Wednesday 21 March 2012

Volcanic Red

   Volcanic Red este numele culorii alese pentru a ma vopsi. Aveam radacinile mult crescute, se vedea ingrozitor diferenta de nuanta dintre parul vopsit si parul meu natural so I had to do something about that! Am tot amanat din varii motive pana saptamana trecuta cand l-am ugat pe Silviu sa ma vopseasca. 
   Am cumparat din nou o vopsea pe care nu o mai folosisem in trecut, de fapt cred ca in stilul aceasta, o sa ajung sa fiu familiarizata cu tot ce este pe piata acum in materie de vopsea de par :)) Cred ca de cand m-am vopsit prima oara si pana acum, nu am folosit aceeasi vopsea de doua ori! :D How about that? Nu o fac intentionat, mi-ar placea sa gasesc acel brand care sa ma multumeasca si sa ii raman fidela dar pana acum am fost in testari si nici una nu a indeplinit toate cerintele. Aceasta, de exemplu, este Wellaton, nuanta 77/44 adica un rosu intens, just the way I like it. Bineintels ca pe parul meu nu a iesit intocmai ca pe cutie. Pe spate, arata in functie de parul tau, ce nuanta o sa iasa si avand in vedere ca eu deja sunt roscata, am sperat ca nu va iesi ceva inchis dar exact asa a iesit. Chiar nu stiu ce sa fac ca sa pot obtine acel rosu pasional pe care mi-l doresc. La salon nu ma mai duc pentru ca este a waste of money iar de cumparat vopsea de la ei, nu imi permit sa fac asta lunar, costa prea mult. As vrea sa gasesc o vopsea care sa nu coste mai mult de 20-25 lei, sa imi iasa nuanta de pe cutie si sa nu se "stearga" prea repede. Imposibil? Eu zic ca nu! Totul este sa o descopar sau macar sa aflu cum sa o intretin prin diverse metode.

   Pana atunci, o sa tot iau la rand vopselele caci altfel cum o sa aflu care este cea mai potrivita pentru mine nu?

   Dar sa ne intoarcem la vopseaua despre care va spuneam mai sus.


   Am cumparat 2 cutii, pentru ca parul meu a crescut deja destul si vreau sa fiu sigura ca este acoperit foarte bine peste tot, macar sa iasa o culoare uniforma daca nu iese nuanta dorita.



   Cutia contine un set de instructiuni, o pereche de manusi, un tub de vopsea, o sticluta de plastic cu un fluid revelator si un pliculet cu ser cu Provitamina B5.  In unele dintre cutiile cumparate anterior era o sticla de plastic, mai marisoara, un sfert din ea avea oxidant si astfel aveai loc destul pentru a turna acolo vopseaua si a face amestecul, apoi puteai sa te vopsesti direct din acel recipient. Aceasta insa a avut o sticluta mica, exact cat sa incapa oxidantul si atat. Asadar trebuie sa combini cele doua solutii, separat, intr-un bol sau borcan de sticla sau plastic. Eu intotdeauna folosesc un borcan de sticla.




   Am neglijat sa citesc toate instructiunile si nu am stat cu vopseaua pe par decat 30 de minute, desi ei recomanda ca pentru a iesi nuante intense, mai ales pentru cele de rosu, sa lasi vopseaua sa actioneze timp de 40 de minute. Mda... Data viitoare o sa incerc sa fac si asa ca sa vad daca rezultatul este mai bun.


   Mi-am clatit parul, l-am spalat cu sampon, apoi am lasat balsamul vreo 10 minute, am clatit si apoi mi-ai uscat parul. Mare mi-a fost mirarea cand am observat ca radacinile erau un pic cam portocalii :)) Nu se vedea cine stie ce decat de aproape. Acum dupa cateva zile, vad ca si-au revenit, sunt la fel ca si restul parului. Se pare ca vopseaua actioneaza pe o perioada mai lunga. 
   Per total sunt multumita, mi-a acoperit bine radacinile, singura critica ar fi ca nu a iesit nuanta la care visam dar poate ca asta s-a intamplat din cauza mea pentru ca nu am stat cu vopseaua cat trebuia. O sa revin cu impresii dupa ce ma revopsesc.

