Wednesday 11 April 2012

Cat costa fata ta?

   Cat costa fata ta? Nu mi-am pus aceasta intrebare niciodata dar m-am gandit adesea cati bani as economisi daca nu as mai folosi cosmetice, decat strictul necesar: sapun si crema naturale. Dar cum traim intr-o lume in care accentul se pune pe aspectul exterior iar oamenii se grabesc sa caute defecte si sa le critice, iar eu nu sunt norocoasa posesoare a unui ten fara imperfectiuni, a unor ochi luminosi si a unor buze conturate frumos de la mama natura, ma simt mult mai bine daca apar machiata in fata celorlalti. Cele mai multe dintre noi prefera asta si desi ne place sa o facem, parca este cam dezavantajoasa strategia noastra de a ne creste increderea in noi. De ce? In primul rand pentru ca 90% dintre produse fac rau pielii si in al doilea rand pentru ca ne costa destul.
   Cand am vazut acest tag am strambat din nas si am refuzat sa il fac, fiind constienta ca nu detin cine stie ce cosmetice dar apoi am citit o postare (intrati aici pentru a o vizualiza) a unei bloggerite din blogroll-ul meu, unde se prezentau produse accesibile si am realizat ca tag-ul nu consta in a-ti etala cele mai bune cosmetice, ci in a trage o linie si a vedea fiecare cat investeste, pe ce pune accentul si mai ales cum. Astfel ca unii cheltuiesc sume modeste, altii nu chiar. E o modalitate foarte buna de a cunoaste preferintele fiecareia dintre noi.
   Pentru a face acest tag, m-am gandit cum as vrea sa ma machiez in acel moment si am selectat cosmeticele de care aveam nevoie pentru asta. Apoi am luat fiecare produs in parte, am scris preturile si la urma am facut totalul. La unele nu mai stiam pretul asa ca am cautat pe internet, asa ca pretul final va fi estimativ.


  • lotiune tonica Byphasse – 12 lei
  • alifie cu galbenele Melkfett – 12, 5 lei
  • fond de ten L`oreal True Match – 50 lei (pe internet preturile difera de la site la site asa ca am aproximat)
  • anticearcan Flormar – 17 lei
  • pudra Flormar – 30 lei
  • creion de ochi Ada – 1.5 lei
  • duo pentru ochi Avon Color Trend – 7.35 lei
  • trusa profesionala de fard cu 120 nuante Beauties Factory – 96 lei
  • creion de ochi Ruby Rose – 10 lei
  • mascara Rimmel Scandal eyes – 15.38 lei
  • creion de sprancene Oriflame Beauty – 16 lei
  • creion de buze Ada – 1.5 lei
  • creion de buze Ada – 1.5 lei
  • ruj Yves Rocher Couleurs Nature – 98.56 lei (Stiti cat m-am chinuit sa gasesc pretul acestui ruj? WOOOW!!! Atunci cand l-am achizitionat am platit la un pret redus dar nu imi amintesc cat era exact, asa ca a trebuit sa pun pretul acesta gasit undeva online)
  • fard de ochi Beauties Factory (folosit pe post de blush) – 6.5 lei

      TOTAL: 375.79 lei

   Mi se pare o suma incredibila pentru ca ma asteptam la altceva dar o iau logic, este si normal sa fie asa avand in vedere ca pentru acest machiaj am ales cosmetice scumpe, fara sa imi dau seama dar asta nu inseamna ca de regula fac la fel. Nu am multe produse de firma. Deci in functie de produsele folosite se schimba si totalul. Daca faceam acest total acum ceva timp, altfel ar fi fost rezultatul. Sa o luam pe rand:

  • nu foloseam lotiune tonica
  • foloseam fond de ten de la Trendy by Cosbell
  • foloseam anticearcan fie de la Avon, fie de la Ruby Rose
  • foloseam pudra de la Ruby Rose
  • foloseam farduri de ochi fie de la Ruby Rose, Avon, Oriflame sau alte drugstore (pe care le folosesc si in prezent)

