Friday 24 February 2012

D

   D de la DOI
   D de la DESTIN
   D de la DISTRACTIE
   D de la DEDICARE
   D de la DRAGOSTE

   Sunt atatea lucruri care implica o relatie de cuplu dar dragostea este motorina care face ca motorul relatiei sa mearga. Atata timp cat alimentezi constat vei avea un mecanism care va merge struna. Dar dragostea nu trebuie sa fie fortata, ci sa vina firesc. Dragostea nu are o zi a ei, nu are o ora anume, nu are limite si nici nu tine cont de varsta, religie, etnie, culoare. Dragostea este! Asa a lasat Dumnezeu sa fie si asa o sa fie pururea. Daca stam sa ne gandim bine, totul in viata porneste de aici. Dragostea de mama, de tata, de bunici, de prieteni, de profesori, de invatatura, de libertate, dragostea pasionala, dragostea matura, dragostea vesnica pentru univers si creatorul sau. Unii uita de acest sentiment maret, se ingroapa in hartii, in proiecte, in scopuri egoiste, in actiuni mai mult sau mai putin demne. Spunem ca banul conteaza cel mai mult, ca profesia trebuie sa fie pe primul loc si ca vrem sa realizam una si alta dar cand ajungem in punctul in care tragem linie si ne uitam in jur... suntem singuri. Banii ne ofera stabilitate, confort, placere, multumirea de zi cu zi dar un singur lucru nu poate sa faca, nu poate sa creeze iubire. Oricat ne-am stradui sa momim pe cineva, sa il incantam cu diverse avantaje financiare, sa il ducem in diverse locuri sau sa il umplem de bijuterii, haine, daca acea persoana nu simte nimic pentru noi, nu va sta cu noi decat pentru aceste interese dar niciodata nu ne va fi aproape cu adevarat. In mijlocul acestui lux, acestei bunastari, ceva ne va lipsi... 
   Banii sunt importanti dar poate ca ar fi mai bine daca nu ar mai exista, nu? Cred ca s-ar simplifica viata nostra. Dar iubirea, fara ea, nici nu ar fi posibila viata. Iata deci diferenta dintre cele doua mari necesitati ale noastre. Una este inchipuita, cealalta este cat se poate de reala.

   Va spuneam intr-o postare anterioara ca eu si iubitul meu nu sarbatorim Valentine`s Day dar ca tinem cont de Dragobete pentru ca este sarbatoarea noastra. Acuma asta nu inseamna ca aceasta este o zi de petrecere pentru noi. Nu, in nici un caz. Mie una mi se pare absurd sa ma bucur si sa ofer afectiune doar azi. Sunt recunoscatoare pentru toate zilele, pentru tot acest timp in care am fost parteneri, pentru toate clipele frumoase cand am simtit ca explodez de fericire dar si pentru clipele de tristete cand pana la urma tot el mi-a fost alaturi si mai cu o cearta, mai cu o vorba aiurea, am gasit cumva o cale de a trece peste greu si tot uniti am ramas. 

   Anul acesta Dragobetele s-a intamplat sa pice in saptamana cand el lucreaza in schimbul doi. Dimineata a avut treaba de facut, la 13.30 a plecat la servici si abia la 22 si ceva se intoarce. Iar cum maine fiind sambata va lucra de dimineata, va dati seama ca nici diseara nu vom putea sa stam prea mult pentru ca trebuie sa se culce cat de cat devreme ca sa se trezeasca a doua zi... Automat ziua aceasta este ratata. Recunosc ca sunt un pic trista, nu neaparat pentru ca este Dragobete, ci pentru ca de multe ori timpul este dusmanul nostru si nu prea ne mai permite sa avem mult timp pentru noi. Cu toate acestea, eu sper, asa cum o fac mereu si probabil ca o sa fiu dezamagita dar mergem mai departe, asteptam sa vina si vremea cand va fi mai bine. Nu aveam nevoie de demonstratii azi, nici de cadouri, aveam nevoie de el, atat. Si am aceasta nevoie in fiecare zi desi din cauza neintelegerilor, am uneori impresia ca nu mai este asa. Cred ca este o iluzie urata, sunt atatia factori care ne-au mai stricat armonia insa iubirea cred ca a ramas dar se ascunde undeva, dupa un colt, in asteptarea unor vremuri mai linistite si a unui suflet mai impacat, pentru a se arata din nou si a ne face sa fim un intreg.

   Asadar astazi, daca aveti sau nu iubit/a oferiti dragoste cuiva, oferiti dragoste si maine, si poimaine s.a.m.d. Sarbatoriti cu iubitul, cu parintii, cu prietenii, dar cel mai important sarbatoriti cu voi insiva! V-am mai spus-o si v-o repet: daca va veti iubi atunci o vor face si altii. La fel cum binele atrage bine, asa si dragostea atrage dragoste. Nu asteptati sa treaca saptamani, luni, ani, incepeti chiar acum. Nu va indemn sa fiti altfel azi, va indemn sa fiti altfel de azi inainte! 

   Dragostea este peste tot, trebuie doar sa fiti deschisi catre ea, caci singura isi va croi drumul in sufletul vostru. E de ajuns sa ne plimbam, sa deschidem radioul sau pur si simplu sa privim in jur... Deschide bine ochii, fii atent si cine stie ce descoperi...

   Dragostea poate sa apara in cele mai neasteptate momente... in cele mai neasteptate lucruri...


