Wednesday 2 October 2013

Birthday...

   Salut! Cica e ziua mea de nastere astazi... Bine chiar este, acum 28 de ani mi-am scos capul afara in lumea rece si rea :p Ironia din exprimarea mea vine dintr-un cumul de frustrari, nervi, lacrimi si dezamagiri provocate de altii (si uneori chiar de mine insami), acest pachetel atarna greu pe umerii mei si deja incep sa ma satur. 
   
   Singura persoana (nu ii voi da numele ca sa evit eventuale neplaceri) care mi-a daruit flori a fost tratata cu suficienta indiferenta cat sa imi iau revansa pentru anumite chestii din trecut si chiar prezent, culmea. Deci cum s-ar spune, tot mai de reglat conturile mult timp de acum incolo, ceea ce nu ma deranjeaza deloc, ba mai mult, abia astept sa o fac sa isi inghita cuvintelele pline de un amestec ciudat de nepasare si ranchiuna! Dumnezeu e drept si va pune totul la punct cum numai El stie mai bine!
   In primavara mi-am impus dorinta ca de ziua mea ( si cred ca voi prelungi asta si pe mai departe) sa nu mi se ofere nici un cadou. Cui i-am spus asta? Iubitului meu. De ce? Pentru ca mi-au ajuns reprosurile, atitudinile nedrepte, falsitatile. De altfel, satula sunt din acest punct de vedere in privinta oriciu. Frate, daca imi dai sau imi spui ceva doar asa de dragul lelii, mai bine nu o mai face si e mai cinstit si simplu asa. Silviu mi-a fost de mare ajutor pana acum, vorba aia, de vreo 3 ani locuiesc la el, a fost alaturi de mine si la bine si la rau insa au fost foarte multe momente cand m-a calcat pe codita. De regula, imi iau frumusel codita, o scutur de praful pantofului celui care a calcat-o, eventual o si spal daca e nevoie, o ridic la loc si merg mai departe. Dar de cate ori sa ma mai las calcata nu? Uneori este cazul sa spui stop si eu asta am facut.
   Separat de asta, suntem in relatii bune, nu suntem certati dar sunt anumite limite care trebuie respectate. Mergem inainte si vedem ce ne rezerva viata.

   Nu stiu cum si cand dar sesizez o schimbare inauntrul meu, nu imi mai pasa de anumite chestii. In luna august cineva a considerat ca se cade sa ma umileasca, sa imi strice dispozitia si nu numai. Am rabufnit in acea zi cand am avut acel incident, am plans pentru ca se adunasera multe si acea intamplare, desi nu foarte importanta, a fost ca picatura aceea care face paharul sa dea pe dinafara. Poate ca asa am invatat sa fiu mai tare. 
   Luna trecuta am reusit sa evit certuri, am refuzat in stilul caracteristic al balantelor, am fost rece si ferma in anumite momente de tensiune si am avut numai de castigat. Clar trebuie sa continui astfel pentru a nu mai suferi ca alte dati.
   Cand anumite persoane ma tratau cu indiferenta, ma durea, ma intristam si chiar ma revoltam. Acum aproape ca nu imi mai pasa. Spun aproape pentru ca, de ce sa nu recunosc, inca nu m-am vindecat complet de prea multa sensibilitate cand vine vorba de persoane "bune". 

   Astazi este o zi cu mai putine frustrari si cu mai multa incredere in mine. Astazi ii dau naibii pe cei care nu conteaza si ma concentrez pe viata mea, dorintele si gandurile mele, in care sunt inclusi doar cativa apropiati. 
   Poate ca ma va intreba cineva, bun dar de maine ce vei face? Habar n-am si nici nu imi fac vreun plan. Stiu doar ca voi fi altfel decat eram inainte. Sensibilitatea mea a suferit mici ajustari dar inca este acolo, pentru cine si ce merita si cam atat. Sunt aceeasi Ela indulgenta, calma, calda (cel putin la interior), rabdatoare, iubitoare de orice dar sunt mai puternica. Cu fiecare tampenie facuta de cineva, cu fiecare rau care imi este facut, cu fiecare vorba urata, cu fiecare privire intunecata, devin mai puternica. Voi mai suferi dar vreau sa incerc sa fac in asa fel incat acele clipe sa fie scurte si rare. Sau macar sa sufar pentru un OM, nu bestii cu chip uman...

   Apropos de oameni, doar mama mi-a daruit cate ceva 
(inca de luna trecuta ca asa e ea si nu prea poate sa tina mult timp un cadou :p), atat cat a putut, tinand cont de finantele sale si stiu ca au fost oferite cu drag, de aceea le-am si acceptat cu la fel de mult drag. O sa va arat intr-o postare viitoare.

   Ca o conluzie, azi e o zi obisnuita, nu voi sarbatori nimic desi nici nu stiti cat imi doresc asta (dar cand se va intampla vreau sa fie totul ca la carte: flori, bucurii, rasete, muzica tare, dans, oameni buni in jurul meu s.a.m.d.), o voi petrece singura (de fapt cu baietii mei: Taz, Paco si Ricky). Sau poate o sa ies sa ma plimb... tot singura, evident, cum altfel...

  
   In incheiere la aceasta postare optimista :)) vreau sa va las cu o vorba de-a lui Mark Twain "The more I learn about people, the more I like my dog." (Cu cat invat mai multe despre oameni, cu atat imi place cainele meu mai mult)...


   Happy fucking birthday to me! Cheers!

