Saturday 4 June 2011

Articolul saptamanii: Dragoste la prima vedere, ghinion sau noroc?



   “Exista dragoste la prima vedere? Se pare ca da. Se implineste o astfel de dragoste? Sau este doar o atractie fizica, un schimb de semnale intre barbat si femeie? Si, nu in ultimul rand, cat esti de norocoasa daca pici in plasa unei astfel de… indragostiri?


   N-am crezut in dragostea la prima vedere, iar filmele (americanii au o predilectie pentru intamplari fericite) mi s-au parut intitdeauna povesti frumoase si, ca toate povestile, neadevarate. Dar mi s-a intamplat si mie. A venit din senin si nu a plecat nici acum, dupa muuulti ani de convietuire cu… obiectul dragostei. Asadar, de existat exista. Si mai departe?


   Noroc?

   Noroc, da! Pentru ca ti-ai gasit “printul” din prima, fara sa cauti, fara sa te intrebi daca e cel potrivit… Pur si simplu il vezi si simti o lovitura in moalele capului si, evident, bine-cunoscutii fluturi in stomac. Treci mai departe, dar nu-ti poti lua gandul de la el. Ai vrea sa-l vezi degraba, cat mai curand! Incepi sa te gandesti cum ar fi daca… si iti faci drum pe acolo ca sa-l mai vezi o data. Incepi sa te gandesti, daca ai umor, ca e precum in butada aia veche: viitoarea casatorie e 50% aranjata, tu esti de accord! Sit e straduiesti sa rezlvi si cealalta jumatate incercand sa-l cuceresti…


   Ghinion?

   Din pacate, e si asta o varianta! Poti  avea ghinionul ca el sa fie deja insurat. De aici, chiar nu exista iesire. Sau poate… dar o sa vedem asta mai spre final. Ghinionul si mai mare e ca el san u treaca prin aceleasi “framantari” ca tine. Sa fie atras fizic sau pur si simplu sa nu te observe. Pentru ca dragoste la prima vedere nu inseamna neaparat reciprocitate. Tot incercand sa-l cuceresti, vei sfarsi prin a-l enerva. Tot incercand sa-I intri in voie, vei sfarsi prin a-l plictisi. Nefiind nimic de cucerit, barbatii se gandesc instinctive ca e ceva in neregula cu prada prea usoara.


   Nici una, nici alta

   Pur si simplu, dragoste la prima vedere din ambele parti. Asta e cel mai frumos lucru care ti se poate intampla. Asta inseamna ca sunteti cu adevarat jumatatie aceluiasi intreg si v-ati gasit. Destinul v-a adus fata in fata pentru ca asa v-a fost scris. Si nu prea aveti cum sa va opuenti, chiar daca unul din voi sau amandoi sunteti angajati intr-o relatie mai mult sau mai putin stabila.
Daca sunteti singuri, aveti noroc. Daca nu, va fi complicat: remuscari, indoieli, frustrari, tot ce “trebuie” pentru a nu avea liniste nici in vechea, nici in noua dragoste.


   Ori unul, ori altul

   Este un moment dificil, in care trebuie sa alegi. Vechiul, pe care-l stii pe toate fetele (si tocmai din pricina asta  mai sigur), sau noul, pe care-l visezi, la care speri, pe care l-ai imbracat in cele mai stralucitoare si pasionale imagini, culori, forme, dar despre care nu stii nimic precis. Cele mai multe femei aleg siguranta, dar nu inceteaza niciodata sa se gandeasca la cum ar fi fost daca…



   Cat dureaza?

   Nici mai mult, nici mai putin decat o dragoste normala. Pentru ca durata nu depinde de felul cum te-ai indragostit, ci de omul de care te-ai indragostit. De ce simti tu pentru el (dragoste sau doar atractie fizica). De ce simte el pentru tine… De cum reusiti sa gestionati mentele grele, de cum stiti sa va bucurati de cele frumoase. De cat de adanca si adevarata e dragostea voastra, fie ea la prima, la a doua sau la a… mia vedere”



