Thursday 12 July 2012

Review fond de ten Farmasi (Ro only)

   Ce fac fetele cochetele? Asa obisnuiesc sa le spun cateluselor mele pentru ca iubindu-le foarte mult le vad ca pe cele mai frumoase si mai simpatice din lume! :p

   Am incercat sa rezist caldurii asa cum am putut, m-am mutat din nou in sufragerie, am pus ventilatorul, m-am racorit dandu-mi cu apa pe piele dar este aproape insuportabil. Abia astept sa ajung la racoare caci nu v-am spus pana acum dar duminica plec la munteeeeeee!!! YES! De cand vroiam si tot imi faceam planuri! O sa stam vreo 6 zile dar stati fara grija caci mi-am facut un plan pentru blog si o sa incerc sa postez totusi. Scriu postarile de pe acum si atunci doar o sa le public. Smart hah? :)))) Glumesc! E doar o idee care mi-a venit zilele acestea si sper sa reusesc sa ma tin de ea.


   Am aflat ca a sosit coletul Andrei si ma simt linistita ca totul a ajuns in stare buna, in special premiul surpriza. O sa vedeti voi de ce eram preocupata de acela. Pentru impresiile sale despre GIVEAWAY dati click AICI!

   Sa trecem totusi la subiectul de azi si anume review-ul fondului de ten de la Farmasi.

   Farmasi Stay Matte

   Ce spun producatorii:

   " Farmasi fondul de ten mat imbogatit cu minerale confera pielii un aspect perfect si proaspat."

   Parerea mea:

   In primul rand trebuie sa va spun ca mi-l doream inca din iarna si am facut un drum destul de departe de locuinta iubitului meu ca sa dau de el dar din pacate nu mai exista stand acolo.  Pana la urma, din intamplare, l-am descoperit aproape de casa, in Cora. Acum vreo doua luni s-a redeschis piata de langa noi, mai curata, imbunatatita, mai civilizata si ce credeti? Intr-unul din magazinele de acolo, am gasit produsele Farmasi! Va dati seama ca am fost incantata la gandul ca oricand am nevoie de ceva de la acest brand, in 5 minute le pot avea.
   In al doilea rand, consider ca este un produs accesibil tuturor si pentru banii putini pe care ii scoateti din buzunar, face destule. Costa doar 15 lei.
   Vine intr-un tub de plastic, de 30 ml,  foarte practic, mult mai sigur decat sticlutele in care se vand de obicei alte fonduri de ten. Produsul iese printr-un orificiu micut asa incat nu se iroseste deloc.


   Nuanta aleasa de mine este 03 si desi mi se pare nepotrivita, se pare ca se adapteaza cumva tenului si cu putina pudra si blending se rezolva. Are o textura cremoasa, nu curge deloc, asa cum se intampla in cazul unor fonduri de ten lichide si are un miros placut, cel putin din punctul meu de vedere.
   
   Ingredientele:

   L-am folosit pe toata fata, inclusiv in zona ochilor si am remarcat ca are o acoperire nu chiar full coverage dar destul de buna. Mascheaza porii, punctele negre si petele insa cand vine vorba de cosuri, lucrurile nu sunt chiar cum ma asteptam, in sensul ca desi ia un pic din roseata, tot mai este nevoie de concealer. Cred ca daca s-ar folosi in combinatie cu un corector verde, rezultatul ar fi unul foarte bun.


   In poza Before am pielea usor inrosita, am porii vizibili si puncte negre. 
   In poza After, pielea nu mai este rosie, porii par sa fi disparut INSA, daca pana sa il fi aplicat pielea era neteda, dupa aplicarea sa, zonele care probabil cu ochiul liber nu se vad ca sunt uscate, dupa au devenit vizibile.

  
   Fiindca cearcanele mele sunt maronii, l-am aplicat intr-o zona unde am multe vene ca sa vedeti cum ar acoperi cearcanele cu tenta albastruie - mov.

   In ceea ce priveste aplicarea sa, eu am folosit atat degetele curatate in prealabil dar si pensula normala pentru fond de ten. Nu stiu cum s-ar comporta daca ar fi aplicat cu o pensula de stippling pentru ca nu detin una insa merita incercat. 

