Thursday 20 October 2011

Request: Smokey navy make-up

   La ultima postare, printre comentarii am primit un request de la o bloggerita pe care o stiti cu totii si care imi este tare draga din motive mai mult decat evidente: este simpatica si dulce! Sora noastra, Monica sau C. L. M.. mi-a admirat machiajul pe care l-am purtat intr-o seara, saptamana trecuta si a vrut sa fac o postare cu acesta. Inainte sa incep cu pozele, va invit sa ii faceti o vizita, asta daca pana acum nu ati aflat de ea. O gasiti aici si aici




   Daca imi urmariti postarile, probabil ca deja v-ati obisnuit cu tipul imaginilor pe care le atasez. Combin cate doua poze, una cu blit si cealalta fara si desi cadrul in care ma desfasor este luminat artificial, se poate deslusi destul de bine machiajul. Motivul pentru care procedez asa? Am o camera foto deloc profesionala ceea ce inseamna ca nu am prea multe setari ca sa ma joc cu luminozitatea, ca sa redau realitatea cu o acuratete cat mai aproape de perfectiune. De aceea, in privinta machiajelor prefer sa folosesc aparatul foto al celularului care face in asa fel incat culorile sa iasa mult mai clare, mai aproape de cum sunt ele de fapt. Am incercat de atatea ori sa fac poze cu blit cu camera foto insa in majoritatea ocaziilor, blitul estompa din nuante, se pierdea din intensitate, unele culori chiar dispareau ca prin minune de pe pleoapa. Asa ca m-am resemnat si am ramas fidela to the old Nokia mobile phone. 
   Tin sa va arat si pzele fara blit desi sunt low quality numai pentru a remarca diferentele dintre machiaje cu si fara lumina puternica. 
   In cazul de fata, se poate remarca inca odata ca blitul face ca nuantele sa para mai deschise. Atat pe pleoapa mobila cat si pe cea de jos, am aplicat un creion negru cremos ca baza tocmai pentru a face culorile sa para mai inchise. Peste am adaugat cu grija fard navy mat si apoi o nuanta de navy sidefata, un pic mai deschisa. Am continuat sa aplic inca doua nuante de albastru si bleu pentru a face trecerea spre partea osoasa a ochiului, unde am luminat cu putin fard de culoarea sampaniei, combinat cu un argintiu discret.
    Pe linia umeda de jos am conturat cu negru si am extins putin pe linia genelor pentru a creea iluzia de gene mai dese. Acest truc este folosit in general in machiajul de seara, pentru privire intunecata, sexy, misterioasa.
Am intors putin genele si le-am evidentiat cu rimel.




   Inca ceva: in colturile interioare am pus fard deschis pentru a nu inchide privirea prea mult, vand in vedere ca eu deja am ochii mici. Daca aveti ochii mici, va sfatuiesc sa treceti peste pasul aplicarii creionului negru pe waterline. Eu am incalcat aceasta regula pentru ca asa am considerat atunci dar am compensat cumva cu acele colturi interioare luminoase. Daca totusi vreti sa folositi creion negru, conturati doar pe linia genelor si daca se poate doar un sfert din acea portiune. De asemenea, evitati sa dati in coltul exterior, efectul este de micsorare. Cele care au ochii mari vor face exact invers de cum am scris aici iar efectul va fi pe masura asteptarilor, ochii nu vor mai fi asa de proeminenti.



Buzele nu puteau sa fie machiate decat cu un ruj nude pentru ca de obicei vrem sa punem accentul doar pe una dintre zonele fetei  (dark eyes and nude lips, natural eye make-up and bold lips, bright cheeks and natural make-up). Bineintels ca uneori putem sa fim mai indraznete dar fara sa dam in ridicol.







   Monica, sper ca a fost utila postarea. Multumesc pentru request!

   Pe curand...

10 comments:

  1. Te prinde atat de bine smokey eyes!!!Mie nu imi sta bine deloc!pff mi-e ciuda!

    ReplyDelete
  2. Multumesc,Cupcake!Cred ca depinde si cum il porti.Pentru ca este un machiaj atat de intens trebuie sa porti parul prins sau aranjat cat mai departe de fata pentru ca altfel arati un pic cam dark and strange.Eu l-am purtat si cu parul desfacut,ba chiar si cu haine negre si a fost too much dar starea mea de spirit de atunci m-a facut sa vreau sa fiu all black :)

    Apropos,eu cred ca nu ai gasit forma potrivita de aplicare a acestui machiaj in functie de ochii tai.Sunt sigura ca ti-ar sta bine apeland la mici trucuri.

    Te pup!

    ReplyDelete
  3. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioioii!!! Sar'naaaaaa!!!!

    Ador machiajul! Esti asa seeeeexi!!!!!!

    Eu am ochii mici, vreau si eu, vreau si euuu! O sa-mi fac si euuuuuuuuuuuuu! Arata wow!!!!

    Mie imi place pozele si cu si fara blitz:D:) In cele fara blitz esti mai misterioasaaaaa, uu!!!!:D

    Multumesc mult!>:D<

    Hmmmm, iti conturezi cumva buzele?:>:>:>

    Te puuuuuuuuupic dulce:X

    PS: O sa-ti fur pozele!:D

    ReplyDelete
  4. Cu placere,copila! :)

    No,I`m not but it`s nice to know that you think so.

    Da,le conturez almost every time pentru ca sunt mici si subtiri, asa ca de femeie rea :)))))
    Blitul scoate prea mult in evidenta acel contur because in real life el este mult mai finut si mai putin sesizabil.

    Te pup si ma bucur ca iti plac pozele!

    Oh boy!Iar o sa apar la tine pe blog? Nuuuuuu!Iti strici blog-ul cu mine! :p

    ReplyDelete
  5. Eiiiiiii esti, esti foarte sexi!:> :D:D:D

    Imi place cum iti sta cu conturul acela:D:) Si nu esti reaaaaaaaaa!

    Nu stric blogul cu tine, grrrrr! Sa nu mai zici asa ceva, si normal ca o sa apari nu iar, ci din nou la mine pe blog :)) Sa nu ma supar sa te pun pe amandoua :))))) :D

    :D ti pup dulse!>:D< sper sa-mi reuseasca machiajul de data asta!>:D<

    ReplyDelete
  6. :))) :p Beeene,beeeene!Hai treca merge de la mine,nu sunt rea,sunt doar nesuferia.Asa imi spune Silviu cand ne certam :))

    Eu zic ca daca ai pensule si farduri in culori care te avantajeaza,la talentul pe care il ai la pictat,sigur o sa iasa si machiajul!Eu chiar te invidiez pentru ca parerea mea este ca cei care au deja talent artistic (desen,pictura)au un mare atuu si cu cateva trucuri pot ajunge super in materie de machiaj.

    O sambata frumoasa iti doresc,Monica!

    ReplyDelete
  7. :* Lasa ca nu esti:D >:D< Stiu eu:)) :D

    Pai trucurile le invat de la tine:D:X :*:*:*:*:*:**:*:* My sexy teacher:> :)) hi hi :D


    Multumesc la fel:D

    ReplyDelete
  8. You`re making me blush :p

    Sa ai o saptamana foarte,foarte buna,Monica!

    :)

    ReplyDelete