   Nu stiu pretul fiecarui produs dar siiiiigur, sigur nu ar fi fost nici macar jumatate din cel de mai sus. De aceea va rog foarte mult fetelor, daca nu va permiteti sa cheltuiti enorm, sau daca nu aveti decat cateva cosmetice, nu va luati dupa eu stiu ce sfaturi de la unii si altii, nu faceti foamea, nu stati pe intuneric 22 de ore din zi, nu va ipotecati casa pentru a avea bani suficienti ca sa cumparati de la firme mari. Numai simplul fapt ca va interesati ce este mai bun pentru voi sau ca urmariti tutoriale, asta este un pas inainte catre ceea ce va doriti. Chiar, ce va doriti de fapt? Chiar aveti nevoie de acel primer? Chiar aveti nevoie de 6 fonduri de ten? Chiar aveti nevoie de farduri Mac? Sau va puteti limita la dupe-uri? Sau puteti sa va ingrijiti si sa va aranjati si cu mai putine produse? You decide… ;)

   V-am pupat si va rog ca in nici un caz sa nu credeti ca totalul cosmeticelor mele reflecta investitia mea obisnuita. Hell no! So be smart, not just pretty!

   Pe curand…




8 comments:

  1. tocmai mi-am dat seama ca eu sunt foarte ieftina, sa zic asa :))
    ce cosmeticale am, am de calitate ok si super ok (cel mai scump nu inseamna si cel mai bun!), recomandate de dermatolog (astea de obicei au un pret mai piperat), sau naturale, facute acasa (masti, lotiuni, etc).. insa am relativ putine, din cele de baza, asa ca nu am cheltuit o avere cu ele..
    eu nu am blog de beauty, ceea ce nu inseamna ca nu ma preocup de felul cum arat, ba dimpotriva, insa am vazut ca "se poarta" sa ai o colectie de 50 de oje si 'N' truse de farduri, ceea ce mi se pare aberant, dar, evident, fiecare alege sa-si investeasca finantele cum doreste, nu gestionez banii nimanui! :) eu prefer sa am cateva chestii de baza pe care le pot inlocui cand se termina (sau expira), decat sa am o tona de chestii care sa stea in asteptare sa fie folosite, timp in care se usuca, isi pierd din culoare, proprietati, etc..

    ReplyDelete
  2. :)Sunt sigura ca fata ta e nepretuita, ca a fiecaruia, de altfel. Eu zic ca fiecare foloseste ce isi permite, ce crede ca ii prieste si ce ii permite buzunarul. Tre sa fac si eu acest tag. Cred ca o sa ma speriu, desi farduri nu folosesc prea multe.

    ReplyDelete
  3. El mundo en colores,

    Trebuie sa recunosc ca si mie mi-ar placea sa am mai multe cosmetice si asta pentru ca imi plac culorile,texturile si felul in care pot schimba in bine aspectul DAR inghit in sec si merg mai departe cu zero lei in buzunar :)) Si vorba ta,e aberant sa ai prea multe daca nu ai nevoie de atatea,poate doar sa profesezi in domeniu sau macar sa ai spatiu necesar ca sa le tii pe toate si sa nu te ingropi in oje,mastid e fata si rimeluri :p

    Apropos de asta,eu destule le-am primit cadou fie de la mama,de la iubitul meu sau de la vreo prietena si aici ma refer atat la produse scumpe dar si ieftine.Ca daca era dupa bugetul meu nu prea aveam mai nimic.

    ReplyDelete
  4. Dia,

    Bineinteles si tare mi-as dori sa imi permit sa o ingrijesc pe masura dar deocamdata nu se poate.
    Iar in legatura cu fadurile,astea sunt si nu prea necesare,adica daca ai cateva de baza este foarte bine,restul sunt mai mult mofturi decat utile,fie vorba intre noi ;)

    Te pup!

    ReplyDelete
  5. Mi-ai putea spune de unde ai cumparat anticearcanul de la Ruby Rose si cat a costat?:) Merci

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonim,

      Imi cer scuze!Nu stiu cum mi-a scapat acest comentariu.Cred ca dupa atata timp nu te mai intereseaza informatia dar am zis totusi sa raspund ca sa stii ca nu te-am ignorat :) Numai bine!

      Delete
  6. Sa presupunem ca sunt intr- situatie critica.

    ReplyDelete