Sunday 19 August 2012

Jurnal de vacanta 6 - A cincea zi

   Hello, hello! Weekend-ul e aproape pe terminate  :(  Ce ati facut ieri? Dar pentru azi ce planuri aveti? Noi am fost la mama iar astazi o sa iesim prin Herastrau alaturi de... David! David este nepotul lui Silviu, care sta la noi inca de saptamana trecuta si va mai sta inca doua saptamani. E un pic dificil pentru ca dupa cum bine stiti, copiii parca functioneaza pe baterii si inca din alea super rezistente :)))) Dar este si dragut sa il auzi cum vorbeste, ce traznai mai face iar cand vine si te ia in brate te topeste si uiti de tot :p

   Nu am avut timp ieri sa postez, am lasat-o pe azi si era cat pe aci sa ratez si ziua asta, caci David vrea mereu jocuri la calculator. Sometimes it`s driving us crazy dar incercam sa punem limite ca nu se poate sa ne doboare el pe noi :)))))

   Azi va arat poze din ziua a cincea de vacanta, zi petrecuta in Rasnov. Tinuta din ziua aceea a fost alcatuita dintr-un short gri, o bluzita albastra si sandale negre. Accesoriile: o pereche de cercei lungi cu pietricele bleu si bronz si o bentita crosetata de Daniela, purtata ca bratara. Coafura a fost una extrem de dragalasa si feminina. O sa o vedeti spre sfarsitul postarii. Eu am venit cu ideea iar Daniela a pus in practica si i-a iesit foarte bine!








   Stiam exact ce urma sa facem, pe unde vroiam sa ajungem si de indata ce am ajuns acolo, am gasit si cu ce. Facand poze, am zarit de la departare, un trenulet de agrement si copil fiind, oftam in gand ca mi-ar placea sa merg cu el.  Eu initial credeam ca acel trenulet era asa ca sa plimbe turistii prin imprejurimi. Peste cateva minute aflu ca acesta este mijlocul de transport care ne poate duce pana la cetate. Woaaaaaaah! YES! :) Urcam, platim, primim bilete si pe drum observ oameni care o luasera la pas pana la cetate. Oh come on! Adica am dat 8 lei degeaba? Super! Pai asa, mergeam nene si noi cu picioarele ca doar de aia e vacanta sa explorezi, sa faci miscare. Mda. Adica daca era asa de distractie, sa zici ca te-ai plimbat cu trenuletul pe acolo, dau bani dar ca sa merg pana intr-un loc, cand puteam sa imi folosesc propriul corp ca sa ajung acolo, nu prea imi convine. In fine...


   Ajunseram sus, drumul a fost scurt deci oftica a crescut si mai mult :)) Dar ne-a trecut cand am vazut cetatea si padurea. Superb!


   La intrare, pana sa ajungem la cetate ne intampina un turn. 
























   Panorama era extraordinara dar nu prea aveam ce face acolo o vesnicie asa ca ne-am mai uitat prin jur si am dat de o expozitie cu tot felul de lucruri colectionate de un domn foarte simpatic si interesat de povestit si de depanat amintiri, domnul Gheorghe Samoila. 















   M-am simtit onorata sa il si cunosc personal pe acest domn, acest strajer al Cetatii Rasnov, asa cum i se mai spune si chiar sa ii las un gand asternut pe hartie intr-un caiet unde au scris si au semnat multi dintre cei care i-au trecut pragul.


   Dupa ce ne-am luat la revedere, am urcat scarile catre un punct informational, unde aveau harti, carti, poze si altele utile, toate despre Rasnov.




















   Cand am plecat din Rasnov, am inceput sa ma simt un pic rau. Am fost la farmacie sa cumparam pastile si farmacista mi-a luat si tensiunea. Aveam aproape 16 din cauza soarelui. Am luat un paracetamol cu putina apa si am cumparat palaria pe care v-am mai aratat-o intr-un video. Imi placuse de prima oara cand am vazut-o dar am ezitat sa cumpar, asa ca aceasta a fost o motivatie buna pentru a o achizitiona. Ne-am dus la pensiune si am stat intinsa pe pat, in liniste si incet, incet mi-am mai revenit.

