Wednesday 14 September 2011

Why Not?! Why yes? Part 3

   Va spuneam ca s-a implinit o luna de cand m-am vopsit ultima oara iar culoarea mea roscat aprins s-a decolorat cam prea mult si cum radacinile incepusera sa se arate, am considerat ca este timpul sa iau vopsea. Bineinteles ca DIN NOU trebuie sa ma fac pe tot parul ca sa ajung la nuanta de roscat caci altfel o sa am parul in doua nuante. Am zis sa achizitionez de la salon aceeasi vopsea cu care am fost facuta luna trecuta si pentru ca aveam de gand sa imi revopsesc tot parul, un tub nu era suficient, asa ca am zis ca de data aceasta sa fac efortul de a lua doua si apoi sa ma intretin cu unul, asa cum intentionam inca de cand am pornit aceasta "aventura". Vrand sa evit sa vad personalul de la Why Not, am dat o fuga la doua saloane unde stiam ca se foloseste vopseaua Londa dar  mi  s-a spus ca nu este spre vanzare. Hai sa mergem la Why Not, acuma daca nu am incotro... Ajung acolo, le cer nuanta, doua tuburi si cand imi zice totalul de plata, sa lesin si mai multe nu: 95 lei (950.000 lei vechi)! Say what??? Dar de ce mamica atat? Vopseaua, daca te faci la ei, este 24 lei (240.000 lei vechi) iar daca o cumperi este 35 lei (350.000 lei vechi) si inmultit cu 2, eu stiam ca face 70 lei (700.000 lei vechi) right? Am ramas fara glas si noroc ca a apucat receptionera sa intrebe : "Aveti o sticluta ca sa va pun oxidantul?" Hmmm... Dar ce, fara nu iese sau cum? Cica nu. Bun dar de ce sa imi pretinda sa imi aduc eu singura de acasa o sticluta cand profesionist ar fi fost sa aiba ele unele special pentru asta? In fine, indemnata de iubitul meu, ma hotaresc sa iau si oxidantul dar ii spun ca nu am sticluta, daca poate sa imi dea ele. Eu ma gandeam ca nu e nici o problema, pana la urma de ce ar fi? Doar e un salon si daca tot se vinde separat atunci ar trebui sa fie pregatiti cu tot ce trebuie nu? Ei bine nu chiar si o sa vedeti si ce vreau sa spun cu asta in cele ce urmeaza....





   Nuanta se numeste blond deschis cupru rosu si m-am gandit bine la ce poate sa insemne asta luand in calcul si cele intamplate cu decolorarea. Poate ca subtonul vopselei rosii este blond spre cupru si desi ea la inceput iese rosu, dupa aceea se duce spre subtonul sau si ramane asa. Poate ca pentru a obtine nuanta aceea de rosu dorita de mine, ar fi trebuit sa aleg urmatoarea nuanta, care este mai inchisa, ca dupa spalare sa ajung la nuanta aceasta de roscat aprins. Eu vazand mesa, mi-am imaginat ca vopseaua pe care o aplici, aceea ramane pe par dar se pare ca uneori nu functioneaza asa. De unde sa stiu asta?! Puteau sa ma consilieze, sa imi ceara detalii despre acea nuanta la care vreau sa ajung si sa ma sfatuiasac ce vopsea sa folosesc pentru a o obtine exact pe aceea si a ramane asa si in timp. 
   Deci, dragelor, va rog, daca va duceti sa va faceti la salon sau daca vreti sa achizitionati vopsea de acolo, intrebati daca dandu-va cu nuanta aleasa, va ramane aceeasi dupa spalare, pentru ca e posibil ca sa fiti nevoite sa va faceti cu alta nuanta pentru a avea apoi nuanta dorita. E ciudat si un pic derutant dar asta e... Nu m-ar fi deranjat daca mi s-ar fi explicat in felul acesta, as fi inteles si m-as fi facut cu orice atata timp cat imi iesea culoarea.

    Partea cea mai buna insa nu are legatura cu vopseaua...




   Ce credeti ca se afla in aceasta sticla?  Oxidant! Da, oxidantul lor mi l-au dat intr-o sticla de 0.5 l de Dorna apa plata! Niiiiice! 
   Judecand dupa intrebarea daca am eu o sticla in care sa mi-l puna, subinteleg ca aceasta practica este frecventa la acel salon, clientii trebuie sa isi aduca recipiente. Suntem cumva la alimentara si luam ceva varsat?... Asta unu la mana.
   Doi la mana, nici macar nu se pune problema ca nu au mai avut un recipient in stoc, pentru ca nu s-a scuzat, nu a incercat sa se explice si sa ma intrebe daca accept sa mi-l dea asa in sticla aceea de apa plata. Asadar acolo asa se procedeaza si este de la sine inteles ca tu care dai bani trebuie sa te conformezi. Ha! 
   Inca o chestie, la sfarsit nici nu mi-a dat bon. 
   Spuneti si voi acum, nu merita sa ii reclam la Protectia Consumatorului? 

    Nu vreau sa par fitoasa dar daca tot platesc niste servicii, merit respect si cred ca nu am vrut nimic peste ceea ce era normal.

   Pe curand...





4 comments:

  1. Doamne, mi se pare de-a dreptul incedibil...

    ReplyDelete
  2. E clar ca n-ai avut deloc o experienta placuta cu oamenii astia. S-a deschis acum un salon si langa mine, sa stiu sa nu incerc niciodata :)) De ce sa schimb ceva ce functioneaza ?:X pup!

    ReplyDelete
  3. Pare de necrezut,Simona dar aici in tara noastra orice e posibil...in sens negativ evident!

    ReplyDelete
  4. Nu pot sa spun nimic despre alte saloane de-ale lor dar acolo unde am fost eu sigur nu e cum ar fi normal sa fie.
    Te pup,Koko! :)

    ReplyDelete