Saturday 29 October 2011

Breast Cancer

   Luna octombrie se apropie de sfarsit si nu puteam sa o las sa treaca fara sa fac o postare dedicata luptei impotriva cancerului la san. Dupa cum bine stiti, foarte multe femei se lupta cu aceasta boala care rapeste zambetul de pe fetele lor dar si ale apropiatilor. Inainte de a trece la ceea ce am pregatit pentru azi, va intreb un singur lucru: sunteti constiente ca vi s-ar putea intampla chiar voua? Indiferent ca sunteti tinere sau nu? Daca ati raspuns afirmativ dar cu gura pe jumatate, atunci probabil ca nu stiti ce spun statisticile. Varstele de diagnosticare sunt cuprinse in intervalul de 20 - 24 de ani si pana la 85 de ani si peste. De asemenea, poate considerati ca aceasta boala este mai des intalnita in, let`s say, America sau alte tari foaaaarte indepartate? Guess again! Procentajul este urmatorul:

  • Asia 33 %
  • Europa 31 %
  • America de Nord 22 %
  • America de Sud 7 %
  • Africa 4 %
  • alte tari 3 %
   Suntem responsabili sa facem ceva in sensul acesta, sa luptam pentru sanatatea noastra! Cum? Mergand la doctor din timp. Tratat in faza incipienta sunt sanse foarte mari ca sa ne vindecam. Cu cat amanam, cu atat se schimba totul in rau, atat starea fizica, dispozitia, viata sociala si nu suntem numai noi cei care suferim, ci si familiile noastre.

   Doar cateva dintre simptome ar fi: modificari ale tesutului, modificari ale culorii pielii sanilor, modificari ale sfarcurilor, scurgeri de lichide sau sange prin sfarcuri, dureri anormale, noduli.
   Chiar daca nu simtim nimic, dupa varsta de 20 de ani ar fi bine sa facem un control medical anual la sani ca sa nu ajungem in situatiile de mai jos...



   Hmm... V-ati schimbat perceptia? 

   Nu va intristati, nu va lasati socate de ceea ce ati vazut, doar actionati rational, fiti prevazatoare si faceti alegerea cea mai buna pentru voi!

   Aceasta postare nu este decat un semnal de alarma, o exprimare a grijii pe care o port tuturor femeilor, pentru ca stiu cum este sa pierzi o persoana draga. Cu toate acestea, mi-ar placea sa privim viitorul cu zambetul pe buze, sa ii admiram pe cei care au invins aceasta boala cruda si apasatoare si sa pretuim si mai mult prezentul si sanatatea pe care multi dintre noi o avem deja.

   Am vazut tutorialele a doua bloggerite care sustin aceasta campanie si care au ales sa simbolizeze atat lupta celor care sufera de cancer dar si victoria celor care s-au vindecat, printr-un tutorial de make-up. Instantaneu am fost inspirata sa fac la fel. Astfel am ajuns sa creez un look de seara, dramatic, cu eyeliner negru gros si farduri roz iar pentru a lumina coltul interior un pic de peachy. Negrul este determinarea, puterea si taria de caracter iar rozul este sensibilitatea, fragilitatea, frumusetea, cele doua extreme care se regasesc intr-o femeie. 
    Imi doresc ca prin acest machiaj sa dovedesc ca exista viata, exista senzualitate, exista distractie si veselie dupa cancer! Va incurajez sa fiti optimisti si sa nu va pierdeti niciodata speranta!








   Buzele le-am pus in valoare printr-o combinatie de doua rujuri (unul deschis si sidefat si unul mai inchis si lucios), peste care am aplicat gloss.



   Iar look-ul complet arata asa:




   In cinstea celor care au supravietuit acestui chin cumplit, in cinstea celor care azi inca sunt printre noi si parca s-au nascut din nou, ma inchin si le doresc o viata lunga si plina de reusite pe orice plan si fie ca ziua de maine sa fie mai luminoasa decat cea care s-a terminat!




   Luna viitoare vreau sa merg la un control, voi?...

   Pe curand...


6 comments:

  1. trebuie sa avem tot timpul grija de noi,cum mancam si mai ales si de cei dragi...cel mai frica imi e sa nu pateasca mama ceva de genul si incerc tot timpul sa o indrum catre obiceiuri mai sanatoase dar e mai greu cand deja ai o varsta...foarte buna postarea:*

    beautyglitzzz.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Multumesc,Alina!

    Si eu militez pentru o schimbare in viata noastra de zi cu zi,pasi mici dar siguri spre ceva mai bun.Corpul nostru este un mecanism care la un moment dat se va strica daca nu vom avea grija de el.

    Si eu incerc asta cu cei din jur dar nu ii oblig (doar pe iubitul meu il frec la cap pentru ca imi pasa si fiind tanar stiu ca am mai mari sanse sa ma fac inteleasa),mai ales ca m-am lovit de atatea ori de comentarii preconcepute si delasatoare.Uneori nici nu merita sa te chinui sa explici celor care oricum nu vor sa inteleaga.

    Te pup!

    ReplyDelete
  3. Felicitari pentru postare!
    Cred ca indiferenta sau mai bine zis ideea ca "nu mi se poate intampla chiar mie" este motivul principal pentru care femeile aleg sa nu mearga la controlul obligatoriu, mai ales dupa o anumita varsta.
    In luna aprilie(chiar la cateva zile dupa ziua mea) eu am trecut printr-o perioada groaznica, perioada in care mama mea a descoperit un chist/nodul, in cateva zile s-a operat si multumesc bunului Dumnezeu acum totul este in regula, dar stresul, asteptarea rezultatului biopsiei si tot ce am vazut in acel spital, m-au facut sa-mi dau seama ca printr-un control de rutina putem evita multe necazuri.
    Acelasi lucru este valabil si in cazul controalelor la ginecolog. Nimanui nu-i face placere sa ajunga acolo prea des, insa mai bine mergi la un control regulat (6 luni, max 1an), decat sa mergi de nebvoie.
    Felicitari inca o data! Am sa scriu si eu o scurta postare despre acest lucru.

    ReplyDelete
  4. Multumesc,dreamyworld!
    Ideea "eh,nu mi se va intampla si mie" o avem multi dintre noi si nu numai cand vine vorba de boli, este prezenta in diverse situatii de viata:accidente,violuri,dependenta de droguri s.a.m.d. De aceea suntem luati pe nepregatite cand chiar ni se intampla ceva,ba chiar uneori este mult prea tarziu,din pacate.

    Ma bucur din suflet ca mama ta a avut acest noroc si sper sincer ca si pe viitor sa ii fie bine,sa nu mai aiba probleme de sanatate!Bine ca ati trecut doar prin stres si ca nu s-a transformat intr-o tragedie...
    Ii urez ca intotdeauna sa fie prevazatoare si constienta de riscuri si sa aiba mare grija de ea!Muta sanatate atat pentru ea cat si pentru tine si restul familiei!

    ReplyDelete
  5. M-ai speriat cu acele poze, insa cu machiajul de dupa parca mi-am mai revenit:)

    >:D< O seara faina sa ai si calduroasa:X

    ReplyDelete
  6. Multumesc!Intr-adevar primele poze si urmatoarele sunt la extreme:socante si linistitoare!

    Te pup,Monicut!

    ReplyDelete