Thursday 26 January 2012

The golden bow

   Cui nu ii plac cadourile? Acuma sincer, exista cineva pe planeta asta caruia sa nu i se schimbe brusc dispozitia cand primeste ceva? ;;) Dar atunci cand esti tu cel / cea care daruiesti si ii vezi reactia celui / celei caruia / careia tocmai i-ai facut o surpriza? In ambele cazuri sentimentul este atat de satisfacator incat ai vrea sa se repete cat mai curand posibil. Cu totii avem dorinte, tanjim dupa mici sau mari vise, multe dintre ele fac parte din categoria bucuriilor matariale: o rochie pe care o vedem intr-o vitrina, un gadged care stie sa faca mai multe decat ne-am putea imagina, o masina cu un exterior si interior impecabile, un ceas de calitate, un parfum fin,... si cate si mai cate... Pentru mine, experienta cadourilor a fost dintotdeauna ceva emotionant, am ramas in minte cu momente extraordinare, cele mai multe cadouri pe care le-am primit au fost pe gustul meu. La capitolul oferitului, ... aaaa... aici nu prea stiu ce sa va spun. Este de la sine inteles ca daca am decis sa dau cuiva ceva, acel ceva din punctul meu de vedere este ok. De obicei, ofer ceva care in primul rand sa imi placa mie pentru ca in caz contrar, il dau cu inima stransa fiindu-mi teama ca poate voi da gres. Deci incerc sa aleg cu atentie si chiar daca nu am un buget mare, chiar daca iau un singur lucru, mic, caut ca acel lucru sa nu fie de prost gust, ori sa strige "ti-am luat asta ca sa nu zic ca nu am luat nimic". Cred ca este o chestiune de bun simt, tine de educatie, de respectul pentru persoana careia ii oferi acel ceva. Pana la urma, se spune ca ar conta doar gestul dar aceasta zicala nu ar trebui luata drept cod verde la neglijenta fata de ceea ce transmiti celorlalti prin cadou.

   Ultima oara cand m-am intalnit cu prietena mea Mihaela, am facut schimb de cadouri :) Eu aveam ceva pentru ea si iubitul ei iar ea adusese ceva pentru mine, pentru ca de sarbatori nu ne vazusem si intrasem si intr-un an nou. Nu ma asteptam sa imi faca un cadou si cu atat mai putin sa fie unul atat de interesant. Ador cadourile care sunt impachetate frumos, cele originale dar si cele care imi arata ca pe langa acele obiecte, dulciuri etc, mai exista unul invizibil dar foarte important si valoros: afectiunea pentru cel caruia i-l oferi. 






   Primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost aceasta inimioara roz. Hmmm... What could it be?



   No, no! Nu e comestibila... desi pare... 



   Seamana foaaarte bine cu o prajiturica cu gust de capsune, peste care este presarat zahar. Arata atat de delicios dar este de fapt decorativa :)

   Imediat sub aceasta sclipicioasa inimioara, imi cad ochii peste o cutiuta transparenta, tot in forma de inimioara, prinsa cu o panglica decorata cu un mic trandafir lila. Inauntrul ei, ce credeti? Florile mele preferate: trandafiri!!! 




   Da, 3 trandafiri pe jumatate deschisi, care se pun in apa din cada si se dizolva.





   Exact langa cutiuta, intr-un colt, inghesuit si aproape trist pentru ca ii acord atentie tocmai la final, gasesc un saculet transparent si ce contine el veti vedea mai jos...




   Un set format din cercei si colier cu pietricele si cristale. L-am si probat ca sa vedeti cum vine.



   Cerceii nu au fluturas la spate, asa ca voi adauga de la alte accesorii pentru a nu-i pierde. I always seem to lose one of my earrings so yeah, it`s better this way :)

   Lantul colierului se poate regla de la spate pentru a-l scurta. Aceasta este lungimea maxima a sa si dupa cum vedeti pentru a se vedea tot este nevoie de o bluza sau o rochie cu un decolteu generos.

   Pentru a pastra acele pietricele, dupa ce am facut pozele, am aplicat doua straturi de lac transparent peste ele.

   A stiut Mihaela ce a stiut : decoratiunile imi plac, accesoriile imi plac, trandafirii ii iubesc, asa ca este un cadou 100% reusit si vreau sa ii multumesc inca odata pentru el si sa ii trimit multe imbratisari virtuale, for the moment ;)

   De asemenea, mi-a mai adus cate doua pliculete de ceaiuri (pentru mine si Silviu) pentru ca asa face ea, imi da si mie din ce are ea si crede ca mi-ar placea si ar merita sa am si eu :) She is a sweetheart!


   (ceai negru englezesc)


   (ceai verde cu citrice si scortisoara) 

   Mihaela mi-a specificat ca este verde dar ca nu stie in rest ce mai contine si sa caut eu traducerea. Well, there it is! 

   Ultimul si preferatul ei, pe care imediat l-am indragit. Doar l-am tinut in mana si de indata mi-a venit o aroma ametitoare, asa ca a trebuit sa il apropii, sa il simt mai bine: mmmmm! SCORTISOARA! Asta era parfumul predominant.


   V-am mai recomandat eu un ceai de la Fares pe care il beau si eu si este absolut minunat, care se numeste Ceai de iarna (acolo gasiti informatii despre el si despre alte lucruri winter related).


   Sper ca acest cadouas dulce si dragalas v-a mai incalzit inimile, caci cu viscolul si gerul asta, pana si cele mai calduroase persoane prefera sa stea in casa, unde temperatura si atmosfera sunt mai primitoare si mai placute.

   Va urez sa aveti o zi cat mai usoara, puneti-va  haine groase, incaltaminte cu care sa rezistati in zonele mai alunecoase si in care sa nu va intre apa, incercati sa nu respirati pe gura, beti ceaiuri, consumati un pic mai multe condimente pentru a tine piept frigului si aveti grija de voi! Sa nu raciti!

   Multa sanatate!

   Pe curand...

9 comments:

  1. Ce cadou frumos si inspirat:)Sa te bucuri de el. La Cluj nu e ger, dimpotriva e chiar placuta vremea. Am profitat de o zapada zdravana si azi am mers pe jos cat de mult am putut si la un moment dat am avut impresia ca vine Craciunul. M-am surprins zambind la vedere incantarii de pe fata copiilor. In sfarsit, simt ca e iarna. Pacat ca la Bucuresti e asa tragica situatia. Te pup, stai in casa la caldurica:*

    ReplyDelete
  2. Oooo ce cadouase frumoase. Inimioara chiar pare comestibila, iar setul de bijuterii e superb.
    Ceai verde beam si eu foarte mult intr-un timp; are multe proprietati.
    Te pup dulce!

    ReplyDelete
  3. Multumesc,saptamana viitoare cred ca o sa port cercelusii :)

    De cand asteptam sa vad ca este totul acoperit de zapada!Chiar in seara asta am facut o plimbare si desi a fost frig,mi-a placut la nebunie!

    Te pup,Dia!

    ReplyDelete
  4. Ceaiul verde ar putea foarte bine sa inlocuiasca mult iubita cafea :)

    Iubitul meu bea inainte zilnic cafea si de cand l-am introdus in lumea magica a ceaiului verde,a devenit dependent de el.

    Te pup,Oana!

    ReplyDelete
  5. Merci mult!Da,e o decoratiune frumoasa,ma duce cu gandul la un festival cu multe dulciuri,veselie si jocuri :)

    Te pup,Koko!

    ReplyDelete
  6. Intr-adevar! :)

    Te pup,Anda!O zi minunata!

    ReplyDelete