Tuesday 17 April 2012

Pastels vs neon-request

   Zilele trecute am primit un mail de la Alina, o fata care a vazut o postare de-a mea cu o vestimentatie in proportie de 99% neagra si in cateva poze mai de aproape, a remarcat machiajul colorat dar finut, dupa cum l-a caracterizat chiar ea. M-a rugat sa il recreez dar cum nu mai tin minte exact ce am folosit si nici nu prea am avut dispozitia de a face un tutorial, m-am gandit sa explic pasii, astfel incat sa stie ce are de facut pentru a-l realiza singura. Obiceiul meu de a face poze la aproape toate machiajele, m-a salvat din nou, caci altfel nu aveam material pentru postarea de azi.

   Let`s begin!

   Mai intai am aplicat anticearcan, atat pe pleoape cat si pe zona de sub ochi unde am cearcane si am fixat cu pudra.

   Apoi am aplicat un fard deschis la culoare chiar sub spranceana iar pe pleoapa mobila, in coltul interior un alb cu irizatii aurii.

   Pe 1/4 din pleoapa, spre exterior, am aplicat o nuanta de bleu-turquoise cu tente de menta, un pastel extrem de frumos, pe care nu am reusit sa il surprind in poze la adevarata valoare.

   Am extins foarte putin spre coltul exterior si imediat langa am aplicat un bleu-gri cu o tenta subtila de indigo, pe care l-am intins catre arcada. Am increcat sa imbin nuanta de sub sparmcene cu cea de pe arcada printr-o nuanta intermediara, apropiata de culoarea pielii.

   Pe pleoapele inferioare am aplicat un creion verde neon, peste care am aplicat un fard de un verde crud, un pic mai inchis decat creionul.

   La waterline am  conturat cu un creion alb-argintiu iar sus, am liniat cu un creion negru pe care l-am domolit cu un fard negru mai putin intens.

   Am uitat sa imi rimelez genele.

   Mici adaugiri: daca sunteti blonde merge sa lasati ochii neconturati cu negru sus, eu insa am parul mai inchis la culoare iar tenul este un masliniu deschis, asa ca acest machiaj mi-ar fi dat un aspect sters, spalacit, astfel ca am simtit nevoia unei accentuari a privirii.

   In obraji puteti aplica nuante de piersica sau chiar un bronzer discret iar pe buze fie un nude piersiciu, fie un gloss transparent. Daca insa apreferati un look mai indraznet, ca mine, purtati un ruj intr-o nuanta de roz sau de coral. 


   And now pictures!










   Draga Alina, sper ca ti-au fost de folos indicatiile si dupa ce il realizezi poate imi trimiti poze sa vad si varianta ta :)

   Dupa cum vedeti este un machiaj soft, de primavara, purtabil ziua dar si seara, cu mici retusuri. Este extrem de simplu de facut si pe un ten foarte deschis se vede cel mai bine.

   Va pup si va mai astept cu requesturi!

   Pe curand...

4 comments:

  1. Anda,

    Ei nu e cine stie ce,de fapt nici nu intentionam sa il postez,vroiam sa tin pozele pentru mine,in arhiva mea personala.

    Este un machiaj proaspt,as zice.Imi pare rau ca nu se vad prea bine culorile de pe pleoapele mobile:combinatia dintre acel minty blue si acel alb-auriu este superba.Nu credeam sa se potriveasca asa de bine si sa fie asa de finute!Albastrul si nuantele sale nu prea le abordez decat rar,nu cred ca ma prind dar acest bleu este atat de proaspat!


    Te pup!

    ReplyDelete
  2. imi place:D iti sta foarte bine cu verde:X:X:X Pupici:D

    ReplyDelete
  3. Monicuta,

    Multumesc!Pupici back! :)

    ReplyDelete