Wednesday 8 August 2012

Jurnal de vacanta 4 - A treia zi

   Hello, hello! Daca v-au placut pozele de pana acum, atunci am o veste buna pentru voi: jurnalul de vacanta continua cu alte poze. V-am promis ca va voi arata pozele din toate cele 7 zile si asta fac!

   In ziua a treia am fost intr-unul din locurile de pe lista mea "De vizitat", nu va spun si va las pe voi sa descoperiti despre care este vorba. Ca impresii pot spune ca nu este exact cum ma asteptam, am plecat cu o mica dezamagire poate si pentru ca imi formasem deja o imagine si realitatea a fost diferita dar chiar si asa ma bucur ca am fost acolo! Nu, nu este un oras urat, chiar deloc, mi-ar placea sa mai merg acolo insa eu il credeam altfel. Speram sa fie un oras mai linistit, mai rustic si cu mai multa emotie insa singurele emotii au fost unele negative la vederea fitosilor care se invarteau pe bulevard si a preturilor absurde din magazine... In afara de doua zone, restul mi se pare asemanator cu un oras obisnuit si eu vroiam ceva care sa strige relaxare, munte, magie. 
   Prietena mea, Daniela, iubeste acest oras si sunt multi oameni care simt la fel deci sunt gusturi si gusturi. Probabil conteaza foarte mult si firea fiecaruia, nevoile, educatia, conceptiile de viata si amintirile care il leaga de un anumit loc. Ma gandesc ca daca as fi  locuit acolo sau daca as fi stat in vacante, alta ar fi fost treaba.
   Daca locuiti acolo sau daca va place acest oras, va rog sa nu va suparati pentru cele spuse mai sus, este doar o parere, suntem diferiti, avem asteptari diferite si mai ales dorinte diferite. Totusi sunt si aspecte care mi-au placut si le voi enumera in cele ce urmeaza.

   Ca o mica paranteza: tinuta pentru ziua respectiva. Parul a fost lasat liber si impletit in partea de sus, ca accesorii am avut cercei lungi si doua inele de argint. Vestimentatia: cardigan, pantaloni din denim, maieu pe care il am din liceu si o pereche de incaltaminte sport-casual.



   BRASOV! Acesta este orasul de care aminteam in introducerea de mai devreme. De indata ce am sosit acolo, am cautat un loc de parcare si tot invartindu-ne pentru ca era ca si in Bucuresti, am reusit sa vad cate putin din acest oras pentru care am primit recomandari destule. Prima impresie: blocuri, banci si trotuare pline de masini. Hmm... Am gasit parcare undeva, in fata unei cladiri, ne-am luat tor ce ne trebuia din masina si am luat-o la pas. Am trecut printr-un parculet cu flori multe, carora nu am putut sa rezist sa nu le fac poze.






   La iesirea din parc, ne intampinau o sumedenie de creatii deosebite, toate reprezentand femei in diverse ipostaze. Foarte frumoase! Mi le doream pe toate!











   Lupoaica hranind cei doi copii sau cum spune iubitul meu "puii de om". Va mai amintiti povestea?


   Traversam strada si imediat ne sar in ochi puhoaiele de oameni care se plimbau sau faceau cumparaturi. Pe mijloc o terasa, in parti magazine, banci, farmacii. Nu prea m-a incantat asta. Ne-am simtit usor stanjeniti si deranjati de atata lume printre care multe persoane cu o atitudine care lasa de dorit. Din nou o asemanare cu mult "iubita" capitala...


   Iata si porumbeii! In sfarsit ceva dragut! Suntem in centrul vechi. Aici vroiam sa ajung de fapt caci vazusem poze pe internet si imagini la tv care m-au facut curioasa fata de aceasta zona a orasului.









