Friday 24 January 2014

Review Lavandine Therapeutic Solid Shampoo

   Hey! V-am mai povestit despre incercarile mele de pana acum de a gasi formula perfecta pentru a obtine un par curat, fara matreata, lucios, intr-un cuvant: sanatos. Ei bine, pana sa raman fidela samponului de la Vichy de care sunt cat de cat multumita, am incercat ceva 100% natural. Am contactat producatoarea aleasa de mine de pe Breslo, i-am explicat, atat cat m-am priceput, cam cum este parul, cu ce probleme ma confrunt si ce as vrea sa obtin iar aceasta mi-a recomandat samponul solid cu neem si lapte de capra. 




   Cand l-am primit am fost extrem de curioasa cum miroase, cum si daca va functiona. Mi-a placut ambalajul simplu (dupa cum se poate observa si in pozele de mai sus), de care avea atasata o eticheta, unde pe verso erau oferite indicatii despre folosirea sa. Hai sa vedem:



“O formula unica, luxurianta, destinata ingrijirii parului fragil, devitalizat, uscat, al scalpului uscat, cu matreata sau afectat de diverse dezechilibre. Folosit cu regularitate, amelioreaza diverse afectiuni ale scalpului, controleaza caderea parului, reduce matreata, mentine parul sanatos si hidratat si ii stimuleaza cresterea. Se recomanda utilizarea a 1-2 linguri de otet in ultima apa de clatire.”







   De pe acum va spun ca nu m-a convins, probabil ca nu era potrivit pentru podoaba mea capilara, tind sa trag concluzia aceasta in urma testarii pe un cobai drag mie, Silviu : ) care s-a spalat cu el si nu mi s-a plans ca i-ar fi adus vreo neplacere.

   Sa va spun totusi cum au decurs lucrurile in cazul meu, posesoare de par uuun pic mai lung decat al lui (ha, ha) si cu ceva mai multe probleme: scalp sensibil, mancarimi, matreata, varfuri uscate, vopsit si decolorat.

   Nu ma mai spalasem cu un sapun pana atunci, eram obisnuita cu varianta lichida, doua samponari, clatit, uscat si gata. Ei dar cu acesta a fost diferit, mi-a dat de furca.

   Mi-am udat parul, am udat si bucata de sampon solid si am inceput sa masez direct pe par. 





   Imediat am simtit ceva extrem de deranjant: mi se incalcea de mama focului, nu reuseam sa ajung la scalp, sa ma curat. Cu chiu cu vai am reusit sa ma spal dar dupa aceasta operatiune laborioasa am constatat ca este imbacsit, de pana si degetele mi se lipeau de el. Ce sa fac, ce sa fac? Nu puteam sa ma prefac ca nu vad si sa ies pe strada cu el aratand in acel hal. Am trecut la un sampon obisnuit care era in baie in acel moment: Head & Shoulders. De trei ori m-am spalat si cu acesta si apoi am lasat-o balta, i-am dat pace, facandu-mi-se mila de frecatul prin care a trebuit sa treaca. Ce sa vezi? Nici acum nu era curat. Recunosc ca m-am iritat, nu intelegeam ce se intampla, de ce nu se ia acel reziduu lasat de sapun. Pana la urma m-am uscat si am observat ca parul arata decent, nu prea avea volum si nici un aspect mai sanatos dar macar nu paream linsa de vaca.






   (matreata era in floare desi abia ce ma spalasem)

   Peste cateva zile i-am mai acordat o sansa, am observat aceleasi rezultate si i l-am cedat lui Silviu. O sa revin cu impresiile sale.





   Cred ca fie continea ceva care nu ii priia parului meu (poate prea multe ingrediente grase), fie parul meu prefera variantele lichide. Inclin spre prima varianta. Imi imaginez ca daca este un sapun care aluneca mai usor peste fire, poate are o formula mai lejera, efectele vor fi dintre cele mai bune.



   Ingrediente: uleiuri saponificate din masline si cocos, lapte de capra, ulei de neem, ulei de brahmi, ulei de ricin, unt de cacao, pulbere de neem si brahmi, galbenus de ou, ulei essential de camfor, menta, ylang-ylang si busuioc.