   Ofera un finish mat dar care nu rezista in conditii extreme, cum este vremea actuala, de exemplu. Daca aveti zone de piele uscata sau cu mici cojite, ele vor fi scoase in evidenta, dupa cum ati observat mai sus, asadar este cel mai bine sa il aplicati doar pe zonele unde stiti ca se ingrasa tenul.



   Dupa cum vedeti, aici deja incepea sa se usuce, astfel ca trebuie intins pe fata repejor ca sa nu ramana pete vizibile.

   Este un produs care nu m-a dezamagit desi as fi preferat sa aiba o acoperire mai mare. Cu toate acestea compenseaza printr-o calitate pe care cred ca o cautam toate: este buildable. Nu 100% dar este! Cu siguranta il voi cumpara cand se va termina. Il folosesc destul de des si inca mai am o gramada din el.

   Voi ati folosit acest fond de ten? Cum vi s-a parut?

   Pe curand...

12 comments:

  1. Mulţumesc pentru cuvintele drăguţe, te urmăresc şi eu prin intermediul bloglovin.

    www.zadinblog.com

    ReplyDelete
  2. Il am si imi place.
    Eu nu prea ma impac cu mirosul, fiind cam puternic.
    Dar calitatea sa este foarte buna si rezista bine pe fata.

    ReplyDelete
  3. ZADIN,

    Cu cea mai mare placere!

    Multumesc!

    O zi buna!
    Te pup!

    ReplyDelete
  4. Aurora,

    Rezista dar imi pare rau ca nu se mentine efectul matifiant toata ziua :p

    Te pup!

    ReplyDelete
  5. eu oricum nu il gasesc aici, si decat sa ma complic comandand, prefer sa imi iau altceva de-aici din zona; momentan am L'Oreal True Match.. oricum am decis ca dupa ce mi se termina sa imi iau ceva si mai de calitate - chiar daca investesc mult, ma va si tine mult, pt. ca folosesc relativ putin produs, doar fond de ten si corector solid, pudre si alte cele nu am, asa ca nu mi se pare risipa sa investesc in 2 produse de calitate.. pupici!

    ReplyDelete
  6. eu inca nu am gasit un fond de ten sa zic:gata,asta e!poate fi asta?

    ReplyDelete
  7. Chiar eram curioasa de fondul de ten Farmasi, merci de review si distractie placuta la munte. Plec si eu saptamana viitoare la munte si abia astept. Nu vii cumva pe Transfagarasan?:D

    ReplyDelete
  8. Si eu il am, l-am incercat dar folosesc momentan dream matte mousse de la maybelline.

    ReplyDelete
  9. El mundo en colores,

    Si eu am True Match si chiar o sa ii fac un review.

    Cel mai bine este sa facem economie la alte cosmetice dar la crema,fond de ten,primer si pensule sa cheltuim mai mult pentru ca sunt de baza si astfel va fi o investitie foarte buna.

    Te pup!

    ReplyDelete
  10. Ana Naghi,

    Nu stiu,depinde de tenul tau.Daca ai un ten cu putine probleme atunci acesta ar fi o varianta buna pentru ca nu are sens sa dai bani multi pe ceva de care oricum nu prea ai nevoie.

    Eu totusi as vrea sa mai incerc si altele pana il gasesc pe THE ONE.

    In zilele cand nu am cosuri prea multe acesta este perfect dar de obicei prefer ceva cu acoperire foarte mare.

    Te pup!

    ReplyDelete
  11. Dia,

    Cu placere!Stiam ca sunt cateva fete care sunt curioase in privinta acestui fond de ten.

    Multumesc!Sper sa avem vreme buna si sa ne simtim foarte bine,sa ne distram dar sa ne si odihnim.

    Nu,mergem in alta parte(Moeciu) desi Transfagarasanul este pe lista mea caci am tot auzit numai lucruri bune :)

    Te pup!

    ReplyDelete
  12. Miha.ela,

    Am auzit pareri pozitive dar si negative.Cum ti se pare?Ai vreun review facut despre el?

    ReplyDelete