Tuesday 28 July 2015

Vesti proaste

   Va salut! Am fost ieri la cabinetul unde am tot mers si cu Taz si unde mai fusese Cora de doua ori pana acum. Cabinetul se numeste A&A Medical Vet (click pe nume ca sa accesati site-ul lor).  
Domnul doctor Semina Tuku, chirurgul care urma sa o opereze, i-a facut o noua radiografie unde au reiesit cateva modificari asa incat dumnealui a considerat ca este inutila interventia chirugicala. Ne-a recomandat sa mai venim peste o luna sa ii mai faca o radiografie, sa facem un tratament si a terminat prin a ma linisti ca "vor mai urma multe luni"... Inteleg. A fost prima oara cand a folosit unul dintre cele mai urate si cumplite cuvinte din lume, diagnosticand-o cu CANCER...Parca mi-a cazut un bolovan imens peste cap. De obicei cand un medic refuza sa opereze inseamna ca este grav si ca nu se mai poate face nimic. Ei cum sa digerez eu astfel de concluzie?! Ne-a trimis la celalalt cabinet al lor, la domnul doctor Daniel Grasu, care se pricepe la oncologie. 
   Ajunsi la cabinet, domnul doctor amintit mai sus, a verificat radiografia si ne-a confirmat ceea ce spusese si domnul Semina Tuku si anume ca operatia nu va schimba cu nimic speranta de viata, care este cuprinsa intre 3 si 6 luni. Am zis ca innebunesc! Apoi ne-a spus ca atunci cand va incepe sa se simta foarte rau si nu va mai putea sa respire bine ii va administra injectia de eutanasiere. Eh, deja la faza asta, m-am intors cu spatele si am inceput sa plang, pe urma nici nu am mai putut sa fiu atenta la ceea ce a mai spus, deja discuta numai cu Silviu. Eram terminata! Cum asa ceva? In primul rand ca nu vreau sa renunt asa de usor, vreau sa incerc orice, pana in ultima clipa iar in al doilea rand eu sunt total contra eutanasierii! Indiferent de caz, mi se pare ceva crud si nefiresc. Daca este un gest de compasiune, care cruta bolnavul de suferinta groaznica, atunci de ce nu se realizeaza si la oameni? De ce la oameni se lasa bolnavul sa traiasca pana cand organismul cedeaza? Pentru ca daca s-ar eutanasia oamenii ar fi considerata crima nu? Atunci la animale? Stiu ca este greu sa vezi pe cineva cum se chinuie, cum sufera dar nu este dreptul nostru sa oprim viata! Nu e vorba de nimic relogios aici, e pur si simplu de bun simt. Sa traiasca atat cat ii este dat! Probabil ca unii nu sunt de acord cu ce am afirmat pana acum si poate ca eutanasierea este privita drept o solutie civilizata dar eu cred ca trebuie sa lasam ca destinul sa isi spuna cuvantul si eventual sa usuram traiul fiintei respective, sa ii dam calmante pentru durere si sa asteptam cu lacrimi in ochi ca sfarsitul sa vina de la sine. Nu vreau sa deranjez sau sa acuz sau sa invinovatesc pe nimeni prin ceea ce am spus. Aceasta este parerea mea si o sa o sustin mereu. Nu vreau sa intervin in legea naturii. Din nou, poate ca unii ma vor intreba atunci de ce intervin in evolutia bolii si nu o las asa. Cred ca intre a ajuta, a incerca sa salvezi si a opri o viata este o diferenta ca de la cer la pamant. Cumva mi se pare si absurd ca medic sa faci alteva decat sa salvezi... Iar ca om de rand, parinte de caine, pisica si orice alt animalut, rolul tau este acela de a alina durerile, de a sta langa copilasul tau, de a-i acorda ingrijire, conditii bune si de a avea curajul si forta sa ii stai aproape cand vine momentul despartirii.
   Eu si mama am discutat si vrem sa mergem si in alte parti, sa incercam diverse tratamente, evident nu orice pentru ca simtim si speram ca vom putea sa facem ceva pentru a o salva. Silviu, de asemenea, crede si simte ca o sa fie bine. Iar eu... Eh... Eu sper ca o sa fie bine, parca nu imi pot imagina ca o sa se intample ceva rau cu ea dar in acelasi timp sunt realista si ma gandesc ca radiografia este incontestabila. Nu pot nega realitatea insa imi pun speranta ca desi are acele tumori poate vor stagna, poate o sa fie operata, poate ca anumite tratamente o vor ajuta si de ce nu, chiar vindeca. Nu vreau sa ma mint singura dar pana la urma in viata orice este posibil. 
   Fac un apel la toti cei care citesc aceasta postare, va rog din inima, daca stiti vreun tratament, un medicament, o injectie, un doctor foarte bun, niste remedii naturiste verificate, o adresa, o clinica, numar de telefon, ORICE, lasati-mi un comentariu. Va implor! Credeti-ma ca sunt disperata si nu vreau sa ajunga deja sa aiba simptome, sa se simta rau, ci sa actionez cat mai repede. Ea deja a facut prima sedinta de citostatice ieri seara, timp de o ora jumatate si a inceput sa ia OncoSupport, cate o pastila pe zi dar vreau sa incerc si alte chestii. 
   Orice informatie este valoroasa!


