Thursday 14 August 2014

LIBERTATE si DREPTATE

   Va salut! Blogul acesta nu este unul de moda sau frumusete, desi in majoritatea timpului ma axez pe cele doua pasiuni ale mele, ci este o reflectie a mea, una incompleta dar totusi aici veti regasi multe piese din puzzle-ul care se numeste Ela. De aceea am ales sa se intituleze Ela`s thoughts (Gandurile Elei), asta ca o mica explicatie pentru cineva care ma intreba de ce se numeste asa, ce reprezinta. Chiar si perspectiva mea asupra celor doua domenii mentionate mai sus este una subtiectiva, personala, cat se poate de informala si haotica. Nu vreau sa pretind ca am talent de model sau ca as fi un fashion blogger si nici ca fac ceva profesionist in acest sens. Sunt stangace, am multe de invatat deci si acest spatiu virtual este unul imperfect. Asa a inceput totul si am incercat sa pastrez aceeasi linie si pana in prezent, pentru ca acest stil ma caracterizeaza cel mai bine. Nu sunt o persoana care sa poata fi incadrata intr-un tipar, de la felul cum ma imbrac, ceea ce gandesc si pana la ce mananc. Asadar imi place sa cred ca aici pot sa ma descarc, sa imi expun parerile si sa lupt pentru anumite lucruri, pentru anumite cauze sau chiar sa influentez lumea in anumite privinte, sa le schimb conceptiile macar un pic si sa informez, in masura in care pot si stiu, iar in caz contrar prefer sa ma abtin ca sa nu induc in eroare si sa nu cauzez vreun rau.
   De curand, am simtit ca trebuie sa ma implic intr-o miscare sociala, cu scopul de a atrage atentia asupra ilegalitatilor, a nedreptatilor, a abuzurilor, ba mai mult sa ma expun cu orice risc care implica acest gen de participare pentru ca nu am mai rezistat in pozitia pasiva pe care o adopt de prea multe ori si despre care v-am mai spus ca imi creeaza un disconfort psihic. Am ales sa fiu eu insami, sa fac un pas in fata si desi eu singura nu am schimbat prea multe, am facut parte dintr-un intreg care a aratat ca se poate, ca doar contopiti, doar dand dovada de curaj si verticalitate, populatia din Romania va avea sansa la un viitor mai luminos.
   Cunoasteti deja scandalul si mizeriile care graviteaza de cateva zile bune in media vis-a-vis de Voiculescu si Antena 3. In ciuda tuturor parerilor, care sunt impartite in legatura cu acest caz, ceea ce s-a intamplat este inacceptabil din simplul motiv ca este nedrept si cel mai important, incalca Constitutia. Cenzura... Inchiderea gurii cuiva nu ar mai trebui sa fie o realitate in Romania de azi.
   Pentru asta, pentru mine si pentru toti tinerii care nu au joburi, pentru pensionarii care traiesc in saracie, pentru mama care se zbate zilnic sa supravietuiasca  dintr-un salariu de nimic desi are studii superioare (hm! ca si cand asta ar mai conta in ziua de azi!), pentru tata, care din fericire nu a mai apucat aceste timpuri murdare dar a avut si el destule neplaceri si care detesta prostia, ipocrizia, cruzimea, abuzurile, pentru tara mea pe care o iubesc, am iesit duminica dupa amiaza sa ma plimb pe la Cotroceni.
   Am ajuns acolo in jurul orei 17, lumea deja se stransese si mai veneau multi din toate partile Bucurestiului dar si din alte locuri. Am fost un ocean de oameni, marsaluind pasnici in zona unde ar trebui sa fie cel mai bun om al tarii, presedintele romanilor, un conducator, nu un dictator. Un lant de oameni de toate varstele, fiecare cu nemultumirea sa dar cu speranta in suflet.
   Am cunoscut oameni de televiziune care imi sunt dragi, am dat mana cu ei, am luat autografe si am facut si poze. A fost frumos, m-am simtit bine pentru ca am facut ceva, putin, ce-i drept dar totul are un inceput nu? 
   Ceea ce imi doresc este ca aceasta postare sa nu dezlantuite reactii urate. Fiecare are dreptul la o opinie, la vise deci sa visam fiecare in felul sau si sa lasam frica la o parte. 



































