Thursday 14 January 2016

My week in photos (194)

   Hey!  Ziua tatalui meu, putin stres, caloriferele mamei care in sfarsit sunt reparate si incalzesc casa si raceala care e pe terminate - cam asa a fost saptamana trecuta pentru mine. Iar aceasta pana acum nu a fost prea grozava, cu exceptia serii de marti, cand am iesit la Coftale. Ma lupt cu o stare depresiva, incerc sa nu cedez dar e foarte greu. Inca mai pot zambi, inca ma mai pot ridica dar nu stiu pana cand. As scrie aici despre tot ce simt de atatia ani, despre temerile mele, as vrea sa pot sa ma descarc de povara pe care o port in spate si sa fie cineva care sa imi spuna ca intelege, sa nu ma judece, sa primesc caldura si atentia de care am atata nevoie. Sa nu ma mai simt singura... Sa vorbesc despre mine, despre altii, sa pot sa arat cu degetul pe cine merita asta, sa vorbesc despre lumea mea interioara, practic despre necesitatile mele fara sa imi fie teama ca voi fi acuzata ca ma cred centrul universului, ca mi s-a urat de prea mult bine sau sa mi se ceara sa trec peste. Poate nu mai pot, poate nici nu trebuie sa pot... Habar nu am, sincer nu prea mai stiu nimic decat ca vreau o mana de ajutor. Cam atat. Dar pana atunci...



   Luni / Monday

   Ro: Nu am facut poze.

   En: I didn`t take photos.



   Marti / Tuesday (5)


   Ro: Am scos salopeta din dulap.

   En: Took my winter overalls out of the closet. 




   Ro: Ziua tatalui meu... 60 de ani...

   En: My father`s birthday... 60 years old...




   Ro: Coldrex. Bleaaah! Urasc gustul!

   En: Coldrex. Bleaaah! I hate how it tastes!




   Ro: Meritam ceva dulce dupa acel Coldrex oribil.

   En: I deserved something sweet after that nasty Coldrex.




   Ro: Apa fierbinte cu sare. Amandoi eram raciti.

   En: Hot salted water. We both caught a cold.



   Miercuri / Wednesday

   Ro: Nu am facut poze.

   En: I didn`t take photos.




   Joi / Thursday (3)



   Ro: De ar ramane si adultii puri cum sunt copiii...

  En: If only adults would remain pure like children...




   Ro: Ceai de macese cu suc de lamaie.

   En: Rosehip tea with lemon juice.



   Vineri / Friday (2)


   Ro: Una dintre fiintele care ma fac sa zambesc.

   En: One of the beings that make me smile.




   Ro: Vitamine.

   En: Vitamins.



   Sambata / Saturday

   Ro: Nu am facut poze.

   En: I didn`t take photos.



   Duminica / Sunday (2)


   Ro: Spre mama.

   En: Going to my mother`s house.




   Ro: Atat de linistita si dulce!

   En: So peaceful and sweet!



   Sa aveti o zi buna!


   Pe curand...

9 comments:

  1. Draga mea, forta e in tine, reculege-o prin dragostea oamenilor care te inconjoara si te iubesc. As sta o zi intreaga de vorba cu tine, ca de la balanta la balanta, de s-ar putea, de ai vrea.
    Sanatate si ganduri bune!
    pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela Pojogu,

      Mi-ar placea foarte mult sa stam de vorba pentru ca esti o persoana de o sensibilitate aparte,din cate am observat pana acum,chiar daca de la distanta.
      Multumesc!

      Te pup si eu!

