Friday 2 December 2011

Baby it`s cold outside

   Press play and read ;)


  Inca o saptamana a trecut, a inceput o noua luna si in sfarsit putem spune ca oficial it`s winter time! Yeeeeey! 
Imi doresc ca anul acesta sa avem o iarna cu multa zapada si sa ne bucuram de ea asa cum o faceam cand eram copii.  
   Anotimpul geros nu e asteptat cu drag de prea multa lume, nici eu nu ma impac bine cu temperaturile scazute insa in afara de asta, iubesc iarna si o traiesc cu bucurie in suflet la gandul ca o sa fie totul vopsit in alb si o sa straluceasca precum un glob de cristal. Deja mi-am scos manusile mai groase, fularele, caciulile iar straturile de pe mine se inmultesc si ele in functie de gradele in minus si de durata sederii mele pe afara. 
   Cu cat o sa inaintam in iarna cu atat mai infofoliti o sa fim ca sa ne fie cald si sa nu racim. Un ajutor de incredere in lupta cu frigul este vinul fiert, care baut cu masura ne face sangele sa circule mai repede si ne readuce culoarea in obraji. Eu si iubitul meu nu bem alcool deloc dar pentru ca nu putem sa ne despartim de savoarea aceasta imbietoare, ne cumparam spray-uri de camera care degaja automat un parfum de vin fiert cu scortisoara. Este cevaaa... Mmmm! That reminds me, cat de curand trebuie sa mai luam un tub, cel pe care il avem s-a consumat pana la jumatate. 
   Un alt aliat contra frigului sunt ceaiurile, noua ne place unul care se numeste Ceai de iarna si are un gust si un miros de iti vine sa bei 2 kg pe loc! Credeti-ma ca nu mai este nevoie sa adaugati nimic la el, it`s just perfect! Il recomand!!! Momentan nu avem acest ceai in casa, asa ca am luat o poza de pe internet ca sa vedeti si voi cum arata si daca va atrage sa il cumparati.
 


   Lista ingredientelor: flori de hibiscus, amestec de fructe uscate (macese, mere, coji de portocale- min 34%), scortisoara (5%), cuisoare, arome (evident naturale).

   Si daca tot vorbeam de cum sa rezistam mai usor iarna, ce spuneti de sosoni? Nu se poate sa nu aveti macar o pereche uitata prin dulap, facuta de bunica. Eu nu mai am nici unii dar mi-a luat mama si asa de buni sunt. Imi place sa port si papuci grosi si oferta este variata asa ca trebuie doar sa gasim perechea potrivita pentru noi. 



   La fel si sosetele groase, din lana sau din bumbac, ne apara talpile si pot fi extraordinare, puse peste talpile abia unse cu crema sau ulei. Stati cu ele cateva ore sau chiar toata noaptea, iar a doua zi veti avea pielea moale si hidratata.
   Uneori pentru mine nu este suficient sa port sosete ca sa ma incalzesc pentru ca avand o circulatie proasta, daca apuc sa ma racesc foarte mult, pot sa stau cu sosetele mult si bine ca tot inghetate imi vor fi talpile. Asa ca pun in aplicare o metoda care niciodata nu da gres! Pun apa la incalzit si umplu o perna din aceea cauciucata cu dop. Parintii mei au cateva perne din acestea de ani de zile, insa eu am gasit la Bamboo, varianta mai mica si mai feminina, care nici nu a costat mult. 



 O alternativa micuta si practica, este aceasta steluta.  Are inauntru ceva de metal ca un banut care atunci cand este apasat incepe sa faca o reactie cu lichidul si se solidifica, incalzindu-se. Singurul inconvenient este ca pentru a putea fi refolosita trebuie pusa in apa pe foc ca sa revina la starea lichida. Other then that it is a great way to get warm, you just put it in your bag and you can take it with you anywhere you go.
   Daca vreau sa ma incalzesc dar sa ma si relaxez, umplu un lighean cu apa calda (optional puteti adauga si sare grunjoasa sau sare de baie), stau pe marginea patului, cu talpile in lighean iar peste picioare, iubitul meu imi pune o patura care acopera si ligheanul. Aburii care ies din apa se pastreaza acolo si parca fac sauna. Fenomenal! You have to try this!