   Trecusera cateva ore bune si foamea isi anunta prezenta in stomacelele noastre. Ne-am decis sa mergem din nou la Cheile Gradistei si cu ocazia aceasta sa il serbam pe Silviu, care implinea 27 de ani in ziua aceea. Pentru el, am schimbat tinuta si am imbracat o rochita. 


   Cerceii sunt unii dintre preferatii mei, colierul este facut de mine iar inelele le cumparasem din Rasnov. Rochia aceasta o am de la mama si o ador! Este vesela, se potriveste cu parul meu, se poate purta fie in stil elegant, fie casual si este si foarte interesanta datorita print-ului.


   Coafura de care va spuneam mai sus. Ce parere aveti?

   Elasticele maronii si elasticul cu floare apartin Danielei. Floarea este o splendoare si mai, mai ca imi venea sa nu i-o mai inapoiez :)) 

   Pana ne-am indreptat spre local, am mai facut cateva poze cu imprejurimile.










   Se ingroasa gluma! Deja nu mai puteam de foame, sa mergem la terasa!





   Cineva, nu dau nume (Cristy), nu prea mai avea rabdare, deja se pregatea sa bage la mat si zic Stooop sa fac poze pentru blog domne! :)))))) 





   Cui ii mai place sfecla? Cause I loooove it!



   Dupa masa o plimbare pentru digestie si sanatate.



   Cu venirea serii temperatura a scazut si am imprumutat o jacheta de la Daniela, pe care o avea in portbagajul masinii lor. Mi-a prins bine pentru ca eu sunt mai friguroasa, stiti voi iarna cum fac cu straturile :))








   Gata plimbarica! E timpul sa ne retragem la pensiune.




   In curte am purtat alta tinuta casual-sport si mai groasa. Wow! Am avut 3 tinute in acea zi :D


   Inca o zi incheiata. 

   Prima tinuta:

   Bluza - Am taiat eticheta
   Short - Etam (DIY project)
   Sandale - No name
   Bratara ( bentita) - Handmade by Daniela (aici o gasiti)
   Cercei - No name

   A doua tinuta:

   Rochie - Paccio
   Sandale - No name
   Cercei - Rossetti
   Colier - Handmade by me
   Inele- No name

   A treia tinuta

   Jacheta -  No name
   Bluza - No name
   Pantaloni - Youth Dance
   Incaltaminte - No name

   V-am pupat!

   Pe curand...

16 comments:

  1. Ce frumoasa e rochita si coafura. Foarte interesant ca domnul are acelasi nume de faimilie cu mine:D.
    Acuma iara am o pofta nebuna de mers la munte din cauza ta. Imi vine sa plang ca e mai gata vara si nu am asteptam deloc sa se termine asa repede.
    Iti vine sa crezi ca nu am purtat inca cele doua fustitie pentru care te-ai chinuit tu sa imi expici cu ce se asorteaza? Stiu...sa imi fie rusine..vreau inca cateva zile de caldura...

    ReplyDelete
  2. Si eu am fost la cetate acum 6 ani,cred :) si sincer a fost obositor drumul pe jos dus-intors asa ca mie mi-ar fi placut sa merg cu trenuletul.
    Coafura e superba!!

    ReplyDelete
  3. Dia,

    Multumesc!

    Nu mi-am dat seama de asta,chiar ca aveti acelasi nume.Dragut!


    Nu te intrista ca vara nu se termina,saptamana viitoare o sa fie iar canicula,asa ca o sa mai fie ocazii sa imbraci fustitele si sa profiti de timpul frumos :)

    Neaparat sa faci poze cand le porti ok?

    Te pupacesc!

    ReplyDelete
  4. Gina Cristiana,

    Nu ma intelege gresit,ne-a placut si noua dar preferam sa mergem cu trenuletul asa ca distractie,nu ca mijloc de a ajunge undeva.Eu una sunt obisnuita cu mersul pe jos pe distante lungi si foarte lungi deci nu ar fi fost o problema.