   Interesant, palpitant, frumos dar periculos! Oricum din prima va spun ca nu cred in dragoste la prima vedere! Cred ca se intampla ca doua suflete pereche, cand se vad pentru prima oara sa simta o legatura aparte dar in nici un caz nu au cum sa dezvolte sentimente atat de complexe si unice precum iubirea.
Cred ca un cuplu se formeaza precum o casa: brick by brick. Intr-o relatie trebuie investit timp, apoi rabdare, un rol important il are vointa si dorintele persoanelor respective. Daca vrei sa ai o relatie adevarata, atunci vei fi sincer, vei respecta, vei fi fidel, vei fi intelegator, vei surprinde, vei sacrifica,vei iubi. De asemenea, o iubire nu poate sa se nasac fara o comunicare limpede intre cei doi!
   Cand l-am cunoscut pe iubitul meu, nu vroiam o relatie, nu stiam cu ce se mananca asa ceva. La inceput nu vroiam sa fiu cu el dar apoi am luat o decizie de a-i da o sansa. Doar cunoscandu-l mai bine am inceput sa imi placa, sa ma atasez, sa simt sa ma indragostesc si apoi chiar s ail iubesc. El a fost primul care a rostit acele doua cuvinte magice si tot el a fost cel care isi dorea ceva stabil si frumos. Nu spun ca eu nu visam la asa ceva dar nu ma credeam in stare de a simti ceva atat de minunat pentru un strain, cu care nu aveam prea multe in comun… aparent. Pentru mine, a fost mai greu sa ma las iubita, sa nu ma mai cenzurez in fata lui, sa il consider prieten inainte de toate dar pana la urma it happened.
Poate ca uneori eu sunt mai cerebrala si mai realista decat el, sentimental vorbind. Eu sunt cea care vrea sa ia lucrurile incet, care despica firul in patru si analizeaza bine toate optiunile, eu sunt cea care nu isi doreste casatorie (desi sufletul meu tanjeste dupa un legamant ca acesta) pentru ca vreau ca totul sa fie gandit la rece, vreau sa avem o stabilitate materiala, un loc al nostrum, vreau sa locuim numai noi doi o perioada si sa vedem daca si cum ne intelegem. Vreau sa fim pregatiti material, mental, sufleteste, spiritual pentru ca pentru mine casatoria nu este o joaca. Ca sa nu mai vorbim de aducerea pe lume a unui copil. Prea multi se casatoresc sub impulsul focului de paie, fac un copil si apoi realizeaza ca nu au ce caua unul langa altul. Insa atunci deja sunt mai multe implicatii si vor trebui sa suporte consecintele.
   Mai bine lasi timpul sa decida si mentii credinta si iubirea aprinse in suflet iar adca este sa fie, cu siguranta ca va fi!

   Voi credeti in dragoste la prima vedere?

   Pe curand…

   P.S: Ieri am iesit putin cu iubitul meu. Mergeam unul langa altul, eu in dreapta sa si bratul sau drept era in jurul meu. O doamna ne-a privit, a zambit si a spus atat: ”Asa sa o tii si peste ani!”… Asa sa fie! Doamne ajuta… We`ll see…

3 comments:

  1. Eu sunt de acord cu tine...sa spui dragoste la prima vedere e prea mult. Bineinteles ca se poate intampla sa-ti placa din prima, dar asat nu e dragoste:). Daca ai noroc si te place si el si va mai si potriviti, atunci e perfect:). Eu cand l-am intalnit pe iubitul meu am remarcat imdeiat ceva calitati fizice la el, dar asta a fost tot, nu pot zice ca a fost dragoste la prima vedere. Am fost apoi simpli prieteni vreo 3 luni, timp in care nu au existat insinuari din nici o parte, iar apoi in noaptea de colindat s-a intamplat pur si simplu, nestiind nici in ziua de azi de unde a pornit...si asa au trecut 5 ani si jumatate:). Deci dragostea la prima vedere, un subiect de film:)

    ReplyDelete
  2. Ce coincidenta! Cam acelasi lucru ni s-a intamplat si noua la inceputul relatiei, cred ca ne cunosteam de aproape o luna....eram pe o banca in parc si el ma tinea in brate....a venit un domn in varsta la noi, s-a aplecat si i-a soptit lui "asa s-o tii mereu, toata viata" Si uite c-au trecut 8 ani de atunci, suntem casatoriti de 7 ani si avem o fetita de aproape 2 ani. :D Te pup.

    ReplyDelete
  3. Alexandra,

    :) Sa va traiasca si sa fiti fericiti!

    Chiar frumoasa coincidenta!A fost un semn prevestitor,se pare :)

    Si eu te pup!

    ReplyDelete