Tuesday 20 January 2015

Chec cu banane

   Hey! Ieri as fi vrut sa postez pozele saptamanale si cum nu am avut timp, aveam de gand sa fac asta astazi dar i-am spus Alexandrei (AICI), o colega bloggerita si followerita :P ca voi pune pe blog reteta unui chec. Asadar imi tin cuvantul, iata cum se face checul cu banane. Nu este reteta mea, cred ca am copiat-o dintr-o revista. 
   Nu am mai fotografiat fiecare etapa, atunci cand l-am facut prima oara am uitat dar este simplu de realizat, dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza.


   Ingrediente:

  • 2 banane
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 iaurt
  • 100 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1 crenguta de rozmarin
  • stafide
  • sare


   Mod de preparare:

   Se curata bananele si se paseaza cu furculita. Eu am folosit  o unealta cu care se face piureul si asa am rezolvat totul mai rapid. Separat, se bat ouale cu zaharul, iaurtul si untul topit (lasati-l sa se raceasca putin inainte de a-l turna in bolul cu oua ca sa nu va iasa omleta). Apoi se toarna peste bananele zdrobite, amestecand usor.
   Faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare se incorporeaza peste amestecul obtinut mai devreme.
   Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Din loc in loc se pun stafide si ace de rozmarin. Eu am sarit peste acest pas pentru ca nu imi plac stafidele iar rozmarin nu aveam in casa.
   Se lasa la cuptor aproximativ 50 de minute.



   Checul are o consistenta umeda, chiar si dupa ce il lasati la racit, asa ca nu va speriati crezand ca nu s-a facut. Este un chec cu un gust unic, poate un pic diferit de cele traditionale si se poate servi si ca aperitiv, nu numai ca desert, fiind destul de satios si nu foarte dulce.



   Noi am mancat pe loc aproape unul intreg, asa de bun ni s-a parut. Sper sa fie si pe placul vostru. Pofta buna!


   Va pup!


   Pe curand...

10 comments:

  1. Interesant! Eu de cate ori faceam puneam doar visine :D
    Trebuie sa incerc si aceasta varianta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beauty and others,

      Sa imi spui daca iti place si asa.

      Te pup!

      Delete
  2. este asa de inestetic si de plat ...si apropos , untarul , nu e unt ...este o margarina ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am folosit unt Unirea, pozele cu ingredientele le-am facut ulterior, special pentru blog si nu mai aveam decat Untar in frigider.

      Si mie mi s-a parut plat dar inestetic chiar deloc.Compozitia este umeda si atunci nu creste prea mult,cel putin nu la mine,poate nu am mana buna sau oi fi gresit la vreun pas cand l-am preparat.Oricum gustul este foarte bun si chiar si aspectul mi se pare ok, taiat felii arata decent zic eu :)

      Delete
  3. Ce bine arata! Am facut si eu o singura data in varianta cu bucati de ciocolata. Delicios, o sa mai fac si asa cand se va putea. xoxo
    P.S. da, despre poza ta cu rodia vorbeam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela Pojogu,

      :) Banuiam ca nu am mai vazut rodia consumata astfel la altcineva din blogosfera :P

      Multumesc mult!

      O sa incerc si eu si alte variante de checuri pentru ca sunt curioasa ce alte gusturi o sa descopar.

      Te pup!

      Delete
  4. Ce bunnnnn. Să încerci și cu pere, e excelent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramona,

      Oooo! Deja imi e pofta! :)) O sa fac chiar maine daca am timp.

      Te pup!

      Delete
  5. Saru' mana mult pt reteta....azi o execut :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexandra,

      Cu placere! Sa imi spui cum a iesit.

      Te pup!

      Delete