Saturday 6 June 2015

Jurnal de vacanta (mai 2015) I - Busteni si Predeal

   Neata! Azi incep o serie de trei postari in care va voi arata pe unde am colindat in scurta evadare la munte. Am fost acolo special pentru a participa la un targ cu produsele mele dar am gasit timp si pentru explorat.   
   Vineri dimineata am pornit la drum, stiam ca mai intai vom face o mica oprire in Busteni, ca sa vizitam Manastirea Caraiman. Silviu nu o vazuse decat iarna si i-am promis ca in anotimpul cald este si mai frumos acolo. Adusesera papagali, nimfe si perusi iar la intrare ne-a intampinat un maiestuos paun, care se plimba tantos pe zidul care inconjura curtea si se lasa admirat de vizitatori. O superbitate! Si era si vorbaret :) 
   Am fost surprinsa cand am vazut un topaila (iepuras) care zburda in voie pe iarba. Cred ca era cumintel si nu evada si de aceea primise permis de iesire :P
   In rest lalele, iarba multa, rate si gaste dar ceea ce nu mi-a placut este faptul ca in micul lac amenajat pentru ele pluteau bancnote iar pe fundul apei stateau monede. In primul rand, unde s-a mai vazut sa arunci ditamai bancnotele in apa, chiar si daca este pentru noroc sau mai stiu eu ce?! In al doilea rand, nu dadeau deloc bine langa finutele pasari. Le-am facut cateva poze dar nu vi le arat ca sa nu va stric dispozitia.
   Am mai pus un biletel in acel lacas facut in jurul unui copac si sper ca dorintele si gandurile mele sa se transpuna in realitate! Doamne ajuta!
    Cum nimic nu este intamplator, se pare ca am nimerit chiar in ziua cand se implinea un an de cand a murit parintele Gherontie Puiu, astfel ca am prins slujba care i s-a facut si tare m-am bucurat de acest lucru. M-am simtit onorata ca am asistat. Sa il odihneasca Dumnezeu in pace! Nu l-am cunoscut dar din cate am auzit a fost un om bun si indragit iar asta nu mi-e greu sa cred, fata sa denota multa blandete si seninatate. I-am lasat si noi cate un buchetel de flori cumparate de la un domn simaptic care le vindea intr-un cosulet facut din nuiele si i-am aprins cate o lumanare chiar la capataiul mormantului.
   Pentru ca trebuia sa luam cheia camerei unde ne cazam,  la ora 12, nu am mai stat mult si am pornit iar la drum. Din fericire, nu am intarziat si repejor ne-am luat ce aveam nevoie si ne-am dus spre locul unde urma sa se desfasoare targul. Dupa ce am terminat treaba, ni s-a cam facut foame asa ca ce loc mai bun pentru a ne-o potoli decat minunatul restaurant Turist?! Deja simteam savoarea! Dupa masa o plimbare prin oras, un bine meritat dus si sooooomn! Eram extrem de obositi asa ca acele doua ore au insemnat enorm! Cand ne-am trezit eram fresh, cu zambetul pe buze si dorinta de colindat in suflet. 











































































    Pe seara, o cina delicioasa si deloc sanatoasa dar din cand in cand mai merge nu? :) Ca sa punem metabolismul in miscare si sa isi faca treaba digestia, am mers pe jos prin Predeal, chiar daca era tarziu iar la intoarcere ne-am relaxat in balansoarul din curtea vilei. 
   Am pregatit accesoriile, am discutat ultimele detalii si ne-am rugat sa iasa totul bine. Stiti ce a urmat nu? Soooomn, care a fost putin fiindca ne-am culcat tarziu si a trebuit sa ne trezim devreme but hey, that`s life! :)


   Tinute:
   In Busteni am purtat o tinuta compusa din cardigan, blugi rupti si adidasi. 
   In Predeal, am renuntat la cardigan, am prins parul cu o clema, pentru ca se facuse foarte cald si am schimbat adidasii cu o pereche de tenisi. De asemenea, am rasucit partea de jos a blugilor, pentru un aspect mai relaxat. Imi uitasem ochelarii de soare acasa, asa ca mi-am achizitionat o pereche din centrul Predealului. Singurul alt accesoriu a fost o bratara faina, neagra, cu un mesaj "HOPE".
   Seara, am luat o bluza cu maneci lungi dar care nu se vede si pentru ca am vrut sa suprapun o geaca de blugi, am optat pentru o alta pereche de blugi negri (se pot purta mai multe articole de blugi atata timp cat ele sunt in nuante diferite). I-am rasucit si pe acestia destul de mult dar fara sa las pielea la vedere si i-am accesorizat cu o pereche de adidasi negri simpli. Cercei cu ursuleti rosii iar pe umar o geanta casual, bleumarin incapatoare.
   Lucurile sunt listate in ordinea in care apar in poze.

   Cardigan - Flying Colours
   Maieu - No name
   Blugi rupti - MD Mimi Dave Jeans
   Adidasi - Adidas
   Ochelari - POLI
   Tenisi - Yuanbo
   Geaca blugi - Menthe Pastille
   Cercei - No name
   Geanta - No name
   Blugi negri - Castro Jeans
   Adidasi negri - Bogato


   Sa aveti o zi extraordinara! Weekend frumos!

   Pe curand...

1 comment:

  1. ce poze frumoase si ce papa bun! Va pup, frumosilor!

    ReplyDelete