Fetelor, cum stati cu gatitul? Eu sunt cam paralela si pana
acum am incercat doar cateva retete: supa cu galuste, ciorba de pui, mancare de
conopida si the usual stuff, pe care toata lumea stie sa le faca (cartofi
prajiti, oua prajite, omleta, friptura la gratar). Ce mi-ar placea sa detin
secretele si indemanarea bucatarilor profesionisti iar cand am vreo pofta sa
fiu in stare sa mi-o satisfac singura si sa nu mai astept sa faca mama sau mama
iubitului. Si mai mult mi-ar placea sa pot sa le fac altora bunatati (mancare si dulciuri, mai ales :p ) pe care si
le doresc dar preparate si garnisite exact ca la un restaurant international ;)
Se spune ca orice se invata. Mdea… Eu se pare ca sunt a slow learner.
Pentru ca tot am vorbit ieri despre vegetale, vin astazi cu
o reteta care mi-a placut si mi s-a parut atat rapid de facut, cat si gustoasa.
Nu este 100% sanatoasa pentru ca este ceva care se prajeste daaaar asa odata la
nu stiu cat timp merge.
Sper ca nu va ganditi ca eu sunt cea care a gatit :)) “Socrela” este cea care merita felicitata caci din nou ea este the one care
ne-a facut ceva bun si ne-a salvat de la foamete :))
Daca sunteti curioase sau de ce nu, curiosi (si barbatii
gatesc nu?), keep reading si spor la treaba daca va hotarati ca vreti sa try it
out.
Minunatele preparate se numesc chiftelute vegetale.
You will need the following:
- 1kg cartofi
- 4-5 morcovi
- o mana de spanac
- 1-2 legaturi de marar
- 1-2 legaturi de usturoi verde
- 1-2 legaturi de ceapa verde
Se dau pe razatoare cartofii si morcovii. Celelalte
ingrediente se toaca marunt.
Se amesteca toate intr-un bol, se adauga sare si piper.
Se fac rotogoale de dimensiuni potrivite, se dau prin faina
si se pun in tigaie.
That`s all! Nu e greu nu? Pana si eu as putea sa fac asta
fara sa o dau in bara. Cred ca o sa trec reteta asta pe lista mea de “to do” ;)
Haideti sa vedeti cum arata.
Daca va place ideea si aveti putin timp la dispozitie poate
ii dati o sansa si va incumetati sa faceti si voi. Va urez sa va iasa din prima
si sa placa tuturor celor pe care ii veti hrani :p
Pofta buna!
Cateva imagini cu preparate care iti incanta intai de toate ochiul si apoi, papilele gustative.
This one is my favourite! Arta pura!
La sfarsit nu putea sa lipseasca desertul!
Pe curand…
Suna bine reteta...atat ca nu-mi place mararul, dar in rest e ok...cred ca si mie mi-ar iesi cu putina vointa.
ReplyDeletemai,de ce te crezi paralela?tu schiar STII sa faci ceva,spre deosebire de unele cunostinte/colege/prietene ale mele care nici macar o omleta nu stiu sa faca-pun oul cu tot cu coaja/ard cartofii pai ca nu stiu cat sa ii prajeasca/nu isi ung nici macar o felie de paine de pate/nu desfac nici macar o conserva ca isi rup unghiile-asta am vazut-o live-.
ReplyDeleteEu am mare noroc,mama e o bucatareasa foaaarte buna,si ne place la amandoua sa facem mancare mai..neobisnuita.de ex cand vin la facultate(fac in alt oras) mama imi pune mancare chinezeasca,gordon bleu cu prune uscate inauntru si chestii de genu.nu sunt costisitoare deloc,sunt doar putin diferite.
Si mie imi place sa gatesc,sa fac pachetele de primavara-rosii mozzarella si cascaval,sa fac cupcakes,pancakes si tot felul de retete pe care mi se pune pata:).App,nu imi prea place mancarea traditionala si nici mararul(exceptie numai in supa de varza) :D
Hmm, yummi:X mi-ai facut poftA:))
ReplyDeleteIti marturisesc, ca eu nu stiu sa gatesc:D nu m-a pus mami pana acum, de fapt mint, am facut si eu o data o supa, cartofi prajiti, salate si piure, si la piure am lasat cartofii sa scada=))))))) a ras mami de mine cu lacrimi:) dar, acum stiu cum sa fac si ma mandresc cu asta :D:D:D hihi
Preparatele tale de aici arata tare bine! yummi:X
Te pup:X
chiar acum fac niste cupcakes cu capsuni,yum!
ReplyDeleteNici nu ma indoiesc de asta,Dia!
ReplyDeleteKisses,Karolina!
ReplyDeleteCupcake,same here!As lasa oricand sarmalele pentru niste fructe de mare!Nu sunt snoaba dar chiar imi plac mult de tot!
ReplyDeleteSi mie imi face mama gordon bleu iar tata imi facea salata cu rondele de calmar.Pana si melci am mancat ;;)
Oare de ce nu le place unora mararul? :( Este super!Il mananc si asa simplu :))
C.L.M,nu-i o rusine!Poti "fura" un pic cu fiecare ocazie cand gateste cineva apropiat tie.Totul este sa ai timp si rabdare si sa iti placa...si bineinteles sa ai si destule finante ca sa experimentezi mai multe.
ReplyDeleteCa in orice secretul este pasiunea cu care faci ceva ;) Dupa,toate vin de la sine...
Cupcakes cu capsune?Oooo!Vreau si eu!
ReplyDeletePoate scrii o reteta la tine pe blog cand ai timp.
chiar,buna idee:Dar fi ceva sa arat cum se fac:d
ReplyDelete;) Mie una chiar mi-ar placea sa vad care este metoda ta de a le face si mai ales sa vad poze cu rezultatul :)
ReplyDeletehmm, arata bine:D
ReplyDelete;;) Right?!
ReplyDeleteTe pup!