Wednesday 9 December 2015

Utilitatile bicarbonatului




   Hidrogenocarbonat de sodiu este o sare acida sub forma de pulbere alba, folosita foarte des in bucatarie. Aceasta insa are si foarte multe utilitati in ingrijirea personala. Sa le vedem si sa le explicam pe rand.



    1. Sampon uscat:

   Presara-l pe parul uscat, lasa-l sa actioneze cateva minute, apoi piaptana-te sau foloseste un uscator pentru a indeparta particulele albe.
   Tot bicarbonatul te ajuta sa redai parului aspectul sanatos dupa baia in piscinele cu foarte mult clor. Clateste-l cu apa in care ai adaugat o jumatate de lingurita cu bicarbonat si vei indeparta lesne clorul si alte reziduuri ca-ti usuca podoaba capilara.


 

   2. Scoate mirosurile neplacute:

   Dupa ce gatesti peste sau tai ceapa si usturoi, mirosul neplacut se impregneaza in piele si se indeparteaza greu. Bicarbonatul face minuni si in aceste situatii! Amesteca o parte apa si 3 parti bicarbonat, freaca mainile cu aceasta pasta, apoi clateste bine.




   3. Curata si ingrijeste unghiile:

   Inainte de a-ti face manichiura, freaca unghiile cu bicarbonat folosind o periuta de dinti veche (curata), un pic umezita. Unghiile se curata, iar pielitele se inmoaie foarte bine si se exfoliaza rapid.




   4. Netezeste pielea:

   Pune intr-un lighean 4 linguri cu bicarbonat si un litru de apa calda si lasa picioarele sa se inmoaie timp de 10 minute. Clateste si freaca bataturile cu bicarbonat, apoi sterge cu un prosop si indeparteaza pielea moarta cu o piatra ponce sau cu o pila. Tensiunea picioarelor dispare, iar pielea ramane catifelata. Daca ai vreo eczema baia cu bicarbonat te scapa de mancarime.




   5. Exfoliant facial:

   Amesteca in palma putin demachiant si un varf de lingurita de bicarbonat si obtii un exfoliant bland si eficient. Aplica-l prin miscari circulare si clateste. Tenul ramane catifelat si luminos.




   6. Usuca acneea:

   Le vii de hac cosurilor aplicand pe ele putina apa si apoi praf de bicarbonat. Ajuta la eliminarea bacteriilor si la diminuarea inflamatiei.




   7. Alunga halena:

   Mirosul neplacut al gurii se estompeaza printr-o simpla clatire a gurii cu o cana de apa in care ai dizolvat o lingurita cu bicarbonat. Odata cu distrugerea bacteriilor din cavitatea bucala, dispare si mirosul urat.




   Mai sunt o multime de alte utilitati ale acestei pulberi miraculoase insa o lasam pentru o alta postare.
   Care dintre aceste trucuri va erau cunoscute? Pe care le folositi? 


   Sa aveti o seara frumoasa!


   Pe curand...

10 comments:

  1. Interesanta postare, eu folosesc foarte des bicarbonatul, chiar si la curatenia casei. Uite ca treaba cu samponul uscat n-o stiam, dar o voi incerca curand. Multumesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexandra,

      Cu placere! Ma bucur ca te-a ajutat!
      Oamenii ar trebui sa apeleze mai des la astfel de trucuri care sunt si eficiente si ieftine.


      Te pup!

      Delete
  2. Foarte utila postarea :) unele nu le stiam
    Gya

    BLOG: gya-make-up.blogspot.ro
    FB: www.facebook.com/Gyaandmakeup
    INSTA: instagram.com/gyamakeup

    ReplyDelete
  3. Mai "bag" cate un scrub cand si cand, daca nu am unul din comert. E ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vision By Mila,

      Da,este bun,chiar isi face treaba :)

      Te pup!

      Delete
  4. Nu am mai folosit de multa vreme bicarbonatul in beauty, il amestecam cu miere pentru exfoliere si masca in acelasi timp, mai des o fac la curatenia casei, alaturi de otet si lamaie.
    Piatra ponce in forma de acadea ce faina e! :)
    pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela Pojogu,

      Otet folosim si noi (eu si mama), lamaie nu am incercat dar o sa caut pe net sa vad ce poate face prin casa.

      Da si mie mi-a placut foarte mult aceasta piatra ponce si de aceea am si ales sa pun tocmai aceasta poza caci gasisem si alte variante.

      Te pup!

      Delete
  5. utile sfaturi, la calcaie o sa incerc si eu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coco,

      Ma bucur! Sa imi spui cum ti se pare.

      Te pup!

      Delete