Friday 26 July 2013

Art exhibition

   Buna dimineata! Incercand sa planific postarile viitoare mi-am amintit ca nu v-am aratat pozele de la expozitia despre care v-am spus AICI. Am o gramada de poze pentru voi si astfel sper sa ma pot recompensa pentru ca postez mai rar :)

    Nu am multe obiecte de arta, cel putin nu atatea de valoare sau la care sa tin insa asta nu ma impiedica sa apreciez efortul si valoarea creatiilor care exista peste tot in aceasta lume. Evenimentele culturale ma atrag si cand am ocazia sa asist la vreunul accept imediat ce mi se propune si ma entuziasmez nu numai datorita lucrurilor care vor fi prezentate acolo, ci intregii experiente. Creativitatea ma uimeste si imi intareste credinta ca inca mai exista calitate, originalitatea imi largeste spectrul de gandire, muzica, jocul de lumini, eleganta sau aerul boem al incaperilor, oamenii civilizati si deschisi la minte, toate acestea intregesc placerea pe care o gasesc la un astfel de eveniment.

   Tinuta o avusesem in minte de ceva timp, fusese pregatita pentru un alt eveniment care insa a fost anulat si deci nu mi-am facut griji in aceasta privinta: rochie nude din dantela, panglica neagra de satin prinsa ca o curea si balerini alesi nu numai in scop estetic de a se asorta cu aceasta dar si practic pentru ca vroiam sa ma misc in voie. Ca accesorii am prins in piept doua brose, dintre care una foarte veche la care tin mai mult decat isi poate inchipui cineva. Fac o mica paranteza pentru a ma minuna de ce poate inseamna o amintire, niste clipe din copilarie, o stare de bine creata atunci si purtata cu mine in toti acesti ani, o figura blanda, scene de poveste, franturi care se reactiveaza in subconstientul meu ori de cate ori revad un obiect cu semnificatie personala.
   In urechi am avut o pereche de cercei daruiti de Silviu de Sfintii Mihail si Gavriil, pe care nu i-am mai purtat deloc de atunci, considerand ca merita sa fie scosi in lume la o ocazie speciala. Au cristale Svarowschi micute si sunt dragalasi si finuti.
   La maini o bratara cu perle (fake of course :p) si un inel cu camee.

   Am participat la expozitie alaturi de mama iar ghidul nostru a fost fratele artistului, ambii fiind verii tatalui meu ;)

  



















   Nae Saftoiu - creatorul minunatiilor pe care le veti vedea in continuare.






































































































  



   Tinand cont ca expozitia fost gazduita de cei de la fundatia Lowendal, ici colo sunt portrete si creatii despre si ale acestuia, pe care am vrut sa vi le arat fiindca mi s-au parut foarte frumoase. Pozele alb negru sunt grozave, tinutele de atunci, expresiile personajelor din poze, micile istorioare care se ascund in spatele lor... Era o lume mai senina... Pacat ca a trecut dar macar ne-au ramas cateva urme care ne mai tin in stare de visare pana la urmatoare alarma a realitatii actuale...


   Am petrecut o dupa amiaza linistita, in compania unor oameni speciali, intr-un univers special. Ce poate fi mai minunat?!
  

      Cateva poze cu accesoriile:




























   Rochie - PNK Casual
   Cercei - Svarowschi
   Brose - No name
   Bratara - No name
   Inel - No name (vintage)
   Balerini piele intoarsa - No name

   Daca nu v-ati plictisit dupa asa o postare lunga va multumesc pentru vizualizare si va urez sa aveti o zi cat se poate de cool (la propriu), given the high temperatures cu care ne luptam zilele acestea!

   Pe curand...

10 comments:

  1. imi plac acele papusele , sunt superbe !

    ReplyDelete
  2. Ce frumosi sunt cerceii. Imi place poza cu tine la pian :)Te pup!

    ReplyDelete
  3. Ela, acum prezentandu-te intr-un asa cadru imi dau seama ca fizic cel putin ai o alura de artista: pictorita/pianist etcc. Mi-au placut mult pozele cu pianul si cea unde stai pe fotoliul rosu. Asta in ceea ce te priveste pe tine. Operele sunt foarte faine, pozele alb-negru cu copii, ferestrele si multe alte detalii mi-au incantat vazul.
    Iti multumesc!
    xoxo

    ReplyDelete
  4. Coco,

    I-au placut si mamei.

    Te pup!

    ReplyDelete
  5. Ramona,

    Sunt veseli :)

    Merci!

    Te pup!

    ReplyDelete
  6. Mihaela Pojogu,

    Iti multumesc pentru frumosul compliment!

    Ma bucur ca ti-au placut creatiile,daca as fi putut as fi luat cateva de acolo.

    Te pup!

    ReplyDelete
  7. Michaela,

    Si mie imi plac foarte mult.
    Desi pozele in culori sunt frumoase tocmai datorita culorilor,pozele alb negru mi se par romantice,usor triste dar deosebite.

    Te pup!

    ReplyDelete