   Nu fac parte din nici un partid si nici nu prefer vreunul, chiar urasc politica si rareori ma veti auzi vorbind despre subiecte legate de politica. Ma plictisesc, ma enerveaza si nu cred in politica. Este un sistem fara sens, fara de care am putea sa traim mai linistiti. Cu toate acestea, din pacate, in lumea in care traiesc, totul se invarte in jurul politicii si intr-un fel sau altul deciziile si ordinele oamenilor sus pusi ma afecteaza si pe mine. Uneori mai ciulesc urechea din curiozitate sau daca mi se pare ceva de interes.
   Nu cunosc prea multe despre domnul Voiculescu, nu urmaresc ora de ora Antena 3 dar le admir spiritul civic si transparenta cu care isi fac treaba. Nu sustin ca sunt niste oameni fara de pacat insa cu siguranta sunt altii mult mai patati... Unul dintre ei este chiar presedintele tarii, Traian Basescu, cel care ar fi trebuit sa fie un exemplu pentru multi si care ar fi trebuit sa ne reprezinte cu onestitate si tarie de caracter. Nu este Dumnezeu dar de la el ar fi putut sa se nasca multe solutii. Nu ii doresc raul, moartea sau orice altceva de acest gen, ci doar sa fie pedepsit dupa faptele sale si sa primeasca doar ce merita. Spre exemplu, inchisoarea... Regret dar aceasta este realitatea si oricate voci dubioase ar sustine altceva, faptele graiesc.
   Oamenii lui Basescu, lingaii lui si toti oportunistii care sar cand li se arunca un os, vin mereu cu argumentul ca  noua celorlalti, din tabara opusa, ni s-a spalat creierul si ca nu suntem in stare sa vedem cum stau lucrurile, ca suntem "un puroi", asa cum a indraznit sa afirme cineva despre cei care s-au aflat duminica la Cotroceni. Raspunsul meu este simplu: este suficient sa arunci un ochi in orice domeniu: sanitar, educativ, turism, politic ca sa afirmi ca ceva nu este in ordine.
   Sunt constienta ca un trust, un om, nu vor rezolva problemele tarii insa este totusi ceva. Orice lucru bun conteaza, orice contributie, orice gest si eu cred si sper ca doar cu mici pasi vom reusi sa ajungem acolo unde ne dorim. Apoi ar veni totul de la sine. Principiul bulgarelui de zapada, care incepe sa o ia la vale mic si rostogolindu-se aduna din ce in ce mai multa zapada, pana cand se formeaza un bulgare imens. Putem face si noi la fel! Trebuie doar sa fim puternici, uniti, rationali, informati si sa deschidem ochii bine de tot. Solutiile sunt in noi. Doar de noi depinde binele acestei tari zdruncinate de unii si de altii. Doar noi putem sa aducem schimbari majore. Sa nu mai lasam capetele plecate, prea mult timp am fost umili si umiliti iar acum este momentul sa actionam. Presedintele este doar unul iar noi suntem milioane. Nu uitati: noi ii votam, ei depind de noi. Daca dorim putem sa fim mai puternici decat el si orice om politic. EI SUNT IN SLUJBA NOASTRA SI NU INVERS!


   Ganditi liber si actionati cu fermitate si logica!

   Va pup!

   Pe curand...