      Delete
  2. Ela, imi pare rau sa aud ca te simti asa. Am trecut si eu de mii de ori in stari depresive, pot sa inteleg prin ce treci, si stiu ca nu e usor. Nu e doar un "lasa ca va trece", "incearca sa faci aia si aia.." etc. E mai complicat. In primul rand ceri ajutor, ceea ce e important. Vorbeste cu persoanele apropiate tie, nu iti fie jena, toata lumea are nevoia de a se simti ascultat. Povesteste-ne noua, daca te face sa te simti mai bine, nu te lasa calcata de cei care te judeca, sunt si persoane care asculta, simt, si pot sa spuna vreo vorba buna. Sprijina-te pe iubitul tau, incearca sa iti dai seama (in caz ca nu stii deja) de la ce iti vine aceasta stare. Fie ca stii sau nu, schimbarile ajuta foarte mult. Nu zic sa te muti, sau cine stie ce schimbare.. si micile schimbari vor face sa te simti mai bine. Iesi prin oras cu vreo prietena cu care sa poti sa vorbesti ore intregi. Gaseste-ti un hobby nou. Iesi din casa cat se poate de mult.. plimba-te, scrie despre cum te simti, fa poze.. fii activa mai tot timpul.
    Eu te ascult, daca ai nevoie si vrei sa vorbim, cand vrei!! Sa ma ai in considerare, chiar daca nu ne cunoastem. Si sunt sigura ca nu sunt singura care ar vrea sa te ajute.
    Te imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evelyn H,

      Ajutor am tot cerut doar ca nimeni nu m-a luat in serios si sincer ma simt uneori inconjurata de atata negativism incat imi vine sa ma bag undeva si sa raman acolo.
      Sfaturile tale sunt foarte bune si le apreciez.Plimbarile chiar imi fac bine iar cand am ziua plina atunci ma simt cel mai implinita chiar daca poate ca au fost in acea zi activitati care m-au obosit foarte mult.Simt nevoia sa nu am momente "moarte", in care sa am timp sa ma gandesc la prea multe pentru ca automat intru intr-un colt intunecat.
      Multumesc mult pentru ca te-ai oferit sa vorbim.Se vede ca ai trecut si tu prin asta pentru ca intelegi ce am scris si ce simt.

      Si eu te imbratisez si te pup!

      Delete
    2. Exact, nu ai deloc nevoie de momente moarte.. alea sunt cele mai rele. Sper ca te simti mai bine, degeaba ti-as spune sa nu pui la suflet negativismul din jurul tau, pentru ca fiind cum esti (din cate am citit), nu cred ca ai putea. Sa te revedem cu un mare zambet pe fata, si sa fie un zambet adevarat :) Lots of hugs!!!

      Delete
    3. Evelyn H,

      Zambetul meu este de cele mai multe ori adevarat doar ca nu prea tine mult timp... Totul in viata mea este de moment.

      Thanks!Hug you back!

      Delete
  3. Oricine trece prin stări depresive.Nici nu mai știi nr lor de câte ori am ajuns în depresie.Puterea sta în tine să știi, e greu dar încearcă să găsești resorturile necesare pt a luptă împotriva tristeții...un film bun, O carte, O melodie frumoasă sunt câteva metode simple de a-ti schimba starea.Inconjoara-te de oameni pt care însemni ceva, bucura-te de ține așa cum ești și de cei dragi tie.Pupici,cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ella Fairytale,

      Asta am observat si eu ca nu exista om care sa nu aiba sertare ascunse,intunecate...Pacat ca in ziua de azi suntem din ce in ce mai indepartati unii de altii.

      Multumesc frumos pentru sugestii si incurajare!Apreciez!

      Te pup!

      Delete
  4. Luiza,

    Sfatul tau si parerea ta sunt importante si chiar nu le simt ca pe o critica,ci mai degraba ca pe un ajutor.Stiu ca nu este deloc ok sa mananc atatea dulciuri,incerc sa schimb asta.Am inceput de ceva vreme sa le consum in portii mai mici si chiar sa mai raresc momentele de "rasfat".Uneori cred ca si incerc sa compensez pentru altceva.
    Din pacate,starile acestea de tristete au o motivatie care nu tine de aceste dulciuri,as vrea sa fie ele cauza.Sunt evenimente din copilarie,adolescenta si chiar din prezent.
    In orice caz sunt de acord cu ce ai spus despre industria alimentara.Uneori ma gandesc ca in ziua de azi singura salvare a noastra impotriva tuturor bombardamentelor cu toxine este doar Dumnezeu.Ne otravesc prin orice mijloace incat este greu sa duci o viata 100% sanatoasa dar daca Dumnezeu vrea putem sa nu patim nimic.Totul este sa avem credinta si sa ne rugam la El.Cel putin asta este parerea mea.

    Multumesc mult pentru incurajare si imbratisare!
    Te pup!

    ReplyDelete