   Luandu-ma dupa lista de ingrediente, as spune cu certitudine ca pentru un par extrem de uscat, tern si deteriorat, este solutia perfecta. Contine atatea minunatii! Si totusi mie nu mi-a fost bun.

   Imi pare rau sa spun ca nu l-as mai comanda si ca nu il pot recomanda oricui dar pur si simplu nu cred ca este pentru orice tip de par. Al meu nu este gras dar nici extrem de uscat deci nu stiu ce i-ar face bine. Poate imi recomandati voi caci as mai vrea sa mai incerc un sampon solid, sa vad daca ma ajuta.





   In ciuda experientei mele cu acest sampon, sustin produsele naturale, sunt cele mai bune si iti vor fi o adevarata salvare daca si numai daca gasesti ceea ce corespunde cerintelor tale.

   I say give it a go, nu se stie cum va reactiona parul vostru iar daca nu veti fi multumiti de el, puteti oricand sa il tineti pe post de sapun si sa va spalati pe maini sau/si pe corp. Acesta este avantajul produselor naturale, le puteti folosi in mai multe scopuri fara griji.

   Ii multumesc producatoarei, am mai comandat de cateva ori de la ea si va spun cu mana pe inima ca am fost satisfacuta atat de produsele sale cat si de felul cum m-a tratat. Review-ul acesta este doar parerea mea sincera, experienta mea cu un anumit tip de produs, de altfel bun, dar care nu s-a potrivit problemelor mele. Va recomand sa o contactati cu incredere (click AICI) si sper sa gasiti ceea ce aveti nevoie.

   

   Voi ati folosit pana acum sampon solid? Ce marca? Ce impresie v-a lasat?







   Va pup!




   Pe curand…


6 comments:

  1. Daca ai probleme mari cu matreata ar trebui sa folosesti poate ceva produs farmaceutic, am trecut si eu prin asta si Nizoral m-a salvat dupa 2-3 spalari. Nu e un produs naturist, dar isi face efectul destul de repede si cred ca e un produs cu care masezi doar scalpul, asa ca pe lungime poti folosi altceva. Eu momentan folosesc gama Aussie, dupa o tura de sampoane si balsamuri naturiste, nici unele, nici altele nu m-au dat pe spate, cum se spune. Astept sa imi ajunga comanda de sampon si tratament de la Jason (http://www.vitacost.com/jason-normalizing-treatment-shampoo-tea-tree-17-5-fl-oz-2), poate vor face treaba buna.

    ReplyDelete
  2. Eu nu am folosit săpun solid pentru par. Oricum, eu ma spăl de vreo zece ani numai cu Pantene ( șampon și balsam) . am mai încercat să variez, Garnier, L'Oréal sau șampon natural, dar de fiecare dată revin la prima dragoste:))). Este singurul care nu mi face mătreață și cu care reușesc să mi descurc părul. Fiind atât de fragil și mătăsos, și mie mi se incalceste nasol de tot, fără balsam e greu. Oricum fiecare cu tipul său de par. ..cu problemelee lui... Te pup.

    ReplyDelete
  3. Mila,

    Nu as spune ca e atat dederanjanta matreat incat sa spun ca am probleme mari daaar nici nu vreau sa devina astfel.

    Mi-ai mai spus tu de Nizoral.O sa il incerc.

    Te pup!

    ReplyDelete
  4. Ma spalam si eu cu Pantene dar apoi am incercat si altele.De obicei sampoanele pe care le-am folosit nu au dat rezultat.
    Medicul mi-a spus ca dermatita nu se vindeca,doar se trateaza,poti sa o ameliorezi.
    Si eu te pup!

    ReplyDelete
  5. Si eu folosesc astfel de sampoane tot de la Claudia...mai multe variante..in apa de spalat pun un pic de bicarbonat de sodiu si in apa de clatit zeama de lamaie....nici la prima spalarr nu mi-a ramas imbacsit..nici incalcit..problema e apa e prea dura incarcati cu apa plata sau de ploaia rezultatul va fi total diferit si apa sa fie mai calduta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ralu,

      Iata ca asa nu am incercat.Chiar sunt curioasa daca va da rezultate si pe parul meu pentru ca mi-as dori sa pot sa folosesc numai sampoane naturale solide.Multumesc mult pentru sfat!Abia astept sa fac un mic test :)

      Delete