10 comments:

  1. Eu cred ca nu ai inteles.Nimeni,dar nimeni nu interzice function area Antenei 3. Doar li s-a confiscat sediul,care a trecut in prop rietatea statului.Pur si simplu trebuie sa plateasca chirie de acum inainte daca vor sa ramana in vechiul sediu. Daca nu Se inteleg la chirie,se pot muta in alt sediu,tot in chirie sau cumparat.Deci nimeni,dar nimeni nu a interzis functionarea A3. . Capisci?

    ReplyDelete
  2. Ania,

    Eu cred ca tu nu ai inteles ca acesta este blogul meu,spatiul meu virtual,gospodaria mea iar in gospodaria mea nu accept sa fiu luata de sus.

    Apoi,tin sa te linistesc ca am inteles foarte bine situatia,chiar ei au explicat-o de nenumarate ori pentru toti cei care au sustinut,ca si tine,ca masura confiscarii nu inseamna nimic,nici o schimbare,nici o problema.Este o problema,o mare problema!De ce a fost nevoie de o confiscare?Cum de aceasta masura a "facerii dreptatii impotriva unor zombies care asculta de un hot(Dan Voiculescu)" a fost pusa in practica taman acum?Ei au facut sapaturi de-a lungul timpului si tot s-a incercat prin diverse mijloace sa fie lezati dar taman acum dupa ce au difuzat dovezi impotriva fratelui ordinarului de Traian Basescu,s-au gasit sa recurga la aceasta masura drastica?Lucrurile sunt clare,este evident ce s-a intamplat si de ce.

    Nu in ultimul rand,am o intrebare.Unde anume in postarea aceasta am spus ca li s-a interzis functionarea?Ori nu ai citit bine de nu ai inteles,ori nu vrei sa intelegi...

    Multumesc pentru clarificari dar nu erau necesare.Capisci?

    O zi buna!

    ReplyDelete
  3. Eu nu mai sunt la curent cu ce se intampla in Romania, deci nici despre acest scandal nu stiu nimic.. am citit titluri prin ziare.. dar care-i faza, n-am "studiat" in detaliu?

    ReplyDelete
  4. Esti naivă. Nu-i mai plange de mila lui Voiculescu.Ala si-a aranjat si stranepotii.Uita-te la viata ta,asa cum e ea acum.Ai 30 de ani, fara nicio slujbă de cativa ani si stai in casa părintilor prietenului tau. Părinti care nu-s tocmai bucurosi...Nu-ti poti ajuta financiar mama,desi ai ajuns (de mult) la o vârstă cand raportul de într-ajutorare ar fi trebuit sa sa inverseze. Tot ea te ajuta pe tine,din foarte putinul ei.Ar fi timpul sa faci ceva,nu doar sa visezi ci sa-ti iei viata in propriile maini
    Dar cel mai probabil vei continua sa te legeni cu ideea ca e greu in Romania sa-ti gasesti ceva de lucru,dupa aceea sa-ti faci rate pt o casă...nee,mai bine mai faci niste poze,o tură în parc si gata ziua
    P.s. n-am nevoie sa-mi publici comentariul.Am vrut doar sa-l citesti:)

    ReplyDelete
  5. Si eu am fost acolo. Am citit cu mare drag articolul acesta.
    Sunt unul din exemplele vii de oameni care au fost ajutati de catre A3 atunci cand am fost victima unui abuz al statului si pot spune ca am ramas surprinsa de modul in care oamenii acestia se implica in a ajuta pe cineva. Cu Oana Stancu cel putin vorbeam zilnic si ea la randul ei il suna pe ministru educatiei la fel de fregvent pentru a imi rezolva problema. I-am cunoscut pe toti in emisiunea din vinerea in care s-a anuntat sentinta si sunt niste oameni minunati, extrem de calzi si sinceri.

    Legat de comentariul de mai sus: Licenta postului TV este luata pe acel sediu, iar confiscarea lui presupune si intreruperea emisiei pana cand se va obtine o alta licenta pe un alt sediu. Asta dureaza cam 1-2 luni din cate am inteles. E foarte evident ca e un atac direct la postul TV din partea statului. E imposibil sa nu te gandesti la asta dupa atatia ani in care au fost amenintati.