   Pe curand...

Monday 27 July 2015

My week in photos (170)

   Salutari! Caldura infernala, fratilor! Fara ventilator in dormitor si din cand in cand aer conditionat in sufragerie nu se poate! Si ganditi-va ca la noi nu bate soarele direct si ca apartamentul este la parter si tot e cald. Cei care stau la etajele superioare si mai ales apartamentele cu soare direct, nu stiu cum pot face fata decat cu ajutorul unui aparat de aer conditionat! Nu sunt genul de persoana care sa se planga ca de ce e frig iarna si cald vara dar aceste temperaturi sunt exagerate! Mi-e dor de verile din trecut cand termometrul nu prea sarea de 30 de grade! Dar ce sa facem, ne adaptam, doar noi am stricat nu? 
   Astazi, ne luam inima in dinti, mergem la mama sa o luam pe Cora si o ducem la cabinetul veterinar sa fie operata. Sper sa nu mai apara nimic ca si asa am tot amanat pana acum. Mi-e asa de teama pentru ea! Sper sa reziste anesteziei si operatiei iar recuperarea sa fie usoara! Si mai vreau din tot sufletul ca speranta de viata sa nu fie scurta... Nu sunt pregatita pentru asa ceva. Nu mai spun de mama, care e terminata de emotii! Tineti-i pumnii papusii mele, va rog! 


   Luni / Monday 




   Ro: Serbet de trandafir si capsuni. Al meu este cel de trandafir evident! :)

   En: Rose and strawberry sherbet. Mine is the rose one obviously! :)



   Marti / Tuesday (2)



   Ro: Yum! Preparat fara ulei, ca de obicei.

   En: Yum! Prepared without oil, as usual.





   Ro: Apaaa!!!

   En: Wateeer!!



   Miercuri / Wednesday (3)



   Ro: Porumbul fiert este bun dar porumbul copt pe gratar este delicios! Cred ca o sa facem sambata aceasta, la mama in curtea din spate.

   En: Boiled corn is good but grilled corn is delicious! I think we are going to make some this Saturday in my mother`s back yard.



  

   Ro: Desi e foarte cald nu pot sa nu il las langa mine pe domnul blanos.

   En: Although it`s very hot I can`t not let mr. furry near me.





   Ro: Racoritor! Dar astept pepenii de sfarsit de august, aceia sunt perfecti!

   En: Refreshing! But I am waiting for the end of August watermelons, those are perfect!



   Joi / Thursday (2)


   Ro: Pana saptamana trecuta statea ascuns dedesubt si doar lua fan de deasupra. Acum se si urca acolo :))

   En: Until last week he used to stay hidden under and he would just take hay from the top part. Now he even climbs up there :))





   Ro: Cartofi fierti cu sos de rosii si cimbru.

   En: Boiled potatoes with tomato sauce and thyme.



   Vineri / Friday



   Ro: Pofta buna, pui!

   En: Bon appetite, baby!



   Sambata / Saturday 



   Ro: Colectionez magneti de frigider. Acesta l-am cumparat in memoria lui Paco.

