Sunday 9 October 2011

Bacteria...

   Vineri seara am pornit spre mama. Ajunsi acolo am mancat si apoi am mai stat nitel ca dupa masa si am vorbit. 
   Imi pusesem in minte sa pregatesc o postare pentru a doua zi dar cum mi s-a facut somn, am zis sa profit si sa dorm noaptea, sa nu mai stau ca un liliac. Aveam material, idei, tot si ma culcasem cu gandul ca ma voi trezi odihnita si ca ma voi apuca repede de treaba. In timpul somnului, am simtit ca parca mi-ar fi greata dar am ignorat si am dormit in continuare pana pe la 4.30 cand nu am mai rezistat si m-a luat o senzatie coplesitoare. Bineinteles ca a urmat ceea ce va imaginati sau cum se zice in popor "am dat la boboci" iar la scurt timp si iubitul meu a avut aceeasi neplacere. Apoi au fost dureri de stomac, alte varsaturi, probleme pe la W.C.... Lui Silviu i-a fost si mai rau, el simtind si arsuri, usturimi la stomac, amorteala in maini.
   Cam in 15 minute a venit salvarea, doamna doctor ne-a lasat medicamente si ne-a facut cate o injectie (in fesa... auch!) amandurora. Indicatiile: multe lichide, ceaiuri in special, supe, legume doar fierte, pasate, ratii mici. Ne-a prescris o reteta cu vreo 4 medicamente. Furazolidon de luat atunci si apoi doar la nevoie, adica daca vom mai avea probeme cu scaunul, you know what I mean... Pentru greata, luam Metoclopramid de obicei dar pentru ca they ran out of it, ne-a dat Emetostop, care se ia inainte de a manca. In timpul mesei, Linex, un probiotic pentru flora intestinala iar la cateva minute dupa terminarea mesei, No - Spa.
   Ieri ne-am simtit mai bine dar eu am mai avut putina greata, scaune proaste si moleseala. Aseara am adormit amandoi la televizor, fiind slabit organismul si am avut un somn linistit. Azi ne simtim mult mai bine numai ca suntem cam adormiti, probabil de la ce a fost zilele trecute, probabil ca vreun medicament da si o stare de somnolenta, ca sa nu mai spunem ca afara a plouat si e innorat si acum, deci sleepy big time!  
   Oh, almost forgot, diagnosticul a fost ENTEROCOLITA, care se face din cauza unui microb, exact cum am banuit pana sa aflu ce am avut. Vineri seara inainte sa plecam spre mama, am trecut pe la o farmecie ca sa luam doua seringi sa avem in casa (le mai administram cateluselor ceai sau diverse lichide). Pana sa ne vina randul la casa, am vazut un cosulet plin cu sapunele de diverse culori si arome. Le-am luat pe fiecare in parte si le-am mirosit. Cred ca de acolo am luat microbul care ne-a devastat stomacul. Asa ca va sfatuiesc si pe voi sa fiti atenti ce atingeti, ce inspirati si cel mai bine este sa avem cu totii servetele umede, un pic de spirt si gel dezinfectant ca sa ne mai stergem din cand in cand. Noi tinem in masina servetele umede si gel dar de regula le folosim doar daca punem mana pe vreun catelus, daca ne murdarim prin parcuri sau daca folosim WC -urile ecologice. De acum ianinte o sa facem abuz de ele caci niciodata nu se stie de unde si cum luam vreo bacterie. Nu avem cum sa ne ferim chiar de orice dar atat cat se poate, suntem datori sa incercam sa ne protejam.

   Sper ca voi ati avut un sfarsit de saptamana mai bun. Ce ati facut zilele acestea?

   Un pupic somnoros pentru toti!

   Pe curand.... 
   
   Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....



6 comments:

  1. Am auzit de mai multe persoane care au avut problema asta, sper sa nu ma prinda si pe mine bacteria,o sa ma grija. Eu de ieri lenevesc...vremea asta ma termina...sunt tot in pijama...abia mi-am facut curaj sa deschid laptopul sa mai citesc una alta:(

    ReplyDelete
  2. Da si farmacista,de la care a luat mama medicamentele,a spus ca a avut o gramada de cazuri asemanatoare.
    Ploaia imi place,senzatia de leneveala este placuta,relaxanta doar sa nu tina o vesnicie.
    Iar daca esti la servici e si mai rau.Alea 8 ore de munca trebuie sa te concentrezi,sa fi activ iar tu esti cu gandul numai la asternutul curat,la perna moale si la plapuma calduroasa de acasa :p

    Sa ai o saptamana energica,Dia!
    Te pup!

    ReplyDelete
  3. Imi pare tare rau ca ati patit asa ceva.Nu am mai auzit de astfel de cazuri..si e nasol daca tocmai din farmacie ati luat bacteria. O sa fiu mai atenta pe ce pun mana. Te pupic si sper ca va simtiti mai bine.

    ReplyDelete
  4. uuuhm, eu in afara de mers la faculta n-am facut mai nimic! ma bucur ca va simtiti mai bine!>:D< pupici

    ReplyDelete
  5. Te pup,Mihaela! :*

    Da,a fost chiar ciudat.Nici noi nu mai patisem asa ceva.Auzisem de enterocolita dar nu stiam despre ce este vorba decat ca e ceva la stomac.Ei uite ca am aflat pe propria piele :(
    Bine ca nu a fost mai grav si ca acum totul revine la normal.Am inceput sa mancam si alte chestii gen covrigei,iaurt,cereale,supa cu galuste,branza si am dat-o pe apa ca zilele astea am baut doar ceai.

    ReplyDelete
  6. Si nu-ti venea sa motai in timpul cursurilor?Sau seminariilor desi acolo e mai greu ca se prinde fiind numar mai mic de studenti :p

    Multumim!

    Te pup si eu,Monica!

    ReplyDelete