Thursday 19 February 2015

Nu iti mai pune mainile la ochi!

   Salut! Stiti ce ma irita si ma scoate din minti foarte, foarte rau? Cruzimea, rautatea gratuita! Comportamente care dau dovada de o rautate nemarginita vedem peste tot dar cand acestea se indreapta impotriva unor fiinte neajutorate ma revolt de o suta de ori mai mult decat in rest. De ce? Pentru ca nu mi se pare corect sa te iei de cineva sau ceva care nu se poate apara, care nu are nici macar o sansa de a riposta. Sunteti niste lasi cei care actionati asa, aveti mari probleme sentimentale, un gol cat gaurile negre din ozon si nu cred ca vreodata vor putea fi astupate de ceva. E in voi rautatea, clocoteste sangele in voi cand vedeti ceva frumos, ceva bun si vreti neaparat sa il murdariti, sa il stricati cu noroiul vostru.
   Alaltaieri am vizionat o scurta inregistrare pe Facebook in care aparea un suflet frumos dar care a trecut prin multe. M-a intristat gandul la ce a patimit dar m-a bucurat faptul ca stiu ca acum este bine. In sfarsit a incaput pe maini bune, maini calde si blande!
 



   Iti place, nenorocitule? Iti place sa stii ca cineva sufera? Iti place sa te crezi zeu? Ce ti-a facut, frate, animalul acesta? Ti-a mancat gainile din curte? Ti-a muscat copilul? Latra mult? Face mizerie? Serios? Atunci educa-l! Ai auzit de asta sau e prea mult pentru mintea ta ingusta si rece? Daca vreodata un animal este agresiv INTOTDEAUNA se va gsi o explicatie logica si fireasca pentru asta dar pentru comportamentul tau de om dotat cu ratiune si simtire, care se abate de la regulile bunului simt si ale omeniei, ce explicatie sa gasim? Esti batut in cap? Atunci educa-te tu! Sau du-te in salbaticie ca acolo iti este locul, din cate vad.
   Nici un animal nu este capabil de sadism, de cruzime, de rautate, invidie, lacomie, el actioneaza dupa instinct si desi nu este rational ca un om, de multe ori da dovada de mai multa minte si suflet.
   Tu, cel care ai facut asta, ai inima? Si iti bate sau merge asa din inertie?




   Astazi am vazut poza de mai sus si cand am citit descrierea m-am enervat! A fost raportata... 
   M-am saturat de atata ignoranta si indiferenta! Mai bine sa stim adevarul urat decat o minciuna frumoasa sau si mai rau sa traim in ignoranta. Informatie egal putere! Cand o sa bagam la cap asta? Nu ai cum sa schimbi, sa corectezi, sa iei masuri daca nu stii despre ce este vorba. Uitati-va, cautati, luati masuri, imprastiati informatiile ca sa se concretizeze dorinta de schimbare, altfel murim prosti si rai! 




   De cate ori nu am auzit aceste vorbe: 

1) "Vai dar nu pot sa ma uit, ma impresioneaza!",
2) "Oare de ce nu l-o fi luat Dumnezeu la el, saracul? Acum e un rebut, uite in ce hal arata",
3)  "Atata muriti in fundul animalelor dar nu ati ajuta un copil, un om batran"?


   Hmm...

   1) Ba uita-te si uita-te atent ca e bine cand esti informat, doar asa poti sa devii constient de realitatea inconjuratoare. Daca nu ne uitam si intoarcem privirile, problemele o sa dispara sau o sa se rezolve de la sine?

   2) Arata asa cum l-am facut noi sa arate! Daca el e un rebut, cel care l-a chinuit este o bestie! Si apoi ce naiba inseamna sa arati bine, ce inseamna om, animal frumos? Totul e relativ si depinde de cine priveste. Orice poate sa fie frumos, daca lasi inima sa priveasca.
   Iar apropos de destinul cainelui, cine esti tu sa decizi cine traieste si cine nu, cine esti tu sa inventezi criterii pe baza carora unii merita sa nu mai existe? Crezi sau nu in Dumnezeu, macar esti constient si nu poti nega ca universul exista iar daca universul il vrea printre noi atunci impaca-te cu ideea si invata naibii sa iti deschizi sufletul si poate atunci o sa vezi ca merita sa lupti pentru o viata,  indiferent cum arata ea.