   Daca insa aveti chef de ceva mai special, o cada plina cu spuma e numai buna for your body and soul. Cand vreau sa ma rasfat, pun ici colo, pe margini, lumanarele tip pastila, pun muzica si ma las cu capul pe o perna care se lipsete cu ventuze de cada. Nu este numai confortabila si utila dar este si practica, materialul care o acopera se poate scoate si spala iar perna se poate dezumfla si depozita chiar si in spatii mici.


   Dupa acest mic spa continuati cu o ciocolata calda (eu o prefer pe cea alba) sau un pahar cu lapte, cu sau fara cacao, that is up to you.


   Stau in pat, cu masuta mea care se pune pe picioare, cana mea preferata rosie primita de la Silviu si un croissant delicios plin cu gem. 


   Uneori mai pun si scortisoara peste. Iubesc sortisoara! Am mai mentionat? :)))


   Asadar daca privim lucrurile din alt unghi, iarna nu e chiar asa de urata, nu? In plus, daca ar fi cald si soare, all the time, nu am mai aprecia venirea primaverii.
   Dragilor, eu zic sa invatam sa intelegem si sa iubim toate anotimpurile si sa apreciem ce are mai bun fiecare in parte. Hai sa nu mai fim bosumflati caci viata e frumoasa, indiferent daca sunt grade cu plus sau minus.  Let`s make the best of it!


   Pe curand…




8 comments:

  1. Uuu:> daca prezinti asa iarna parca e mai frumoasa decat vara:D:)mie imi place oricum iarna:D:) mai putin frigul:D si foarte mult zapadaaaa:D

    Nimic nu mi se pare mai frumos decat sa faci o plimbare prin zonele amenajate cu luminite de sarbatori si cu zapada :X uuuu :X

    Peisaj desprins dintr-o poveste:)

    :X:X:X

    Pupici si o iarna frumoasa iti doresc:d

    Ps: minunate ritualuri ai:* >:d

    ReplyDelete
  2. Si eu vreau perna pentru cada, nici nu am mai vazut pana acum...Oare unde gasesc? Sa stii ca si mie imi place iarna, mai ales cand ninge:)

    ReplyDelete
  3. :) Sunt atatea ritualuri care ne pot inveseli zilele indiferent din ce anotimp fac parte.

    Plimbarile prin zapada,bataia cu bulgari,ingerasii pe zapada,datul cu sania,atatea si atatea are de oferit iarna!

    Te pup,Monica si iti urez un sfarsit de saptamana frumos!

    ReplyDelete
  4. Dia,eu o am pe a mea de la Avon,mi-a cumparat-o mama.
    Am vazut ceva parca la Ikea care cred ca ti-ar placea, mai dragut decat ce am eu si nu este doar o perna,te poti aseza pe ea ca sa nu aluneci.

    Te pup,Dia!

    ReplyDelete
  5. @Ela: Daaaa:D Abia astept zapada:X

    Un weekend fain sa ai:X

    ReplyDelete
  6. Si eeeeeeeeu! :) Cred ca anul asta o sa ajung in sfarsit la un patinoar.

    Merci,Monica!

    ReplyDelete
  7. Am incercat ceaiul de iarna, recomandat de tine si e chiar foarte bun. Si spun asta in conditiile in care eu nu ma impac prea bine cu licoarea :)

    ReplyDelete
  8. Atunci cu atat mai mult ma bucur,Di!As fi bagat mana-n foc ca o sa placa cel putin la fel de mult cat mi-a placut si mie.Este chiar un ceai gustos,nu simti doar gustul specific de ceai,are chiar aroma.

    ReplyDelete