    Felicitari pentru postare si viziunea larga pe care o ai! :D

    ReplyDelete
  6. Hmmm nu sunt în cunoștință de cauză, nu mă uit la tv din România, doar din când în când mai citesc ziare pe net.
    Ideea este ca România este un stat extrem de corupt, toți fură pe unde pot, legea nu se aplica la momentul și la persoana potrivita. ... nu vă refer la acest subiect, pentru ca nu sunt la curent, mă refer la totul, în general.

    ReplyDelete
  7. Mila,

    Faza este ca Voiculescu a fost trimis la puscarie,toata bunurile confiscate,inclusiv Antena.Oamenii de la Antena 3 au difuzat niste inregistrari compromitatoare si mereu au fost intr-o lupta continua impotriva lui Traian Basescu iar acum acestea sunt consecintele.
    Pe principiul daca nu taci,ti-o iei!

    Te pup!

    ReplyDelete
  8. Ania,

    Iti raspund cu o intrebare.Ce anume din " Nu cunosc prea multe despre domnul Voiculescu..." nu ai inteles? Nu am cum sa iau apararea cuiva pe care nu il cunosc.Cred doar ca sunt multi altii mult mai murdari dar in libertate.Sper ca macar asta poti admite sau mai stii?!

    In legatura cu descrierea pe care mi-ai facut-o,trag mai multe concluzii:

    1.Stii destul de mult despre mine incat sa imi dau seama ca imi urmaresti blogul regulat.
    2.Atat de tare ti-am ranit convingerile politice incat ai simtit nevoia sa faci un cont pentru a comenta aici,nu odata,ci de doua ori.
    3.Chiar nu detii calitatea numita empatie si pentru asta chiar imi este mila de tine.

    Data trecuta ti-am raspuns printr-o postare care probabil ca te-a atins adanc dar de fapt cred ca am o parere prea buna despre tine...Eh,asa, macar una dintre noi a dat dovada de bun simt si omenie.Spuneam ca atunci ti-am raspuns,ba chiar m-am explicat,acum insa voi fi mult mai radicala si nu iti voi mai acorda importanta.Ramai in lumea ta perfecta cu job,casa s.a.m.d. iar eu imi voi vedea pe mai departe de lumea mea banala,fara job,fara nimic dar cu credinta si frica in cineva mai mare decat noi.Se numeste Dumnezeu si ne-a invatat sa nu judecam.Nu ma cunosti dar iti e foarte usor sa ma judeci,ba chiar sa imi prezici viitorul.Sau poate ca nu e o prezicere ci o dorinta...Poate asta vrei sa crezi ca o sa fiu nefericita.Nici nu conteaza,draga mea si stii de ce?Pentru ca eu,asa cum sunt,am inima,mai multa inima si decenta decat vei putea tu vreodata sa ai.Aaa si inca o chestie,razand si aruncand cu piatra in mine,uiti un lucru:oricand roata se poate intoarce ;)

    Scuza-mi raspunsul lung dar daca tu ai facut efortul sa imi scrii din nou,nu am vrut sa te las asa in aer.
    Gata cu vorbaraia,acum ma grabesc sa ma aranjez pentru o noua plimbare si pentru alte poze! :)

    Seara buna!

    ReplyDelete
  9. Choose to shine,

    Multumesc!Incerc sa imi mentin mintea cat mai deschisa pentru ca doar asa pot patrunde informatii noi iar informatia inseamna putere.

    Ma bucur ca ai avut o experienta personala cu ei si ca poti atesta faptul ca sunt niste oamenii buni.Poate in felul acesta o sa priceapa si altii.

    ReplyDelete
  10. Ramona,

    Fura,ignora realitatea,mint,tradeaza.Asta a devenit Romania din pacate.

    Te pup!

    ReplyDelete