Monday 5 March 2012

Sampon antimatreata Anian

   Vazand cateva review-uri pe blog-ul Simonei, m-am gandit sa incerc si eu unul dintre produsele firmei Anian. Pentru ca de ceva timp ma confront cu o problema foarte des intalnita la majoritatea oamenilor, matreata, am ales de pe site-ul lor oficial, samponul profesional antimatreata cu pro vitamina B5. Cantitatea de 400 ml mi s-a parut mai mult decat suficienta pentru o gramada de spalari, un motiv in plus ca sa il cumpar. Am citit pentru ce era recomandat produsul si desi nu am fost sigura de rezultate, am avut asteptari maricele, asa ca am facut comanda. L-am folosit aproape pe tot, a mai ramas din el cam cat doua degete, asa ca mi-am putut face o parere corecta.


   Producatorii spun:

 “Formula sa noua, atent studiata, care contine Zinc Pyrithione pentru a preveni exfolierea si mancarimea si pentru a ajuta la mentinea conditiei naturale a scapului, indeparteaza matreata luptand impotriva ei inca din faza incipienta, astfel evitand nedoritele semne evidente ale particulelor albe si  de asemenea aspectul de murder, gras. Panthenolul din compozitia sa, datorita agentilor sai de ingrijire si a ph-ului echilibrat, face ca prin utilizarea frecventa a acestui sampon, parul sa ramana curat, flexibil si lucios.” ( traducere facuta dupa ceea ce era inscris pe eticheta)

   Modul de utilizare este cel obisnuit, adica samponarea, clatirea si eventual, daca este necesar, repetarea primilor doi pasi.

   Culoarea si mirosul sunt asemantoare cu cele ale samponului Head&Shoulders, am comparat si lista de ingrediente, cateva dintre ele sunt prezente in ambele produse.


   Experienta mea cu samponul a fost una deloc satisfacatoare, nici pe departe ceea ce sustin producatorii in descrierea de mai sus. Prima data cand l-am folosit, imediat dupa clatire, am observat ca parul, la doua, trei degete de la radacina, era plin de mici cojite. Desi aspectul era inestetic si deloc reconfortant, mi-am zis ca acesta trebuie sa fie tocmai efectul samponului care incearca sa indeparteze ceea ce era pe scalp. Mi-am uscat parul, l-am periat si bineinteles ca matreata inca era acolo.
   La a doua spalare, acelasi lucru (ok, doar nu era sa se produca minuni asa de repede nu?!). Cu toate acestea, am continuat tratamentul, vrand sa ii acord o sansa, plus ca se spune ca un sampon isi arata adevarata fata, abia dupa cateva spalari bune, cam 7-8. 

   In perioada de testare, am inceput sa folosesc si o masca de par si crezand ca poate aceea este responsabila pentru esecul samponulului, am incetat sa o mai folosesc dar situatia nu s-a schimbat deloc. Matreata este inca vizibila, nu simt ca mi-ar fi ingrijit scalpul, mancarimile le simt ca si inainte sa incep folosirea acestui produs, parul nu este deloc mai sanatos, luciul nu exista decat daca imi indrept parul sau daca il aranjez cumva cu peria, altfel arata ca o matura, pentru ca printre “beneficiile” utilizarii samponului, se numara si uscarea firului de par.

   Nu sunt multumita de el, nu il voi mai achizitiona pe viitor pentru ca este clar ca nu ma ajuta deloc. Poate ca nu este potrivit tipului meu de par si scalp, nu stiu ce sa va spun pentru ca nu cunosc si alte pareri insa pe mine sigur nu m-a “vindecat” de matreata.

   Voi continua sa imi spal parul cu el pana se termina dar dupa aceea voi incepe sa testez alt sampon, care sper sa isi faca treaba.

   Voi cu ce va spalati parul? Cum faceti sa scapati de antipatica matreata? Am nevoie de un sfat, accept orice recomandare, numai sa vad rezultate!
   Multumesc anticipat!

   Va pup cu drag!

   Pe curand…

8 comments:

  1. Eu abia asteptam review-ul tau pentru ca, asa cum spuneam mai demult, am perioade in care "ma invadeaza" matreata, nu am descoperit care e cauza si acum sunt intr-o perioada din aceea :(((((
    Deci, nu a fost eficient... :(

    Mie imi trece de la H&S, insa imi irita tare scalpul si imi pica parul de la el, asa ca e exclus sa il mai folosesc, iar alt sampon eficient nu am gasit din tot ce am testat eu.

    Ultima data am folosit Nizoral, exccelent, insa scuuump tare, am dat cred ca mai bine de 40 de lei pe o sticluta mica, mica tare. E drept ca una mi-a ajuns pentru tratament si efectul m-a tinut aproape un an pana la urmatoarea "invazie", insa nu as fi vrut sa mai dau atatia bani si acum...insa nu mai testez altceva ca nu are rost...

    Multumesc pentru review, imi pare rau ca nu ai obtinut rezultatele dorite...
    Te pup!

    ReplyDelete
  2. Ela esti sigura ca e matreata? Daca sunt si mancarimi poate e alcteva..psoriazis de exemplu...poate exagerez, eu am psoriazis pe scalp si pana nu am fost la dermatolog credeam si eu ca e matreata...

    ReplyDelete
  3. Simona,

    Nici eu nu imi permit sa dau bani multi pe...mai nimic dar daca acesti 40 de lei ii dai odata pe an,eu zic ca merita.S-ar putea sa incerc si eu dar mai intai sa ma mai documentez.

    Multumesc pentru sfat si imi pare rau ca si tu ai aceleasi probleme cu scalpul.

    Cred ca ar trebui sa folosim mai multe produse naturale si poate ca nu am mai avea atatea probleme.

    Te pup!

    ReplyDelete
  4. Dia,

    Nu stiu daca este neaparat psoriazis dar stiu sigur ca unul dintre simptomele matretii sunt si mancarimile.Am aflat din mai multe surse si de aceea spun asta.Totusi nu exclud nici varianta ta,este posibil sa fie altceva,nu matreata.

    Si asa trebuia sa fac o vizita dermatologului pentru a rezolva niste neplaceri(in legatura cu tenul),cu ocazia asta o sa il intreb si de chestia asta.

    Te pup si merci pentru sugestie!

    ReplyDelete
  5. Aici trebuie sa imi bag nasul, pt. ca nu sunt de acord cu "Voi continua sa imi spal parul cu el pana se termina" - De ce? Adica nu stiu cat a costat (banuiesc si sper ca nu o avere), dar daca tot mai ai foarte putin din el, de ce nu-l dai naibii, sa zic asa, daca iti face rau parului?

    ReplyDelete
  6. El mundo en colores,

    Ai dreptate dar asa fac mai mereu cu orice,imi e mila sa le arunc :)))) Stiu,am ceva la capsor! :))) Mai am hachite din astea,dintre cele mai "interesante",de il amuz pe iubitul meu every day :))

    Oricum acum deja am inceput alt sampon :)

    ReplyDelete
  7. stiu cum e, si eu sunt miloasa din fire, si la propriu, si cand vine vorba de produse de "aruncat".. dar s-a intamplat si sa primesc multe cadouri din categoria cosmetice care chiar nu mi-au facut bine, sau n-au avut nici un efect, si neavand cui sa le dau mai departe, au sfarsit la cos in final, cu toata mila ;)

    ReplyDelete
  8. El mundo en colores,

    :) Daca imi fac rau atunci nu le mai folosesc nici eu,de exemplu am avut un gel pentru ochi care era asa si asa,i-am dat cateva sanse si daca nu a roade l-am dat uitarii :)

    ReplyDelete