Tuesday 13 March 2012

Lip care

   Nu mai e mult pana cand se va incalzi afara si stiti ce inseamna asta nu? Rochii, bluze subtiri, fuste, ghete, pantofi, balerini si machiaje in mii si mii de combinatii. Acum sa va spun ceva, eu ma bucur de culori indiferent de anotimp deci pentru mine nu exista limite in acest sens, nu ma iau dupa trenduri and I love it! :)
   Pentru multi dintre noi iesirea din iarna e motiv de veselie si usurare pentru ca anotimpul rece aduce cu sine mici neplaceri: par mai gras si mai tern, ten uscat, palid, buze arse de vant si ger. In cazul meu, stau rau la capitolul hidratarii buzelor all year around asa ca m-am gandit sa va arat cum fac eu fata acestei situatii. 

  
   Asa aratau buzele mele intr-una din zilele trecute. Uscate, cu cojite si fara culoare.

   Urmatoarele sfaturi pot fi folosite atat de femei, cat si de barbatii care au grija de ei.

   1. Exfoliere. 
   Inainte de toate folosesc un exfoliant pe care il aplic pe toata suprafata buzelor si masez usor cateva secunde. Puteti sa folositi exfoliantul pe care il aveti pentru corp si/sau fata, nu e nevoie sa cumparati unul special pentru buze. 




   Tin minte ca acum cativa ani aveam un exfoliant pentru buze sub forma de baton, de la Oriflame. Era foarte bun si m-a tinut o gramada de timp.
   Daca nu aveti exfoliant, faceti-va singuri unul. Aveti nevoie de doua ingrediente: miere si zahar. Se amesteca pana se formeaza o pasta grunjoasa. O aplicati pe buze si masati. Este foarte eficienta si pe deasupra catifeleaza buzele si le hraneste.

   2. Activarea circulatiei.
   Daca vreti sa fiti siguri ca ati indepartat foarte bine pielea moarta de pe buze, nimic mai simplu si mai la indemana pentru toata lumea: apelati la o periuta de dinti (de preferinta usacata dar este ok si cea putin umezita). Uneori sar peste primul pas si doar masez buzele cu periuta. Este suficient pentru a indeparta toate cojitele si a activa circulatia. De altfel, dupa ce terminati masajul, veti observa ca buzele au capatat o culoare naturala sanatoasa si atragatoare dar si un luciu.



   3. Spalare
   Clatesc buzele cu apa calduta si apoi le sterg cu prosopul frecandu-le. Veti observa o usoara roseata peste conturul buzelor. Nu va alarmati, este normal sa se intample asa dar trece repede.


   4. Hidratare.
   Dupa ce am uscat buzele, le dau cu crema de galbenele, ori cu vitamina E. Insa daca nu va place sa folositi crema pe buze, va recomand sa va dati cu un balsam, gras sau doar hidratant, in functie de preferinte. Dati mai mult decat de obicei, sa fie din belsug ca buzele sa fie 100% protejate. Eu am folosit tot felul de balsamuri, cumparate din comert dar pana la urma am incercat sa folosesc o varianta naturala a acestora. Este facut numai din ingrediente naturale, printre care doua dintre ele ar fi unt de mango si macerat de vanilie. Este un balsam gras dar neuleios, concentrat, nu coloreaza buzele si se mentine pe piele timp indelungat. De asemenea, poate fi folosit si pe alte portiuni ale pielii. Costa  8 lei si il gasiti AICI.





   Asa arata buzele dupa acest ritual de ingrijire. Curate, sanatoase si mai ales fericite! :)
  
   Sper ca v-am fost de ajutor.
   Voi cum va ingrijiti buzele? Spuneti-mi secretele voastre.

   Pe curand...



7 comments:

  1. Adevarul e ca in afara de gloss nu prea am folosit iarna asta nimic pt. buze:) o sa incerc si eu o exfoliere:D:)

    :D sar'na pt. sfaturi:>:>: Te pup dulce cu buzele mele urate:)))))

    ReplyDelete
  2. Ah, credeam ca nu-si mai aduce nimeni aminte de stick-ul acela de la Oriflame. Era nemaipomenit de bun pentru exfoliere, nu inteleg de ce au renuntat la el...

    Eu nu am gasit pana acum niciun balsam de buze eficient, ma dau cu uleiurile pe care le am prin casa (argan, migdale), crma din belsug, dar nu prea imi place cum arata :(

    La tine chiar se vede diferenta, excelent ritual!

    ReplyDelete
  3. Monica,

    Cu placere!

    Eu am avut mereu probeme si pana sa aflu de exfoliere,imi rodeam pielea de pe buze.Stiu ciudat dar na...minte canci la vremea aia :))

    Ma pupi cu buzele minunate vrei sa spui!
    Te pup si eu cu buzele mele subtiri,mici si fara contur :)

    ReplyDelete
  4. Simona,

    Nici eu nu credeam ca o sa mai stie cineva de el dar iata ca am gasit o persoana pana acum :) Unele firma renunta la produse foarte bune dar sunt inconstienti pentru ca nu realizeaza ca ar castiga daca ar continua sa le produca.

    Cum iti pot trimite ceva prin posta?Poate vorbim pe mail.

    Te pup si multumesc!Ma bucur ca se vede diferenta inainte-dupa.

    ReplyDelete
  5. Koko,

    Thanks!Glad you think so!Tu ce folosesti pentru buze?

    ReplyDelete
  6. asta am eu in geanta acum :-)

    http://www.boots.com/en/Vaseline-Lip-Therapy-Rosy-Lips-20g_984802/

    ReplyDelete