   En: I collect refridgerator magnets. This one I bought in the memory of Paco.



   Duminica / Sunday 



   Ro: 13 fire de floarea soarelui de la Silviu.

   En: 13 sunflowers from Silviu.



   Va pup! Sa aveti o saptamana buna! La mine o sa fie o saptamana cu emotii dar sper si ma rog sa iasa foarte bine!


   Pe curand...


Friday 24 July 2015

Light asymmetric dress

   Neata! Din seria tinutelor mai vechi gasite prin calculator, astazi va arat una flu flu, foarte comoda dar si feminina. Acum doi ani mi-am luat o rochie din aceea cu colturile lungi, dintr-un metrial subtirel, aproape transparent, pe care v-am prezentat-o purtata ca bluza peste colanti si geaca de piele, o combinatie interesanta care stiu ca v-a placut.  Eu una m-am simtit extraordinar in ambele ipostaze dar trebuie sa recunosc ca cea de astazi e preferata mea pentru ca de cele mai multe ori simplitatea este tot ce avem nevoie pentru a ne simti bine in pielea noastra.































   Bentita - No name
   Cercei - Precious
   Rochie - Yakup`S
   Inele - No name
   Sandale - Delia


   Sa aveti o zi de vineri usoara! Va pup!


   Pe curand...

Wednesday 22 July 2015

My week in photos (169)

   Buna seara! Pozele saptamanii sunt pregatite pentru voi. Let`s see them!


   Luni / Monday (4)


   Ro: 9 ani! La multi ani noua!

   En: 9 years! Happy anniversary to us!




   Ro: Fluffy hair, don`t care! De obicei imi ascundeam acesti perisori dar acum am descoperit ca purtati asa chiar ii ador :))

   En: Fluffy hair, don`t care! I usually hide my baby hairs but now I discovered that I really adore them worn like this :))




   Ro: Mergeam sa veterinar sa ii pileasca dintii.

   En: Going to the veterinary to get his teeth filed.




   Ro: La Palatul Mogosoaia.

   En: At the Mogosoaia Palace.



   Marti / Tuesday (6)


   Ro: Pui cu susan. Miam!

   En: Chicken with sesame. Miam!




   Ro: Foarte buna!

   En: So good!




   Ro: O plimbare scurta dupa o sedinta de cumparaturi.

   En: A short walk after a shopping session.




   Ro: Frumoasa seara!

   En: Beautiful evening!
  



   Ro: Tinuta mea.

   En: My outfit.



 

   Ro: Un pod cu gazon pe care nu ai voie sa mergi... Yeah! Buna idee!

   En: A bridge with turf where you are not allowed to walk on... Yeah! Good idea!



   Miercuri / Wednesday


   Ro: Se pare ca am asteptat cam mult sa se dezghete dar a fost perfecta pentru ca a devenit asa de cremoasa!

   En: It seems that I waited too much for it to thaw but it was perfect because it became so creamy!



   Joi / Thursday (4)


   Ro: Preparam pranzul.

   En: Preparing lunch.




   Ro: Ooo daaaa!

   En: Oooh yeaaaah!




   Ro: La terapie intensiva.

   En: Intensive care.




   Ro: Puiul meu era sub efectul anesteziei.

   En: My baby was under the effect of the anesthesia.



   Vineri / Friday (3)


   Ro: Nu mai facusem de mult o omleta tip clatita. Yum!

   En: I hadn`t done a pancake omelet in along time. Yum!




   Ro: Plimbarica pe pat.

   En: Walk on the bed.




   Ro: Incercam sa il incalzesc.

   En: Trying to keep him warm.



   Sambata / Saturday (2)


   Ro: La veterinar obositi.

   En: Tired at the veterinary.




   Ro: Orez mexican si salau facut la tigaie.

   En: Mexican rice and zander made in the pan.



   Duminica / Sunday (3)



   Ro: La multi ani, Silviu! 30 de ani!

   En: Happy birthday, Silviu! 30 years!




   Ro: Trei torturi de inghetata de la mama pentru ziua lui Silviu.

   En: Three ice cream cakes for Silviu`s birthday from my mother.



   Sa aveti o noapte linistita si o zi de joi frumoasa!


   Pe curand...