   Si acum cateva poze cu parul meu inainte si dupa vopsit dar va avertizez, radacinile mele arata oribil!






   Pozele sunt facute la lumina naturala. 


   Cateodata, depinde de lumina, mai arata si asa. Spectaculoasa nuanta nu? Eh, asa as vrea eu sa arate de fapt tot timpul, nu doar in lumina favorabila! Oh well, maybe someday... ;)

   So girls, aceasta este povestea vopsitului meu de luna aceasta. Daca aveti recomandari, sfaturi, idei, nu ezitati sa le lasati intr-un comentariu, mai jos. 

   Un pupic cu parfum de vanilie!

   Pe curand...


11 comments:

  1. Vai si eu trebuie sa ma vopsesc pe radacini si nu gasesc vopseaua la un pret acceptabil. Adica, 15 lei nu e o lume, dar inainte era 10 si acum tot mai sper sa prind ceva promotii.
    Eu de cand m-am vopsit am folosit cam acceasi vopsea, nu-mi prea place sa le schimb. Admir curajul tau in cautarea vopselei perfecte.
    Mie imi place si noua culoare, dar sper sa o gasesti pe cea perfecta:*

    ReplyDelete
  2. Dia,

    Multumesc!

    Ce bine ca ai gasit o vopsea cu care te impaci bine!Sper sa am si eu norocul acesta!

    :*

    ReplyDelete
  3. Anda,

    Merci!Cand te vedem si pe tine roscata? ;;)

    ReplyDelete
  4. cred ca sunt foarte rare cazurile in care culoarea de pe cutie va fi 100% si cea rezultata in urma vopsirii, mai ales daca parul are si "ramasite" din culoarea anterioara.

    cred ca rezultatul perfect presupune neaparat o vizita la salon, un profesionist care stie sa isi sfatuiasca clientul si sa asculte intr-adevar cerintele lui, si nu in ultimul rand o suma (cel mai probabil destul de consistenta) de scos din buzunar.

    sau ca alternativa, pt. cine se risca, experimente si experiente, combinand diverse culori pana iese cea dorita ;)

    ReplyDelete
  5. El mundo en colores,

    M-am decolorat si vopsit la salon o singura data si a fost o experienta pe care nu as vrea sa o repet!Dar dupa aceea nu am reusit sa obtin aceeasi nunata decat folosind vopsea tot de la ei care este foarte scumpa,vreo 90 lei doua tuburi!

    Experimente sunt dispusa sa fac atata timp cat nu imi iese vreun verde :))

    ReplyDelete
  6. nu stiu cum se face ca mai toata lumea are experiente nereusite la salon :))

    ReplyDelete
  7. Si eu folosesc aceeas vopsea insa nu folosesc oxidantul de la ei cumpar oxidant separat de la Kallos 9% si imi iese un rosu foarte aprins si frumos :)

    ReplyDelete
  8. Anonim,

    Merci pentru pont!

    ReplyDelete
  9. Salut....eu la fel sunt rosie...mai degraba rubin.
    Imi vopsesc singura parul acasa si ca sa nu am probleme cu radacinele mai deschise las intii vopseaua pe radacini sa actioneze vreo 15 minute dupa aia eu continuo a vopsi lungimea si mai las dupa asta 30 minute. Incercati poate vã va ajuta. Kiis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut!
      Mie imi ies radacinile prea deschise iar spre varfuri din ce in ce mai inchisa nuanta.Coafeza mea mi-a recomandat sa aplic vopseaua mai intai pe varfuri pentru ca acestea trag culoarea cel mai greu si sa urc usor iar la final sa dau si la radacini,care prind imediat.Un alt sfat a fost sa las un pic mai mult decat timpul sugerat pe cutie.Asa am procedat si a fost mai bine.Oricum tot nu iese 100% cum trebuie dar e o imbunatatire.

      Multumesc oricum pentru sfat!Orice idee este binevenita.Am sa incerc si asa,nu are ce sa fie rau.Gasesc eu pana la urma varianta potrivita, nu ma las :)

      Weekend placut!

      Delete