Acum mananc destul de multe dulciuri si se pare ca nu imi dauneaza, cel putin asta au aratat ultimele analize la sange dar stiu ca afecteaza organismul in alte parti (dinti, stomac s.a.m.d.). De altfel eu am stomacul foarte sensibil, este vulnerabil la multe alimente, printre care si ciocolata. Daca intind un pic coarda, imediat simt consecintele, asa ca incerc sa am masura, sa dozez dulciurile, sa nu le termin pe toate intr-o zi.
Daca si voi sunteti pofticiosi, am pentru voi o reteta simpla si rapida, merge drept gustarica sau de servit musafirilor.
Sunt o gramada de posibilitati, o gramada de arome disponibile in comert sau puteti sa faceti voi totul in casa. Eu am ales varianta cumparata de la magazin fiindca asta aveam in casa si vroiam sa manac ceva dulce a.s.a.p. :)) Este vorba despre budinca cu gust de caramel. Daca va intereseaza, cititi in continuare.
Ingrediente:
- un plic cu praf cu gust de caramel de la Dr Oetker (
amidon din porumb, zahar caramelizat, aroma de caramel, colornati brun HT si curcumina) - lapte (500 ml)
- zahar
Aveti nevoie de:
- un pahar (recipient) gradat penutru a masura
- un bol
- o lingura
- un tel
- un ibric (o olcica)
- forme
Mod de preparare:
Continutul unui plic se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert.
Laptele fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat.
Se pune din nou la fiert, la foc mic cca 1 min. amestecand usor pana la legarea compozitiei.
Budinca fierbinte se toarna in forme clatite cu apa rece si se lasa sa se raceasca.
Pentru a evita formarea pojghitei in timpul racirii, aplicati peste budinca fierbinte o folie de celofan. Consistenta budincii va fi insa mai slaba. Eu am lasat-o descoperita.
Dupa ce s-a racit, scoateti budinca din forme si puneti-le pe un platou sau o farfurie.
Pofta buna!
Va plac floricelele mele? ;;)
Toate instructiunile le gasiti pe spatele plicului cu praf de budinca, daca nu aveti chef sa deschideti calculatorul si sa cautati reteta. Spor la treaba!
V-am pupacit!
Sa aveti o dupa amiaza frumoasa si voioasa!
Pe curand...
hmmm ce bun! ce frumoase sunt formele pt budinca :)) te pup!
ReplyDeleteti-au iesit tare frumoase.. am facut si eu budinca de caramel dar nu am folosit forme.. :D
ReplyDeletep.s. si mie imi plac mult pufarinele.. :D
pupici!
Vai, de cand n-am mai facut budinca! In Irlanda nu aveau, dar aici in FI parca am vazut undeva.. intr-o vreme era "la ordinea zilei", neaparat de ciocolata (imi facusem stocul in Romania), dar de ceva vreme n-am mai facut.. dragute forme!
ReplyDeletePai asta e reteta standard care e pe plic, nu?
ReplyDeleteeu nu am rabdare sa astept sa se raceasca complet inainte de a o manca :)
ReplyDeletefoarte dragalase formele, mi-ai adus aminte de copilarie cand mancam budinca in cesti cu ciocolata rasa si bucati deasupra.
ReplyDeleteam renuntat demult la chestiile din plicuri
Ramy,
ReplyDelete:) Mai am si alte forme,cu trandafiri si nu numai.
Te pup!
Cherry Queen,
ReplyDeleteDe obicei face mama budinca in castronase dar daca tot aveam formele astea am zis hai sa le folosesc sa fie ceva mai frumos.
Te pup!
Michaela,
ReplyDeleteCand eram mica mama facea mereu si asa ma bucuram,chiar ii ceream eu sa faca.Mancam tot de ciocolata dar acum am avut de caramel.
Aaa si mai face mama si crema de ciocolata,aia imi place cel mai mult!
Te pup!
Miu Miu,
ReplyDeleteDa,este pe spatele plicului,cum am spus si in postare.Am vrut sa v-o prezint si voua step by step,in imagini ca sa stie cat mai multa lume de ea,ca e tare buna.
Thebrillantestar,
ReplyDelete:p Si eu mai gust un pic atunci cand e proaspat facuta dar suflu bine in ea ca sa nu inghit fierbinte pentru ca nu e bine pentru stomac,iti poate da crampe.
Miha.ela,
ReplyDeleteSunt sigura ca reteta facuta in casa este si mai delicioasa insa eu doar asta aveam atunci la dispozitie si oricum cam asa m-a obisnuit mama,cu plicurile :)) Am sa caut si o reteta fara plicuri si daca o fac si iese o sa o pun pe blog.
Te pup!
Sa stii ca m-am regasit in randurile tale despre economiile pe care le faceai in liceu. Si eu m-am aflat in aceeasi situatie, dar fiind o fire foarte dură în exterior niciodata nu m-am plans de acest lucru la vremea respectiva. Nu pentru ca mi-ar fi fost rusine ci pentru ca eram foarte multumita cu putinul pe care il aveam. Singurele lucruri la care am ravnit vreodata au fost hainele si cosmeticele si stiam ca daca le vreau trebuie sa strang banutii aceia dati pentru gustarea de la scoala. Am avut noroc cu faptul ca multe dintre colegele mele se aflau in aceeasi situatie si mereu faceam haz de necaz :D
ReplyDeleteBudinca imi place la nebunie! De casa nu ma facut niciodata, dar deseori am mancat din aceasta, la plic. Preferata mea e cea cu vanilie!
Eu in liceu nu prea tanjeam dupa cosmetice,mai degraba dupa haine si accesorii.Pe atunci nu eram foarte pasionata de machiaj insa acum imi rod unghiile de ciuda cand vad chestii frumoase pe care nu mi le permit.
ReplyDeleteAm mancat si de vanilie insa cea de ciocolata este wow pentru mine.
Te pup!