    Multumesc frumos!Sunt sigura ca atunci cand o sa citeasca Daniela,o sa se bucure ca i-a fost apreciata coafura.

    Te pup!

    ReplyDelete
  5. Ce locuri frumoase avem! Numai bune sa iti incarci bateriile. Si mancarea aia...:))

    ReplyDelete
  6. Di,

    Foarte frumoase si inca nu am vazut tot!

    Mancarea cam nesanatoasa dar taaaaare gustoasa :))))

    Te pup!

    ReplyDelete
  7. sunt niste privelisti pe cinste, minunata vacanta:X

    ReplyDelete
  8. Oana-Alexandra Stroici,

    Multumesc!Pacat ca ici colo privelistile sunt distruse de gunoaie...Observ ca cel mai frumos este acolo unde omul nu are acces...

    Te pup!

    ReplyDelete
  9. ce bine statea Silviu! :)) trebuia sa-l pupam simultan pe obraji, ca doar era ziua lui. :D
    nici acum nu ai uitat de cei 8 lei platiti la trenulet? :)) scapa de amintirea asta, nu e buna! da-i delete! :P
    ma bucur ca ti-au placut coafurile, pacat ca nu ti-am facut si la plecare ceva la par, dar eram cam stresati cred...tocmai pt ca plecam....
    mi s-a parut si despartirea de la vila cam rece...dar o pun tot pe seama stresului plecarii.
    multumesc pt linkul cu bentita! :*

    ReplyDelete
  10. Daniela,

    Nu-i cine stie ce lucru cu trenuletul dar am vrut sa imi spun parerea.

    Despartirea de la vila a fost asa pentru ca voi ati vrut sa plecati in graba si asta poate am inteles,ciudat a fost insa faptul ca nici pe drum nu ne-am oprit undeva sa ne luam la revedere...Cine stie poate tot stresul...

    Cu placere!Am mai oferit link si in alta postare.


    Te pup!

    ReplyDelete
  11. poate asa a parut, pe fuga... asa suntem noi, daca totul e gata, ne suim in masina si o zbughim la drum. :) plus de asta, Cristi e mereu cu "haide, haide!" dupa el, asa ca mereu trebuie sa plecam asa. :)) ne-am oprit totusi undeva, sa ne dam mesaje de despartire: voi in Sinaia, noi la iesire din judetul Prahova. :))
    vrem sa mai venim cu Andreea la Sf. Nectarie. e bine ca vrem! :D sper sa si putem...
    o zi buna! ne mai auzim!

    ReplyDelete
  12. Daniela,

    Da dar noua ne-ar fi placut sa ne oprim,sa ne dam jos din masina si sa vorbim nitel,sa ne luam la revedere face to face.


    Daca veniti sa ne anuntati din timp ca sa nu ne facem alte planuri si sa ne vedem.

    Te pup!

    ReplyDelete
  13. offf comunicarea asta, zici ca vorbim in gand....ma termina pe mine! trebuia sa dai un mesaj si opream imediat. ma, ce fraieri suntem! zau ca suntem! nu o spun ca pe ceva rau. dupa atata timp nu am invatat sa ne spunem orice, oricand, oricum, deschis si fara probleme ca sa nu mai fie loc de interpretari inutile. am crezut ca nu vreti sa mai opriti. de-asta zic, comunicam in gand in loc sa deschidem gura sa vorbim! :) dar cu vointa le rezolvam pe toate... :D

    ReplyDelete
  14. Daniela,

    Data viitoare poate o sa mearga totul mai lin,din mai multe puncte de vedere pentru ca o sa invatam din greselile anterioare.

    Te pup!

    ReplyDelete
  15. mai mult ca sigur ca asa va fi. sunt convinsa!
    pupici cu Andreea in brate!

    ReplyDelete
  16. Danielusa,

    Si eu va pup,copilelor!Pupici si pentru Cristy si ai tai! :*

    ReplyDelete