   Faceam intr-o zi friptura la gratar si dau de aceasta bucata de carne in forma de... inima. Evident ca aceasta a devenit parte din portia lui. I-a placut cand a observat-o in farfurie. Ba chiar m-a intrebat ca un copil mic "O mananc eu pe toata?"


Eram in drum spre Bucuresti, plecasem de la mare si nasa mea ne facuse cateva sandwich-uri, in caz ca ni se face foame. Deschid unul dintre pachetele si descopar peste felia de sunca, o felie de rosie in forma de... inima. Am mancat cu drag si cu si mai multa pofta decat aveam pana atunci.


   Noi cumparam paine normala dar o feliem la un aparat din acel magazin. Intr-o zi, stateam la masa cu iubitul meu, deschidem punga cu paine si printre felii, era si aceasta feliuta in forma de... inima. Am rupt-o in doua si fiecare si-a mancat jumatatea.


   Odata pe saptamana sparg nuci si imi prepar un amestec, pe care il iau de cateva ori pe zi, in fiecare zi. Eram la faza de scoatere a miezului din coaja. De obicei, nucile sunt ori intregi, ori sfaramitate dar am gasit si o coaja de nuca care avea un miez in forma de... inima.


   Saptamana trecuta, Silviu a dat zapada din curtea mamei. S-a udat putin pe hanorac. Undeva sus, in zona pieptului, materialul era imbinat in apa si portiunea aceea era in forma de... inima.


   Eram la baie, ma uit si vad ca este putina apa pe jos. Ce gasesc? Un fir de par asezat tocmai in forma de... inima.


   In fata curtii mamei, era multa zapada si pe alocuri gheata, asa ca Silviu a dat cu putina sare ca sa se topeasca. Chiar cand sa plecam de la mama, ma apropii de masina si in laterala vad o portiune de pamant umed, inconjurata de zapada, in forma de... inima.


   Ma plimbam cu Silviu prin Herastrau. Pe o alee care ducea spre iesire, pe dreapta, un copac taiat intr-o parte. Si ce sa vezi? Avea interiorul in forma de... inima.


   Si ultima, by far the most interesting of all... 


   Eram intr-un parc din apropierea casei si am facut o poza intr-un foisor. Cand sa ne uitam acasa, mare ne-a fost mirarea sa observam nu numai ca pe acel foisor scria "Casa noastra" dar deasupra capurilor noastre, era ceva alb in forma de... inima. Nici in ziua de azi nu stim ce este acea chestie... ca altfel nu stiu cum sa ii spun. In departare nu era nimic alb, era seara, zapada nu era acolo la acea inaltime deci... nu stiu... Ceva ciudat dar frumos. Am luat-o amandoi ca pe un semn... 

   De asemenea, mai aveam o poza cu o inima in cafeaua pe care o facuse Silviu cat era la servici dar nu am gasit-o. Probabil nu a descarcat-o din telefon. 

   Poate ca o sa spuneti ca sunt pure coincidente dar stiti ce? Eu nu prea cred in coincidente :) Mai ales cand iti par inimi in decursul a cateva zile. Poate pentru unii e ceva banal, poate e ceva ridicol, ceva nebunesc (cum ar fi de exemplu acel fir de par gasit pe jos) dar eu una cred ca e mai mult de atat. I am and I`ll always be a believer!

   Asadar, dragostea poate sa apara de peste tot, in orice, semne sunt pretutindeni si nimic nu este intamplator.Ai grija doar sa nu le pierzi ignorandu-le...

   La multi ani tuturor celor care iubesc, indiferent pe cine sau ce...

   Va pup cu drag!

   Pe curand...

9 comments:

  1. ce poze frumoase!imi pare rau ca nu aveti timp pentru voi astazi:(...
    eu am fost ingaduitoare cu iubitul meu si astazi l-am lasat sa se intoarca la cealalta mare dragoste a lui....baschetul :) 2 ore cu prietenii lui,apoi e numai al meu! :p

    ReplyDelete
  2. ah,si o rugaminte: poti sa imi trimiti un mail in care sa atasezi poze cu machiajul acela super smecher care mi a placut?tot timpul imi aduc aminte de el noaptea,inainte sa adorm!

    ReplyDelete
  3. Minunata postare, mi-ai atins o coarda sensibila a sufletului cu aceste cuvinte...

    ReplyDelete
  4. Cupcake,

    Merci!

    Ce frumos suna:"numai al meu"... Vreau si eu sa fie asa,eh poate maine sau duminica.

    :)) Iti trimit,cum sa nu!

    Te pup!

    ReplyDelete
  5. Simona,

    Nu pot decat sa ma bucur pentru ca m-am gandit de mult timp la postarea aceasta,am adunat pozele si ma tot intebam daca sa le postez,poate sa nu para cuiva aiurea...

    Te pup si sper ca ai o zi frumoasa!

    ReplyDelete
  6. Chiar e draguta intamplarea cu poza de sub foisor!:X

    ReplyDelete
  7. Anda,

    Da,chiar ne-am mirat cateva minute,nu ne venea sa credem.

    Te pup!

    ReplyDelete
  8. sunteti predestinaaaati!! I knew it!!! si mama v-a spus asta, remember? :)) pupici Babiela! :*:*

    ReplyDelete
  9. Daniela,

    Nu mai tin minte cand a spus,poate daca mi-as aminti contextul...Sunt baba,uit din ce in ce mai des! :((((

    Sa dea Dumnezeu sa fie asa,macar as sta mai linistita ca l-am gasit pe the one :p

    Te pup!

    ReplyDelete