    3) O sa compatimesc toate fiintele lipsite de aparare, fie ele cuvantatoare sau nu! Sa iti intre bine in cap ca noi oamenii suntem niste furnicute iar restul (natura animalele) domina planeta!Tu, doar pentru ca stai in doua picioare, posezi vocabular si gandire, nu esti stapanul universului si nu meriti totul, nu ti se cuvine nimic. Trebuie sa meriti totul si abia apoi sa vorbesti si sa imparti cu pareri si judecati in stanga si in dreapta! Nu doar oamenii au drepturi ci si animalele, pricepi? Daca nu, atunci o sa te invete viata, stai linistit!


   Am mai vazut luna trecuta, tot pe Facebook, un caine care era impuscat de nu stiu cate ori, pana sa moara s-a chinuit, a plans. Am izbucnit in hotote de plans cand am vazut prima oara video-ul si am simti ca mi se rupe o bucata din inima. Video-ul era postat cu mandrie, cineva se lauda cu glorioasele fapte dar a fost reportat si pare-mi-se ca a fost scos pentru ca instiga la violenta impotriva animalelor.
   Pe Instagram citesc despre alta porcarie. Doua javre au dat cu masina peste un caine, in spate si in fata, de vreo cateva ori pana cand cainele, intr-un final, a murit... Bestiile sunt la zdup acum dar au primti cam putin. 
   Eh, de curand am aflat ca in Statele Unite abuzul fata de animale este incadrat in categoria infractiunilor de clasa A si se pedepsesc cu moartea, inchisoarea pe viata sau cu amenda de minim 200. 000 dolari! BRAVO! O initiativa a FBI-ului care merita aplaudata! Pe cand si in Romanica? 


   La final as vrea sa va atentionez ca nu toate adaposturile au o activitate curata, corecta... Cautati pe Google si o sa gasiti dovezi: inregistrari, poze cu animalele inchise acolo care sunt ucise cu sange rece de catre cei care lucreaza in sistem, se fac bani grei din aceste maceluri... Sau sunt lasati sa moara, nu sunt hraniti, unii se mananca intre ei, altii se chinuie in conditii deloc igienice, singuri, infrigurati. 

   De asemenea, aveti grija unde si cui faceti donatii sau cui dati un caine, o pisicca. Nu toti sunt iubitori adevarati de animale, traficul de animale este renumit... Se mai organizeaza si batai, mai ales cu rasele cu potential agresiv. 
   

   Ma bucur ca inca mai sunt printre noi destui iubitori de animale sau macar oameni buni, care le lasa in pace. Sper sa se inmulteasca numarul lor si sa dispara odata criminalii!


   Pe curand...

  

4 comments:

  1. Iti inteleg revolta si iti simt durerea, eu nu pot privi, brusc simt o rana in stomac, nu de greata, nu de altceva, ma doare.
    Ar fi excellent ca toate faptele rele sa fie si mai drastic pedepsite si mai ales sa fie puse in aplicare, dar nu imi pierd speranta ca intr-o zi va fi pe masura.
    te pup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela Pojogu,

      Si eu sper la fel dar cred ca pentru asta va trebui sa fie o schimbare drastica,probabil sa dispara toata omenirea si sa faca Dumnezeu alti oameni caci altfel nu vad scapare pentru cei care deja traiesc pe aceasta planeta.

      Si eu te pup!

      Delete
  2. Este greu sa privesti aceste poze.....nu cred ca lucrurile se vor schimba in Romania din pacate....este foarte greu sa educi lumea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramona,

      Corect! Mai ales ca unii pur si simplu sunt rai!...

      Delete