   Decorul din vitrina acestui magazin mi s-a parut unul original si imediat m-am gandit la voi, sa il fotografiez si sa vi-l arat. Materiale aranjate sub forma de cornete cu inghetata :)


   Urmatorul obiectiv a fost Biserica Neagra. Stiam ca merita vizitata si nu puteam sa o ratez, acum ca am avut sansa sa ajung aici. Am fost inauntru, ghidul foarte bun, ne-a explicat cu lux de amanunt si la iesire am vazut un afis unde era anuntat un concert de orga. Hm... Trebuia sa particip! Dar era peste cate ore bune. Nu stiam daca ceilalti sunt dispusi sa astepte atat dar surpriza placuta a fost ca toata lumea a cazut de acord sa ne pierdem vremea prin oras pana trece timpul si apoi sa mergem din nou la biserica pentru auditie. Fantastic! Abia asteptam!

   Ne-am intors, am intrat prin magazine, am si cumparat cate ceva, am mancat, am colindat mai sus de centrul vechi, am baut apa rece care curgea chiar de sus, din munte, ne-am relaxat intr-un foisor si uite cum a zburat timpul.






   Uitati cata lume! Acestia erau turisti, unii straini si m-am bucurat sa vad ca si alti oameni apreciaza si vor sa afle mai multe despre tara noastra.









   Pe furis am facut cateva poze inainte dar si dupa concert, insa nu sunt foarte calitative. Ma scuzati dar stateam cu teama ca cei de acolo sa nu ma vada caci nu era voie cu aparat foto si nici video.

   Orga:


   Asezati pe banca, chiar inainte de concert.


   Dupa concert, am fotografiat altarul si nu numai. Ceva deosebit!




   Biserica Neagra la exterior. Frumoasa! M-a impresionat!



   Fiindca se facea tarziu si noi inca mai aveam destul pana la pensiune, am luat-o repejor catre masina, nu inainte de a ne opri la o fantana din centru ca sa ne racorim nitel.



   Per total mi-a placut vizita acolo, au fost lucruri care m-au cam dezamagit, altele care desi au fost ok, nu m-au dat pe spate insa sunt recunoscatoare ca am bifat ceva pe lista mea de destinatii. Repet, este un oras in regula doar ca nu-i my dream town, atata tot.

   Cardigan - No name
   Maieu - Miss Selfridge (din Mini Prix)
   Pantaloni denim - Ice Woman (Unirea)
   Incaltaminte - No name
   Geanta - No name (este aceeasi geanta ca si in celelalte parti ale jurnalului)
   Cercei - No name
   Inele argint - No name

   Va pup!

   Pe curand...

10 comments:

  1. eu mi-am trait 6 luni din viata in Brasov, mi-a placut, e oras turistic, asa ca mereu centrul va fi aglomerat, si cred ca s-a dezvoltat mult ca oras in ultimul timp, indeajuns incat sa devina usor aglomerat.. nu am mai fost demult pe-acolo, asa pe indelete, doar in tranzit.. si oricum n-as da Clujul pe nimic altceva, daca ar fi sa ma intorc in RO :D

    ReplyDelete
  2. El mundo en colores,

    Iata,exact ce ziceam in postare,fiecare cu perspectiva sa.
    Sfatul meu,stai acolo unde esti ca esti bine! :D

    Te pup!

    ReplyDelete
  3. Si eu vreau de mult ca vad Brasovul. Sper sa ajung cat de curand pe acolo.

    Frumoase pozele. Te pup!

    ReplyDelete
  4. ce fotografii pline de culoare:D :D ai aiai:D cat imi plac:D pupici:D distractie placuta:D

    ReplyDelete
  5. Dia,

    Multumesc!
    Sa te ajute Dumnezeu sa ajungi acolo si oriunde ti-ai propus!

    Te pup si eu!

    ReplyDelete
  6. Monicuta,

    Mercic mult!Ma bucur!

    Ti pup!

    ReplyDelete
  7. si Clujul este un oras extraordinar. nu este atat de aglomerat, iar la capitolul necesitati pt viata este complex. am fost si eu acolo, diferenta este vizibila si nu ma refer doar la peisaj.... :)
    Brasovul se vede incredibil de frumos daca te sui pe Tampa, acolo unde este "insigna" orasului. de data asta noi nu am ajuns acolo, dar nu se stie, poate data viitoare..... :)

    ReplyDelete