Friday, 1 April 2011

Bzzzzz!



   I don`t know about you dar mie imi plac mult produsele apicole, in special cele folosite in scop alimentar, in primul rand pentru ca sunt sanatoase si in al doilea rand because they taste so damn good!
   Sunt multe produse disponibile in comert dar eu o sa va prezint doar cateva.


Pastura, numita si "painea albinelor", este polen fermentat de catre albine, in conditiile naturale ale stupului. Polenul este adus in stup si este introdus in celula fagurelui impreuna cu mierea si enzimele proprii ale albinelor. In final, celula este sigilata cu ceara. Aici, sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii si umiditatii ridicate din stup, polenul trece printr-o serie de transformari biochimice si modificari structurale, transformandu-se, dupa 3 luni de fermentare naturala, in pastura.

   Principala recomandare a pasturii este in cazul persoanelor care sufera de afectiuni din zona tubului digestiv. Pastura are un gust dulce-acrisor, datorita fermentatiei specifice si este mai eficienta decat polenul in afectiunile legate de ficat si functionarea lui.
 

Polenul conţine substanţe indispensabile vieţii ca:
  •  aminoacizi(metionina. Valina, jizina, cistina, glutamina. etc.) care accelerează funcţionarea ficatului şi implicit dezintoxicarea organismului;
  • grăsimi şi mai ales acizi nesaturaţi - linol, acid linolic, acid arahidonic. - care joacă un rol important în prevenirea arterosclerozei fermenti, hormoni, vitamine, flavonoizi. necesari organismului, pentru mărirea puterii de rezistenţă.
  • polenul conţine de 20 de ori mai multa vitamina A decât morcovul, şi tot asemenea provitamina A. Un gram de polen conţine suficientă rutină pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei.
  • vitamina E reduce parţial afecţiunile provocate de bioxidul de carbon şi de bioxidul de sulf, gaze atât de periculoase pentru orăseanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adauga organismului substanţe de bază ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o modernă terapie celulară necostisitoare.
   Polenul mai conţine:
  • minerale importante, ca fierul şi magneziul
  • numeroase microelemente
  • multa lecitină şi în special acizi nucleici
   Polenul reprezintă un aliment “miracol” prin excelenţă. Asigură creşterea organismului.
   Aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant, el redă în numai câteva zile vigoarea şi bucuria persoanelor deprimate, obosite şi surmenate. Uşor laxativ, el dezintoxică organismul, iar consumul său sistematic permite să se evite îmbătrânirea prematură. Polenul provoacă, de asemenea, o creştere rapidă a cantităţii de hemoglobină din sânge.
   La convalescenţi şi bătrâni, polenul determină o creştere în greutate. Această acţiune este însoţită de un efect energizant.


Lăptişorul de matcă este singurul produs natural în care se găseşte 10 HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), fiind şi un element principal în compoziţia lui. Acest acid are un important rol antibacterian, antifungic şi antiviral, stimulând şi producerea de celule stem.
   O altă substanţă importantă ce se găseşte în lăptişorul de matcă şi care apare în formă naturală doar în acesta, este Acetilcolina. Acetilcolina are un rol crucial în procesul de transmitere a impulsurilor neuronale.
   Un fapt mai putin cunoscut e acela că lăptişorul de matcă este mai bogat în complexul de vitamine B – respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 – decât drojdia de bere.
   Lăptişorul de matcă conţine şi un număr de 17 aminoacizii – substanţe indispensabile în sinteza proteinelor. Din numărul total de aminoacizi, 8 au fost identificaţi ca fiind esenţiali deoarece nu pot fi sintetizaţi de organismul uman şi trebuie asimilaţi zilnic din alimentaţie. În lăptişorul de matcă se găsesc 7 aminoacizi esenţiali: lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina şi treonina.
   Pe lângă acestea, lăptişorul de matcă conţine şi un număr ridicat de săruri minerale: Potasiu, Calciu, Fier, Siliciu, Magneziu, Fosfor, dintre care Potasiul se găseşte în concentraţia cea mai mare , glucide şi enzime.

   Lăptişorul de matcă funcţionează ca supliment natural nutritiv, stimulent biologic cu acţiune energizantă, reface celula nervoasă, reduce colesterolul şi joacă un rol deosebit în metabolismul celular.
   Oferă rezistenţă la efort, ajută la refacerea organismului după intervenţii chirurgicale şi tratamente agresive, menopauză, oboseală cronică, surmenaj, astenie, lipsa poftei de mâncare, randament psihic şi intelectual scăzut, anemii, anorexii.
   S-au observat ameliorări în unele cazuri chiar tratarea completă a unor boli grave precum: scleroza multiplă, cancerul, Parkinson, diverse afecţiuni hepatice, Alzheimer.

   Dar sa nu uitam de miere! “Sugar, oh honey, honey…” asa spunea un cantecel :p

Mierea are o compozitie complexa ce include peste 400 de substante organice:
  • minerale precum potasiul, fierul, fosforul, cuprul, manganul, calciul si magneziul
  • vitaminele A, B, C, D si K
  • enzime
  • acizi organici
  • zaharuri
   Mierea este un antibacterian, antiviral si antifungic de exceptie.

   Ce spuneti de asta? Nu-i asa ca suntem norocosi ca avem la indemana asemenea averi?!

   Voi ce produse apicole preferati? Ce cosmetice si ce suplimente alimentare?

   Eu am 2 borcane, un supliment alimentar si un supliment nutrivit, produse de firma Jajin, cumparate de catre mama de la un plafar din apropiere.


   Primul (suplimentul alimentar), pe care l-am si inceput, din care mai am aproape jumatate, este un revitalizant.
   Contine amestec de miere de albine min. 65%, polen, catina.

   Este indicat ca adjuvant in anemii, avitaminoze, stres, stari depresive, sustinerea activitatii inimii, boli ale ficatului, scaderea in greutate prin reglarea metabolismului, combaterea efectelor tabagismului si alcoolismului.


   Al doilea(suplimentul nutritiv), este nedesfacut pentru ca vreau sa le consum pe rand.
   Este un tonic vitaminizant al carui continut este compus din miere de albine min. 65%, polen si macese.

   Indicat pentru anemii, avitaminoze, stari gripale. Adjuvant in boli ale ficatului, boli ale cailor urinare si de rinichi, intareste sistemul imunitar, creste apetitul la persoanele cu probleme de nutritie, convalescenta.


   Ambele suplimente se iau in doze de cate 3 lingurite inainte de mese si sunt contraindicate diabeticilor si persoanelor care au intoleranta la una din componente.

   Vi s-a facut pofta? Atunci va invit la o gustarica: biscuiti cu miere si un ceai relaxant de tei.


   Pe curand…

4 comments:

  1. Ca sa fiu sincera am gustat doar mierea pana acum, nici nu stiam ca sunt atatea produse apicole:D

    ReplyDelete
  2. i love the honey!



    xoxo from rome
    K.
    http://kcomekarolina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. C.L.M,sunt destule si din toate am gustat cate putin,in afara de pastura pe care sunt curioasa sa o incerc.
    Poti sa gasesti informatii si aici http://ela-s-thoughts.blogspot.com/2011/03/o-plimbare.html

    Acum ca ti-ai facut o idee,fuguta la plafar si sa ai pofta! :)

    ReplyDelete
  4. KcomeKarolina,you and me both! :)
    Your blog is very nice!You have a new follower ;)

    Thanks for your comment!
    Kisses!

    ReplyDelete