   V-am pupat!

   Pe curand...


14 comments:

  1. La multi ani, vezi tu intro lume atat de rea si atat de dura nu ai cum sa fii altfel.pop capu sus doar asa poti merge inainte.

    ReplyDelete
  2. Draga mea, am citit postarea ta si sunt fara cuvinte. Am inteles totusi ca accepti cadourile oferite din suflte asa ca iti urez un sincer La multi ani!

    ReplyDelete
  3. Claudia_mami,

    Vorbeam astazi cu mama si imi spunea ca si pe ea au schimbat-o oamenii si anumite aspecte ale vietii.I-am zis ca am impresia ca o sa o ajung din urma...Pacat nu?

    Multumesc pentru ca m-ai inteles.

    Te pup!

    ReplyDelete
  4. Dia,

    Dupa cum am spus si in postare sunt bine.Trista dar bine.

    Intr-adevar primesc doar ce este sincer,asa ca iti multumesc pentru urare.

    Te pup!

    ReplyDelete
  5. La multi ani Ela! Iti urez multa sanatate in primul rand, multa fericire si sper sa treci cat de curand peste aceasta perioada mai putin fericita...iti pot spune ca si eu am avut perioade acum cativa ani cand ma simteam nefericita si nu aveam chef sa imi sarbatoresc in nici un fel ziua de nastere :( din fericire acum sunt ok! <te pup si te rog sa verifici mail-ul ti-am scris acum cateva zile.

    ReplyDelete
  6. Draga Ela, LA MULTI ANI si numai urari & ganduri bune! Lasa gandurile rele si tristetile deoparte ca altfel trece viata pe langa tine fara sa o traiesti la maxim.. oamenii sunt din ce in ce mai rai si lumea s-a schimbat, dar exista si destule exceptii, asa ca ia-le pe alea in considerare si nu mai pune la suflet orice. Ai 28 de ani acum, esti sanatoasa (din cate stiu), nu ai copii sa ai extra-griji, cum ar spune englezu' get a grip on yourself si traieste-ti viata din plin! E normal, evident, sa te afecteze intr-o oarecare masura lipsurile, oamenii din jurul tau si actiunile lor, in fond, asta e societatea, viata, asa functioneaza omul, dar cred ca depinde numai de noi cum alegem sa raspundem provocarilor, fie ne lasam influentati si atinsi de rautatea unora din jur, fie luam de buna zicala "orice sut in fund e un pas inainte"! Asa ca, capul sus si vreau sa aud numai de bine pe viitor! Happy fucking birthday to you!

    ReplyDelete
  7. draga mea, mi-ar place sa povestesc mai multe cu tine, si asta pentru ca simt ca avem multe in comun
    Daca ai placere sa vb cu cineva, te rog sa-mi scrii pe email
    O seara frumoasa

    ReplyDelete
  8. Cu intarzierile de rigoare: La multi ani!!!! :) si da, most people i know suck, but fuck them! sa ne concentram doar asupra alora care merita, putini, dar sunt acolo :) Daniela

    ReplyDelete
  9. Draga mea, La multi ani (cu intarziere, ce-i drept, insa sper a gasesti un dram de iertare in inimioara ta pentru mine). Am citit cu drag postarea ta si m-am intristat...Acum doi ani am lasat o viata pe care o stiam de trei ani (si aici ma refer la o relatie) si m-am aruncat cu capul inainte intr-o viata despre care nu stiam nimic. Nu am plans si nu m-am plans...nu am ascultat de nimeni si de nimic. Eram foarte dezamagita de omul de langa mine iar el nastea in mine, cu fiecare zi, frustrari...mai grele, mai mari si mai de nestavilit. Nu vreau sa te mai plictisesc cu un cmentariu infinit...vreau doar sa iti spun ca oamenii ne pot influenta negativ foarte usor...ce conteaza cel mai mult este sa nu te lasi...sa iti spui mereu ca este important ceea ce crezi si in ce crezi tu. Nu contezi decat TU si ceea ce vrei tu...
    Te pupic si sa auzim de bine :*

    ReplyDelete
  10. Ramona,

    Tocmai ca eu vroiam sa serbez dar ca la carte,cu de toate,fara compromisuri.

    Multumesc pentru urari!

    Te pup!

    ReplyDelete
  11. Michaela,

    Thanks :)

    Ce spui tu acolo este foarte adevarat,sfaturi bune dar uneori greu de pus in practica.
    Ca sa fac exact asa cum ar fi mai bine pentru mine,sa ma bucur de viata ar insemna sa ignor situatia altora si nu pot,asa ca incerc sa gasesc o cale de mijloc.

    Te pup!

    ReplyDelete
  12. Mihaela,

    Multumesc pentru propunere!Am sa iti scriu.

    Te pup!

    ReplyDelete
  13. Daniela,

    Ce gandire sanatoasa!Love it!

    Multumesc mult pentru incurajare!

    Te pup!

    ReplyDelete
  14. Sakura Wisdom,

    Cand o sa reusesc sa imi vad de viata si binele meu,zau ca o sa dau o petrecere.MARE! :))

    Daca ai stii cat ma zbat sa nu cad in capcana depresiei si sa ma transform intr-un om nesuferit...Ma cert si ma oblig sa am rabdare,sa rezist si sa fiu optimista.

    Multumesc din suflet pentru tot ce mi-ai scris!Esti o persoana buna.

    Te pup!

    ReplyDelete