Friday 17 May 2013

Broccoli souffle

   Buna seara! Dragii mei dragi, v-am fagaduit ca daca voi fi multumita de rezultatul incercarilor mele din bucatarie voi reveni cu reteta. Eh, daca va scriu despre asta inseamna ca totul a iesit asa cum speram, ba chiar Silviu mi-a mai cerut inca o portie din mancarica si s-a cam strambat cand a vazut ca a mai ramas decat putin in cratita si ca acel putin era pastrat pentru mama si bunica :p Dar o sa mai prepar si alta data fiindca este tare gustos si usor de facut. If I can do it anyone can do it!

   Ingrediente:


   Eu am folosit o punga de 400 gr de broccoli congelat, pe care l-am decongelat la cuptorul cu microunde din lipsa de timp. Aceasta cantitate este perfecta pentru o cratita nici prea mica, nici prea mare. Daca veti gati pentru mai mult de 4 persoane, cantitatea nu va va ajunge.

 
    Ouale le veti separa in galbenusuri si albusuri.


   Reteta pe care am gasit-o eu chiar pe spatele pungii de broccoli recomanda folosirea cascavalului dar fiindca nu am avut atunci, am inlocuit cu branza sarata. Am ras un pic mai mult de o ceasca.


   Faina puteti pune la ochi, cam 2-3 linguri, nu este nevoie sa fiti exacti.


   La fel si cu smantana. Va recomand totusi sa folositi o smantana cremoasa iar daca vreti puteti sa inlocuiti cu iaurt gras.


   Mod de preparare:

   Broccoli se pune in apa cu un varf de sare si se lasa la fiert timp de 2 minute.


   Se scurge apa bine de tot si se lasa la racit. 


   Apoi cu ajutorul unei furculite sau al unui cutit se taie in bucatele.



   Se adauga galbenusurile, smantana, branza si faina si se amesteca bine.


   Se bat albusurile spuma. Eu le-am batut cu telul dar va recomand sa folositi mixerul fiindca face o treaba mult mai buna fara sa va doara mana de la atata batut.



   Cam asa ar trebui sa arate.

   Se incorporeaza treptat albusurile in amestecul facut mai devreme.


   In timpul pregatirii ingredientelor, cuptorul s-a incalzit cam 15 minute si abia apoi am introdus cratita. Timpul de coacere recomandat este de 35 minute dar puteti sa depasiti cu vreo 10 minute. Totul este ca focul sa fie mediu, la 180 grade ca sa nu se arda.


   Un truc bun pentru a stii daca mancarea este gata, daca este facuta bine de tot nu numai la suprafata ci si la mijloc, este sa infigeti o scobitoare iar daca aceasta iese curata atunci preparatul este gatit.




   Acest fel de mancare este numai bun pentru cei care nu au timp prea mult la dispozitie si vor sa nu stea prea mult sa pregateasca ceva dar si care vor sa mai faca si alte treburi in acelasi timp. Este sanatos, nu costa mult si este si foarte gustos.

   Sper sa incercati si voi. Pofta buna!

  Va pup!

  Pe curand...

12 comments:

  1. Am facut felul asta de mancare si da te sustin ca e grozav de gustos. Uneori mai combin cu conopida sau cu conopida si morcov, etc
    Pupici!

    ReplyDelete
  2. Draga Ela, ca o absolventa de filologie ce sunt, nu m-am putut stapani sa nu te corectez, e singura expresie care ma "zgarie" cand o aud si nu vreau sa te las sa intri in categoria celor care o folosesc! Asadar, in loc de "cand a vazut ca a mai ramas decat putin in cratita", reformuleaza "cand a vazut ca NU a mai ramas decat putin in cratita".
    In alta ordine de idei, chiar e o idee buna de papa, n-am incercat pana acum, dar arata tare bine. Weekend fain!

    ReplyDelete
  3. Si mie imi plac fff mult broccoli!!! Arata chiar bine mica ta opera culinara!

    ReplyDelete
  4. yuuumy:D ce misto arata:D :)

    ReplyDelete
  5. Mihaela Pojogu,

    O sa incerc si eu.

    Te pup!

    ReplyDelete
  6. Michaela,

    Saru`mana pentru ca m-ai corectat.Uneori gresesc din graba,alteori din cauza ca ii aud pe altii vorbind aiurea si fara sa vreau preiau si eu...Aici insa a fost vorba de graba :p

    Sper sa incerci.

    Multumesc!

    Te pupacesc!

    ReplyDelete
  7. Silvia Postolatiev,

    Iti multumesc!

    Te pup!

    ReplyDelete
  8. Ramona,

    :) Spre suprinderea mea arata comestibil :)))

    Te pup!

    ReplyDelete
  9. Monica,

    Thanks!Ma bucur!

    Te pup!

    ReplyDelete
  10. Am salvat reteta...cu prima ocazie cand ies la cumparaturi, iau si brocoli si-i prepar fetitei mele :D

    ReplyDelete
  11. Alexandra,

    Ma bucur ca ti-a servit drept inspiratie!Sa imi spui ce parere a avut,te rog.

    Te pup cu drag!

    ReplyDelete