei bine, eu si iubitul meu ne-am permis sa nu sarbatorim, we NE-VER E-VER DO!!!  Si nu s-au clintit Carpatii din loc din cauza asta! Nooo, ba chiar am stat linistiti, ne-am bucurat unul de altul ca in fiercare zi (nu doar o singura zi pe an), viata a mers mai departe si fara toata abrambureala asta ridicola.
   Probabil ca persoanele care se simt vor spune ca nu este frumos sa critici, sa judeci, ca fiecare face exact ce vrea si ca ele (ca doar femeile vor scrie la aceasta postare, pun pariu!) sunt niste femei adevarate care profita de orice ocazie ca sa arate asta si sa se simta bine alaturi de iubi (urasc acest diminutiv). Mmmmda... Pai, hai sa va mai spun ceva, asa ca sa va calmati si sa inlatur orice comentariu care cred ca o sa apara. Iubesc florile, daca as avea bani destui probabil ca as da si eu o suma exorbitanta dar doar daca asa as simti, nu pentru ca vai e musai ca e ziua iubirii! Apoi, da, imi place sa ma machiez, caut tutoriale, ma inspir dar nu ma las manipulata de nimeni din acest univers, incat sa simt ca daca nu am nu stiu ce fard de la firma X, atunci nu voi fi admirata si nu ma voi simti femeie. Am si eu dorinte de a cumpara cosmetice, haine, accesorii s.a. dar pe primul loc se afla sanatatea mamei mele. Cum ar fi sa ii cer bani sau sa ma astept sa imi dea o suma de bani in fiercare luna (asa cum se intampla la majoritatea fetitelor alintate de pe aici), ca sa imi iau un ruj Mac si nu stiu ce fond de ten de la Lancome, cand ei ii trebuiesc acei bani pentru a cumpara medicamente pentru diabet, pentru a plati lumina, telefon, gaze?! Intelegeti acum de unde atata pornire? Cand vad cum unii se scalda in bani si isi permit sa ii arunce pe geam pentru mofturi gen Valentine`s Day, cand ar putea sa faca altceva cu ei, eventual sa ajute sau sa isi ia chestii cu adevarat folositoare, imi cam creste tensiunea.
   In alta oridine de idei, am fost si eu naiva once, am crezut si eu in Valentine`s, m-am entuziasmat, am asteptat o felicitare, flori, bomboane si niciodata nu au venit. Si ce concluzie am tras eu de aici? I`m not good enough! As years went by, am realizat ca nici macar nu aveam de la cine sa astept vreun gest(vedeam printi nde erau doar broste), ba nici nu aveam de ce sa il astept, caci SARBATOARE ASTA NU EXISTA! Da, da, nu exista! Este doar un concept foarte bine pus la punct de a ne face sa consumam, sa cheltuim, de a ne face sa ne inchipui ca doar asa functioneaza lucrurile si ca daca nu ne adaptam atunci ceva e gresit. Am ajuns sa ne uitam cu mila sau sa carcotim cand vedem o persoana singura, o perosna care nu are un partener. Fara el viata e degeaba nu? Gresit! Draga fata singura, daca vrei sa iesi dar nu ai un iubit, iesi cu prietenii, daca nu ai prieteni sau poate ca sunt ocupati uneori si nu au timp decat de partenerii lor, atunci iesi cu familia. Nu, nu este penibil deloc! Ai uitata de cate ori familia a fost singura care ti-a oferit aparare, siguranta, alinare, vorbe reale, folositoare, cand altii , care pana atunci erau zahar si miere, ti-au intors fara regrete spatele? Makes you think right? Aaaa si din cand in cand iesi SINGURA! Nu te mai preocupa de privirile lumii, de susotelile lor. Scoate-te singura in oras, cumpara-ti o cina delicioasa, ia-ti ceva care iti doreai de mult, cumpara o sampanie sau un vin bun, pune un film sau asculta muzica buna, fa o baie cu spuma si da-ti cu o crema fina. Ai grija de tine si iubeste-te pe tine! Daca vei face asta, sunt sanse ca si altii sa o faca eventually! NU exagera cu iubirea de sine, doze mici dar constante, doar atat cat sa iti cunosti valoarea si sa stii sa te faci respectata in fata altora dar mai ales a ta!

   Aceasta postare este pentru toti cei care cred in valori, pentru cei care s-au saturat de conceptul Barbie, pentru cei care nu sunt populari dar au multe de oferit, mai multe decat cei mereu bagati in seama de turma... Am scris pentru toti cei care s-au simtit vreodata dati la o parte, pentru cei care sunt dezamagiti de unii romani, de strainii care vor sa ne indoctrineze, pentru toti cei care stiu ce inseamna iubirea adevarata, familia, pentru cei care traiesc liberi, nu stransi de lanturile societatii actuale!

   Pentru toti cei care citesc asta, am un sfat: luati o sticla de sampanie, un pahar, turnati in el si ciocniti in aer. Suna ciudat? Ba dimpotriva! Ciocniti nu cu vreun mascul, nu cu vreo pipita, ci cu viitorul vostru, facand promisiunea ca nu va veti mai lasa niciodata calcati in picioare, in any way!

   Hai noroc!

   Pe curand...

2 comments:

  1. Nu iti scriu sa te contrazic...nici macar nu iti scriu ca sa confirm cele spuse de tine...iti scriu pentru a te felicita pentru ce ai scris...You go girl...mi-a placut postarea...chiar mi-a placut...de Valentine's Day am petrecut alaturi de iubitul meu luand cina la un restaurant chinezesc...dar nu pentru ca era valentine's Day...am facut-o pentru ca a fost ziua in care am luat amandoi salariile (bigggg smile), pentru ca ne doream sa facem o iesire la restaurantul acela chinezesc care este preferatul nostru si la care mergem fara ca sa existe un motiv ci pur si simplu pentru a petrece timp linistit impreuna si pentru a impiedica rutina sa apara...si am facut-o pentru ca implineam 5 luni de relatie si 4 luni de locuit impreuna...Valentine's Day s-a intamplat sa fie p'acolo...
    Pupici

    ReplyDelete
  2. Multumesc!Ma simt usurata daca ai apreciat felul in care am scris pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni dar imi place sa imi expun parerea si uneori deranjeaza pentru ca o fac destul de direct.Asta sunt eu.

    Si noi implinisem 5 ani si 7 luni chiar cu o zi inainte de Valentine`s Day si a fost o sarbatorire mai intima (eu nu lucrez iar el desi are job,abia ii ajunge pentru cheltuielile lunare si cateva nimicuri de zi cu zi).

    Am ras cand am citit motivul pentru care ati iesit la restaurant:ziua de salariu!Si eu cand lucram,ziua de salariu era fiesta (aaaay carrrambaaa!) si apoi cu cat ramaneam cu mai putini bani,cu atat imi mai crestea cate un fir alb :))

    Multi inainte pentru tine si iubitul tau si ma bucur ca sarbatoriti pentru ca va iubiti,nu pentru ca asa dicteaza multimea si mass-media!

    Te pup,Luana Deea!

    ReplyDelete